Podkłady

E.L.F. Cosmetics Flawless Finish Foundation Kryjący podkład w płynie

• 14 września 2020 o 16:19
    Dobry podkład
    Podkład został przez mnie kupiony w Douglasie. Szukałam produktu o dobrym kryciu, matowym wykończeniu i długiej trwałości. Do drogerii weszłam z myślą zakupu podkładki marki Clarins, ale jak zobaczyłam jego cenę to mina mi trochę zrzedla... pani która mnie obsługiwała zapropnowala mi ten podkład, którego cena jest porównywalna z tymi dostępnymi w rossmanie czy hebe. Dobralysmy odcień i w sumie byłam ciekawa jego działania. Buteleczka nie wielkich rozmiarów z pompka, która nie wiem czy tylko mi, ale po jakimś czasie zaczęła się zacinać i dosłownie wypluwać podkład, ochlapując mnie i wszystko dookoła. Po pierwszy nałożeniu, mysle sobie, nie jest zle. Odcień nie był za jasny (wybrałam najjaśniejszy z dostępnych), bardzo ładnie wtopił się w skore. Krycie oceniam na średnie, na pewno nie ukryje wszystkich niedoskonałości. Wykończenie jest polmatowe. Po przypudrowaniu go pudrem mat się pojawia, wiadomo, ale nie jest on niestety trwały. Po kilku godzinach zaczyna się wyświecac i troszkę ważyć. Nie zbiera się w załamaniach. Ja zaczęłam mieszać go z innym podkładem, bardziej matującym, bo nie mogłam znieść tego świecenia. Reasumując, podkład jest dobry i mysle, ze warty swojej ceny. Sprawdzi się do wyrównania kolorytu skory i nadania jej jednolitości. Na większe wyjścia raczej nie polecam.
    Werxixx
    3 lutego 2020 o 13:00
    Jak dla mnie super !
    Ten podkład na co dzień nadaje się idealnie. Jako, że nie mam większych problemów z niedoskonałościami do codziennego makijażu wybieram lekkie podkłady. Ten właśnie taki jest- lekki, delikatny, nie tworzy maski na twarzy. Pomimo, że nie jest super trwały i nie radzi sobie z pokryciem niedoskonałości to bardzo go lubię, ponieważ nie czuje go na twarzy i nie zapycha mnie. Dodatkowo ma bardzo ładny zapach. Polecam osobom, które lubią delikatne makijaże.
    Zalety:
    • Konsystencja
    OlaMora
    28 stycznia 2020 o 23:31
    tak dla odcienia!
    Zakup był całkowitym przypadkiem. Zaczęłam od palety cieni, a zaraz wróciłam do sklepu i wybrałam jeszcze kilka produktów tej marki. Douglas miał wówczas -30% na kolorówkę, a ceny e.l.f.'a są niemal śmieszne, więc nieco w ciemno, ale jakoś mnie zaintrygował i zaryzykowałam. Mam Light Ivory i ten okazał się moim odcieniowym ideałem. Nigdy nie miałam tak trafionego koloru podkładu (dziękuję Pani Wizażystce za dobrą radę ;)) Mam wrażenie, że zużywa się go dość dużo (2-2,5 pompki), ale biorąc pod uwagę przyzwoitą cenę - nie mam z tym większego problemu. Wydaje mi się, że używanie go zbyt wiele dni z rzędu trochę odbija się na mojej cerze. Przyklepany miałkim pudrem od Golden Rose wytrzymuje w zasadzie cały dzień. Jak zdarzy się, że się ściera - nadal wygląda przyzwoicie. Niemniej coś jest z nim nie tak... Butelka bardzo ładna, zgrabna, z matowionego szkła. Wygodna pompka, całość bardzo solidna. Odnoszę wrażenie, że e.l.f. to marka mocno niedoceniana na polskim rynku. Warto sprawdzić, choćby z uwagi na ruch cruelty free.
