Maseczki klasyczne

Avene ANTIROUGEURS CALM Maseczka kojąca - ulga dla skóry naczynkowej 50ml
Avène Anitougeurs

• 31 sierpnia 2020 o 18:30
    Niestety nie dla mnie
    Maseczka ma dość doby skład, jednak niestety bardzo mocno mnie podrażniła. Po kilku minutach skóra zaczęła szczypać, a przez kolejny tydzień była podrażniona i zaczerwieniona. Maseczka ma przyjemną konsystencję, nie spływa z twarzy i jest wygodna w stosowaniu. Ma jednak zbyt intensywny, jakby miętowy zapach, który jest drażniący. Efekt chłodzący jest również dla mnie zbyt mocny. W składzie musiało być coś, co nie służy mojej skórze.
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja
    Wady:
    • zbyt intensywny zapach
    • podrażniła skórę i spowodowała zaczerwienienie
  • 27 marca 2019 o 14:42
    Nic szczególnego
    Maska nawilża, ale nie spektakularnie. Nie podrażnia, ale nie zauważyłam, żeby działała na naczynka. Oprócz tego efekt nie jest wart swojej ceny. Plusem jest bezbarwny kolor.
    Zalety:
    • konsystencja, łatwość rozprowadzania, bezbarwny kolor
    Wady:
    • stosunek jakości do ceny
    Drogeria Super-Pharm
  • 13 stycznia 2018 o 18:21
    Bez szalu
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Miałam wysokie oczekiwania co do tego produktu. Jednak zauważyłam brak działania. Lekko uspokoił cerę, ale nie było to spektakularnym efektem. Ma zielony kolor, ale po nałożeniu na skore nie pozostawia tego koloru. Póki co jest w miarę przyjemny, delikatny, ale nie ma efektu wow, o którym zapewnia producent.
  • 29 października 2016 o 21:11
    rozczarowanie Avene
    Mam skórę naczynkową z tendencją do różowienia. Maskę dostałam na urodziny, do tej pory produkty Avene dobrze współgrały z moją skórą. Maskę użyłam 3 razy. Po każdym razie na moje twarzy pojawiał się rumień, a skóra wyglądała na podrażnioną.
    kot 23
    31 marca 2016 o 18:32
    Kojąca
    Mam w łazience sześć kosmetyków z Avene: mleczko do demakijażu dwie maseczki wodę termalną emulsję i krem Jestem posiadaczką płytko unaczywionej cery która raz na kilka miesięcy staje się bardzo podrażnia i zaczerwieniona. Kompleksowa pielęgnacja Avene to mój kosmetyczny SOS. Miałam kilka różnych maseczk od saszetek do glinkowych w proszku, ta rzeczywiście działa. Koi podrażnia i rumień. Jest przezroczysta więc nikogo nie straszymy widokiem. Próbowałam trzech metod aplikacji ; -Nakładałam samą gdy się wchłoneła pojawiała jeszcze raz. -Najpierw emulsja łagodząca i maseczka. -Zostawiłam na całą noc. Efekt praktycznie taki sam cera ukojona i zero pieczenia widoczne zostają tylko pojedyńcze naczynka. Utrwalone naczynka usunie nam tylko zabieg laserowy. Na temat wyglądu opakowania nie będę się rozpisywać. Co do ceny: kupiłam w Niemczech zresztą jak wszystkie pozostałe kosmetyki około 20€ cena nie zachwyca poszukam w Polsce.