Maseczki klasyczne

RedBlocker Aktywny kompres w masce do skóry wrażliwej i naczynkowej

• 8 września 2024 o 11:29
    Jestem zadowolona
    Maskę otrzymałam w jednym z pudełek Be Glossy. Cieszę się, że na nią natrafiłam. Uwielbiam maski z glinką i w takiej formie. Mam skórę mieszaną i u mnie bardzo dobrze się sprawdziła. Opakowanie - tubka o pojemności 50ml. Jest dość wydajna. Zamykana na klik. Wygodna w użyciu. Szata graficzna minimalistyczna ale całkiem spoko. Ładnie prezentuje się na półce. Zapach i konsystencja - Zapach typowy dla glinek, nie spodziewałam się cudów pod tym względem, zapach typowo ziemiasty. Do przyzwyczajenia, mi szczególnie nie przeszkadza. Konsystencja gęsta jak pasta do zębów, szybko zastyga choć nie do końca. Działanie - skóra po aplikacji jest gładka i miękka w dotyku. Przyjemnie odświeżona. Koloryt skóry jest wyrównany. Podoba mi się efekt i działanie. Myślę, że jeszcze do niego wrócę, polecam wypróbować
    Zalety:
    • wygodne w użyciu opakowanie
    • skóra po aplikacji jest gładka i miękka w dotyku
    • wyrównuje koloryt skóry
    • wydajna
    Wady:
    • zapach typowo ziemiasty, nie wszystkim może odpowiadać
  • 15 czerwca 2024 o 12:48
    Ukojenie dla wrażliwej, zaczerwienionej skóry
    Maseczka zamknięta w tubce i kartoniku. Ma postać gęstej, czerwonej pasty o lekkim, naturalnym, glinkowym zapachu. Znajdziemy w niej czerwoną glinkę, wyciąg z korzenia myszopłochu kolczastego, kasztanowca zwyczajnego, krzemionkę, masło shea, masło karite, masło z masłosza, olej winogronowy, z dzikiej róży, aloes. Jest gęsta, najlepiej rozprowadzać ją palcami. Produkt delikatnie zastyga ale łatwo go zmyć. Nie tworzy mocnej, ściągającej skorupy. Pod wpływem wody szybko się rozpuszcza. Bardzo podoba mi się jego działanie - skóra jest wyraźnie ukojona, wyciszona, gładka i miękka. Widać działanie pielęgnujące, odżywiające. Nie jest to produkt typowo ukierunkowany na nawilżanie ale nie można powiedzieć , że wysusza czy powoduje ściągnięcie - nic takiego nie ma miejsca. Mam wrażenie, że też dobrze oczyszcza pory. Jeśli masz skórę wrażliwą, skłonną do podrażnień, zaczerwienień, naczynkową to na prawdę bardzo dobry dla niej produkt. Chyba nie znalazłam póki co lepszej maseczki dla tego typu skóry.
    Zalety:
    • Koi, wycisza skórę
    • Dobrze się zmywa i nakłada
    • Skład
    • Oczyszcza pory
    • Idealna dla skóry wrażliwe, naczynkowej, skłonnej do podrażnień
    Iwona_C
    31 grudnia 2023 o 18:29
    Bardzo przyjemna kremowa glinka która ukoi nie tylko cery wrażliwe i naczynkowe.