    Zalety:
    • perfekcyjny dla mnie odcień
    • butelka - bardzo mi się podoba zastosowany minimalizm
    • cena super
    • stwierdzam, że dostępność
    • niewielka pojemność (45ml?), nie jestem skazana na starzenie się produktu
    Wady:
    • zauważalny wpływ na skórę przy stosowaniu przez wiele dni z rzędu
    • nie trzyma się jednak tak, jak bym chciała
  • 5 listopada 2019 o 10:58
    całkiem spoko
    Mamy do czynienia z lekkim podkładem, który po pierwsze nie zakryje niedoskonałości a p drugie nie będzie się trzymał na twarzy cały dzień. Mnie pasuje, bo bardziej przypoomina krem BB niż podkład. W zasadzie w ogóle go nie czuć na twarzy. Po całym dniu rzeczywiście gdzieś się ulatnia, ale nie zbiera się w załamaniach skóry, nie wysusza i nie odłazi plackami. Ogromny plus za to, że jest CRUELTY FREE <3 do tego ładnie pachnie. Wykończenie nie jest ani satynowe ani matowe. Takie po prostu naturalne. Nie oczekujcie żadnego glow. I jeszcze plus plusów: nie zapycha <3 nawet pomimo codziennego stosowania. Z minusów: nie ma filtra SPF, bardzo biedna gama kolorystyczna, kolor jasny jest za jasny, różowy zbyt różowy a żółty za żółty... Po długich zastanowieniach wybrałam kolor Vanilla, i choć wydaje sie trochę zbyt żółty, to jednak po nałożeniu całkiem się do mnie dopasowuje. Nie jest to jednak odcień idealny. Wielkość opakowania - jak ktoś już wpsomniał jest bardzo mało w porównianiu do innych podkładów, co z jednej strony jest fajne - bo w przypadku że produkt nam nie podpasuje nie musimy się z nim męczyć rok, ale dla fanów kosmetyku jednak dobrze by było mieć i większą wersję.
    emma-e4
    29 maja 2019 o 12:22
    nie.....
    Mam kolor Alabaster, który jest chyba trzecim w kolejności. Nie jest zbyt jasny, na zimę dla mnie za ciemny. Teraz, mimo końca maja, moja cera w sumie ma ciągle "zimowy" odcień, dekolt złapał może odrobinę słońca, ale jest to nieznaczna różnica. I podkład dalej jest troszkę za ciemny i niedostosowany do tonu skóry. Mianowicie, on jest różowy z nutą pomarańczu. Nijak nie pasuje mi kiedy jestem blada i nie będzie pasował też, jeśli się opalę - moja cera ma ciepły odcień i jest żółtawa. Może dopasowałabym do siebie najjaśniejszy - porcelain, ale nie będę próbować, bo podkład mi się ogólnie nie podoba. Opakowanie jest małe, o 1/3 mniejsze niż standardowe! I to za cenę ok 45 zł w douglasie, czyli za pełne 30 ml zapłaciłybyśmy prawie 70. Za taką cenę można mieć lepsze podkłady, a nawet taniej jest spory wybór. Pompka działa dobrze, 1 pompka to w sumie idealna porcja. Krycie średnie, można je stopniować, ale raczej zmniejszając krycie niż zwiększając. Tzn biorąc mniej zyskujemy na naturalności, bo użycie 1 całej pompki, które zapewnia dobre krycie, to jednocześnie dość widoczny makijaż. Nie tapeta, ale mistrzem naturalności to on nie jest. Efekt jest flawless, czyli gładki, przez ok 2 godziny. Zależnie od tego, jaki krem mamy pod spodem i czy na wierzch użyjemy pudru. Na bardziej odżywczym kremie podkład jest tłusty od razu. On nie jest półmatowy, nawet ćwierćmatowy nie jest. Na lekkim żel-kremie wygląda w miarę matowo (a raczej nie-błyszcząco) przez 2-3 godziny. Z dobrym pudrem wytrzyma 4-5 godzin. Przy czym swieci się dużo szybciej z tym samym pudrem niż inne podkłady. Krycie - kryje małe krostki, zaróżowione policzki, słabo kryje przebarwienia. Trwałość - wyciera się ręką, chusteczką itd. Zbiera się w zmarszczkach czy ząłamaniach, kiedy się wyświeci - notorycznie zbiera się koło nosa, ścieraja go okulary. Nie podkreśla bardzo porów, ale jest w jakiś sposób widoczny. Opakowanie zgrabne, ale matowe opakowania brudzą się podkładem i nie dają wytrzeć. Fuj. Ma ładny zapach, jak krem Nivea.