Podkłady

Vollare Cosmetics Invisible Color, Matujący fluid do twarzy

• 9 stycznia 2018 o 16:41
    Zdecydowanie nie dla młodej skóry
    Tak jak w tytule, kupiła go mama, ja sobie go przetestowałam na sobie i zdecydowanie nie. Wydaje mi się, że zapycha pory wrecz, jest cięzki, nie matuje, nawet kryje jednak nie na długo więc z trwałoscią nie jest dobrze. Cena niska to jedyna zaleta. Jednak moja mama jest zadowolna uważa, że pasuje jej skórze i sprawdza się u niej.
    million
    26 maja 2015 o 14:27
    Ja też pochwalę
    Swoją wersję tego podkładu, tj odcień 13, czyli beżowy kupiłam w "Shopping", w Carrefour, we Wrocławiu i nie sprawił mi dotąd na twarzy żadnej przykrej niespodzianki, a wręcz przeciwnie- stosunkowo dobrze ukrywa wszelkie niedoskonałości cery, a takowe posiadam. Twarz po nałożeniu nie błyszczy się przez naprawdę długi okres czasu(5 godzin na luzie) i nie wymaga matowienia pudrem w kamieniu, a mam naprawdę tłustą cerę. Podkład nie zmienia także koloru na mojej skórze, nie czyni efektu maski, dobrze się z nią stapia i łatwo rozsmarowuje, no i jest niedrogi- kosztował mnie tylko 5 zł. Kupiłam, ponieważ nie było odcienia podkładu, który zawsze kupuję w "Rossmannie", ale będę do niego wracać, bo widzę, że dobrze wypełnia swoje zadanie, a nie kosztuje dużo. Polecam:) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 średnie
  • 16 października 2013 o 18:18
    Nigdy więcej.
    Najgorszy fluid jaki kiedykolwiek miałam i zapewne będę mieć.Przyciągała mnie cena ponieważ kosztował 6 zł więc kusiło spróbować. Kupiłam kolor beige beżowy. Plusy: -zapach -wydajność -cena Minusy: -krótko trzyma -nie matuje -nie kryje -strasznie uczula -powoduje swędzenie skóry, -ciemnieje Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 20 sierpnia 2011 o 21:25
    Koszmarny
    Nie wierzę, że aż dwie osoby tak chwalą ten podkład, który i ja nabyłam w chińskim sklepie. Mam cień do powiek tej firmy i bardzo go lubię, więc jak zobaczyłam super trwały podkład za 6 zł, pomyślałam, że spróbuję, tym bardziej, że to aż 50 ml produktu. Niestety kolory są koszmarne; kość słoniowa (którą posiadam) ma odcień błota z glonami. Jest to naprawdę bardzo ciemny kolor, jak mocne kakao, czekoladowy. Do tego kosmetyk strasznie śmierdzi, naprawdę nie idzie wytrzymać, bo aż oczy pieką i kręci w nosie od tego chemicznego zapaszku, coś jak najtańszy proszek do prania. Kolejny minus to smugi, kosmetyk nakłada się jak zaprawę tynkarską i to nie tylko dlatego, że od razu zasycha, ale pozostawia bardzo widoczne smugi. Następny minus - zmywanie: podkład się maże, brudzi wszystko dookoła, zmycie go to gehenna, woda po nim wygląda jak błoto a twarz nawet po kilkakrotnym przemyciu tonikiem, nadal nie jest czysta. Po prostu katastrofa, tapeta i tynk. Co do trwałości nie umiem się wypowiedzieć, bo nie wytrzymałam z nim na twarzy dłużej niż 20-30 minut, ale pomimo szybkiego zasychania na powierzchni skóry, bardzo brudzi i zostawia ślady po zetknięciu się z czymkolwiek, zatem trudno powiedzieć. Nie polecam nikomu do twarzy, szkoda tych 6 złotych nawet, choć muszę przyznać, że ja znalazłam dla niego zastosowanie - smaruję nim takiego małego żylaka na nodze, świetnie kryje. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: pierwsze i ostatnie
  • 20 sierpnia 2011 o 7:19
    bardzo dobry
    używałam tego podkładu ok 4 lata temu, dopóki nie zniknął z półek sklepów "wszystko po 5 złotych" i Centrum Chińskiego. \\nwtedy był w nieco innym opakowaniu, ale to ten sam Invisible Color. \\nbyłam bardzo zadowolona: \\n \\n+cena-ok 4-5zł \\n+pojemność-wtedy było to 40 ml, czyli więcej niż w przeciętnych podkładach, a teraz jest aż 50 ml! \\n+zapach-taki delikatny, pudrowy, uwielbiałam ten zapach \\n+konsystencja-nie był tłusty ani też wodnisty, taki idealnie kremowy i dobrze napigmentowany \\n+nie tworzył efektu maski \\n \\nno i najważniejszy jak dla mnie plus: \\nużywałam go jako 16 latka w wakacje (miałam cerę trądzikową) i spisywał się doskonale, rzeczywiście nie spływał z twarzy mimo gorąca, nawet nieźle krył (chciałam wtedy ukryć krostki) \\nz łatwością też dobrałam odcień do mojej bardzo jasnej cery. \\n \\ni teraz po 4 latach okazuje się wrócił :) \\nkupiłam znów i musze powiedzieć że mimo iż opakowanie już inne, to fluid wciąż bardzo dobry, aż wróciły wspomnienia :) \\nna pewno kupię jeszcze nie raz...