    Maska to produkt z boxa Pure Beauty. Glinki stosuje systematycznie a ta okazała się bardzo dobrą opcją pielęgnacyjną dla mojej cery. Do dyspozycji mamy 50 ml maski zamkniętej w elastycznej białej tubce z wygodnym zamykaniem klik na której można ją postawić. Otwór dozujący jest odpowiedniej wielkości, nie ma żadnych problemów z wydobyciem produktu. Grafika jest charakterystyczna dla tej marki z czerwono-czarnym dużym logo producenta i dokładnym opisem składu, przeznaczenia i sposobu stosowania. Konsystencja jest kremowej glinki w ceglastym kolorze o całkiem przyjemnym zapachu z delikatnie wyczuwalną ziemistością glinki. Mamy tu bardzo dobry naturalny skład zawierający czerwoną glinkę, olej z pestek winogron, olejek różany, olej z nasion słonecznika, prowitaminę B5, ekstrakt z liści aloesu, ekstrakt z soku z borówki czarnej, witaminę E. Glinka ma półschnącą konsystencję, rozprowadzałam ją na zwilżonej skórze twarzy i pozostawiałam na około 15 minut w tym czasie delikatnie zasychała. Po aplikacji nie ma żadnych problemów ze zmyciem produktu ze skóry.Maska robi wszystko to co powinna robić glinka. Przede wszystkim koi skórę i łagodzi podrażnienia. Cera po jej użyciu jest zmatowiona z delikatnie jaśniejszym kolorytem, pory i naczynka są obkurczone i mniej widoczne.. Kompres maska pozostawia skórę w bardzo dobrej kondycji bez uczucia ściągnięcia, bez podrażnień i bez przesuszeń. Cera jest odświeżona oczyszczona, złagodzona, gładka, miękka i przyjemna w dotyku. Aktywny kompres w masce do skóry wrażliwej i naczynkowej od RedBlocker świetnie sprawdziła się w działaniu do jakiego został przeznaczony. Produkt jest przyjemny w aplikacji, w noszeniu i łatwy do zmycia. Ma świetny skład i działanie. Zakupie ponownie
    Zalety:
    • konsystencja kremowej glinki
    • przyjemny perfumowany zapach z charakterystyczna ziemistością glinki
    • półschnąca konsystencja , nie zasycha na skorupę
    • łatwo się ja aplikuje i bezproblemowo zmywa
    • koi skórę i łagodzi podrażnienia
    • cera po jej użyciu jest zmatowiona z delikatnie jaśniejszym kolorytem, pory i naczynka są obkurczone i mniej widoczne
    • skóra jest odświeżona oczyszczona, gładka, miękka i przyjemna w dotyku
    • nie występuje uczucie ściągnięcia, podrażnienia i nie ma żadnych przesuszeń
    • świetny naturalny skład
    • wygodne opakowanie z ładna szata graficzną
  • 9 lipca 2023 o 9:04
    Bardzo dobra
    Maseczka zamknięta jest w tubce. Konsystencja kremowa o czerwonym zabarwieniu. Bardzo dobrze rozprowadza się po twarzy. Maska zasycha na twarzy jak to w przypadku glinek. Zmywanie jej nie jest ciężkie jeśli nałoży się cienką warstwę. Przy grubszej trzeba się trochę naszorować. Po zmyciu buzia była bardzo gładka w dotyku, miękka i delikatna. Nie mam naczynek na twarzy, więc nie powiem jak działa w tym temacie, ale moim problemem są czerwone policzki. Dzięki tej masce zostało to złagodzone.
    Zalety:
    • Nawilżenie i gładkość
    • Zredukowanie zaczerwienień
  • 29 maja 2023 o 21:19
    Dla wrażliwej i naczynkowej skóry
    Dostałam ten produkt w jednym z boxów kosmetycznych. Bardzo spodobała mi się formuła tej maski, zapakowana w opakowanie z tubką, dzięki czemu dobrze nakładało się ten produkt na pędzel a następnie na skórę twarzy. Ja zazwyczaj nakładałam na około 15 min tą maskę. Po takim czasie produkt ten mocno zasychał przez co ciężko było czasem domyć skórę, a co gorsza strasznie brudził. Mimo to skóra po użyciu tej maski była bardzo nawilżona, wygładzona i delikatna. Zauważyłam również, że koi skórę, a jeśli chodzi o widoczność naczynek to zdecydowanie zmniejsza się ich widoczność. Produkt bardzo wydajny, starcza na naprawdę długo.