Pasty do zębów

Lavera Basis Sensitiv, Zahncreme Classic Pasta do zębów bez fluoru z echinaceą i propolisem

briosza
    6 czerwca 2020 o 16:57
    Naturalna alternatywa dla niewymagających zębów
    To całkiem dobra pasta dla fanów naturalnych składów - ale tylko dla tych, którzy mają całkowicie wyleczone i niewymagające zęby. Osobiście potrzebuję pasty, która lepiej oczyszcza, chroni zęby i radzi sobie z nadwrażliwością. Na plus - bardzo naturalny skład pasty i całkiem niewygórowana cena. Pasta ma dość specyficzny smak, który nie pozostawia uczucia świeżości.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • niska cena
    Wady:
    • specyficzny smak - nie pozostawia uczucia świeżości
  • 29 kwietnia 2019 o 18:05
    Jestem na NIE
    Kupilam ta paste zachecona fajnym skladem. Po uzyciu tej pasty czulam jakby moje zeby byly niedomyte do tego smak mi wogole nie pasowal lubie kiedy pasta pozostawia odswiezenie w ustach a ta zostawia paskudny posmak.
    Zalety:
    • Fajny sklad
    Wady:
    • Nie domywa zębów
    • Ma nie dobry smak
  • 27 lipca 2018 o 21:13
    Nie dla mnie
    Miałam ją już dwa razy, ale jakoś nie zrobiła na mnie piorunującego wrażenia. Bardzo łagodny smak i zapach. Po umyciu nie ma się takiej świeżości, jak po normalnych pastach. Jest jej mało. Jest niewydajna. Dla mnie wręcz zbędna. Już nie wspominając o tym, że zęby nie są po niej białe. Ale to przecież pasta do zębów wrażliwych...ale to już osoba o wrażliwych zębów według producenta nie może pochwalić się śnieżno-białym uśmiechem? Hm... Jestem na nie.Jedyny plus za to,że faktycznie jest bardzo łagodna.
    SLAYERA
    4 lutego 2018 o 19:49
    Super pasta na wrażliwe zęby
    Jedna z niewielu past, która koi stan dziąseł, przestają krwawić. Wprawdzie po użyciu ma się wrażenie jakby zęby były niemyte - w sensie zapachu, pasta nie zostawia żadnego posmaku typu świeżość w ustach itp ale nie takie jest jej zadanie przecież. Dużym plusem jest brak fluoru.
    Zalety:
    • skuteczność działania
    • propolis w składzie
    • dość niska cena jak na taki produkt
    Wady:
    • trudno dostępny stacjonarnie
  • 22 sierpnia 2017 o 13:58
    Nie dla mnie
    Od pewnego czasu zwracam uwagę na brak fluoru w składzie past. Do tej pory testowane produkty były dobre, ale ta pasta sprawiła, że zatęskniłam za zwykłymi, mocniejszymi pastami. Najwyraźniej produkty bardziej eko, z lepszym teoretycznie składem są nie dla mnie. Nie wiem czy to lata przyzwyczajeń, starałam się, ale nie jestem w stanie czuć się komfortowo po jej użyciu. Przede wszystkim konsystencja, dziwna. Mam wrażenie, jakby ktoś wymieszał coś z sodą oczyszczoną. W tle odczuwam taki posmak jak po niektórych pastach wybielających, z tego względu na początku jej używania bałam się, czy nie zrobi krzywdy moim dziąsłom. Na szczęście nic złego się nie stało, ale po prawdzie ciężko mi stwierdzić czy ta pasta jest skuteczna. Po pierwsze piana-jest, owszem, ale nie taka jak zawsze w pastach. Bardziej wodnista. Po drugie smak, wątpliwy, słodko słony, potrafi przyprawić o mdłości. Po trzecie kompletny brak odświeżenia, co mnie zdziwiło, bo pachnie może nie typowo miętowo, ale rześko. Za to po jej użyciu czuję przymus wyczyszczenia zębów dokładniej, czymś jeszcze, zazwyczaj po prostu używam płynu do płukania. Mam też wrażenie, nie wiem czy słuszne, czy już tak negatywnie się nastawiłam, że moje zęby nie są tak białe jak jeszcze niedawno. Dla mnie rozczarowanie.
    Wady:
    • Brak odświeżenia, brak porządnej piany, smak