Wody perfumowane damskie

Tom Ford Violet Blonde EDP

Sohniye
    14 grudnia 2017 o 15:33
    miłość od n-tego wejrzenia
    Perfumy kupiła sobie moja mama, tylko po to, żeby stwierdzić, że jednak jej nie leżą, czy ja w związku tym chciałabym je przejąć. Lubię fiołki i irysy w zapachach. Pierwsze psiknięcie - nic specjalnego. Ładne, ale nie do zapamiętania. Na pewno nie śmierdzą, w moich eksperymentach zapachowych bywało gorzej. Zaczęłam używać, tak od niechcenia, w dniach kiedy nie mam ochoty na coś konkretnego, nie przeszkadza mi, że pachnę zachowawczo. I dopiero stosując perfumy regularnie, pewnego razu stwierdziłam, że ja je chyba jednak kocham. Są ciepłe, kobiece, ale nie babcine, nie nudne, są naprawdę piękne! Przecież nie muszą szokować, nie muszą być ekstrawaganckie, mogą być po prostu piękne. Może nie jest to zapach, który zyska uznanie koneserów, ale na pewno podoba się "zwykłym" śmiertelnikom, szczególnie mężczyznom, którzy często go komplementują. Do tego są trwałe, zamknięte w pięknym flakonie i jak na Toma Forda nie straszą ceną. Jeśli kiedyś wykończę flakon, pewnie będę chciała je powtórzyć. Nie spodziewałam się tego.
    W perfumerii
  • 5 stycznia 2016 o 15:21
    Podróż do przeszłości
    Violet Blonde zabiera nas w małą podróż do przeszłości. Kompozycja opiera się na skórzano - irysowych nutach z dodatkiem pudrowego fiołka. Całość, choć dobrze skomponowana jest jedną ze słabszych pozycji sygnowanych przez Toma Forda. Nie intryguje, ale dobrze się przy niej wspomina. Oceniam na 5/10 Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 20 stycznia 2015 o 13:37
    elegancja bez ekscytacji
    Zapach nie wzbudził we mnie takich emocji jak Black Orchid. Jak w temacie - jest po prostu elegancki na słodką, zimową nutę. Jedynie początek, który jest drzewno-skórzano-ziołowy i dość zawiesisty, ujął mnie. Środek to coś w stylu oswojonej staroświeckości. Coś co sprawia, że ten zapach byłby idealny na prezent dla kobiety, której mężczyzna chciałby zaimponować bez względu na powody i relacje ich łączące. Bo niestety, morderczo trwałe nie są, ogoniaste też nie. Po 5h nawet nie mam czego wywąchiwać z nadgarstka. Jest ładny, elegancki. I tylko tyle. Nie wiem, czy chciałabym go mieć i używać na co dzień. Znudziłby mi się szybko. Ani w środku, ani tym bardziej na końcu nie znajduję żadnej tajemnicy, żadnego porywu, żadnego niespodziewanego błysku, a początek to za mało żeby zawładnąć moim sercem. Używam tego produktu od: testy ogólne Ilość zużytych opakowań: próbki
  • 3 października 2014 o 16:11
    w stylu Balenciaga Paris L\'essence
    bardzo chciałam mieć butelkę tych perfum na półce. naprawdę chodziło mi jedynie o butelkę, taka ona śliczna, piękna, cudo. o zapach mniej mi chodziło. wyobrażałam sobie jedynie, że będą to fiołki z czymś. z góry już myślałam, że będzie to piękny zapach. no ok, ale na początku kupiłam odlewkę, tak mnie coś podkusiło. wącham, psikam, psikam i co? to w ogóle nie jest zapach , jaki wyobrażałam sobie po wyglądzie butelki. nie jest mroczny, nie jest dekadencki, nie jest interesujący. jest to kolejna woda po liściach fiołkowych z dodatkiem pieprzu i gorzkich ziół. bardzo , bardzo w stronę Paris L\'essence Balenciagi. tutaj też mamy ciemny las, zagajnik i na kamieniu rozgniecione z pokrzywami liście fiołków. z tym, że tutaj to wszystko jeszcze posypane jest pudrem najlepszej jakości. daje to wrażenie aksamitności zapachu, wygładzenie go. po 10 minutach nie jest źle, ale czuję tylko cały czas te liście. nic mnie tak nie pociąga, nie czaruje. elegancki zapach do biura. sterylnie czysty i poprawny. zimny. strasznie bliskoskórny ten Violet Blonde, słaba projekcja. po godzinie od aplikacji chodziłam z nosem w nadgarstku, aby przeanalizować, czy coś tam czuć jeszcze. jestem rozczarowana. Używam tego produktu od: odlewka Ilość zużytych opakowań: odlewka
  • 4 lipca 2014 o 23:22
    super gdyby nie trwalosc
    na poczatku absynt piołun , potem syrop lipy z czarnym bzem pobrzmiewa mi tez won kadzidla z kosciola troche jak sahara noir druga faza kwiatowo-drzewny wyczuwam kwiaty raczej biale + fiolek , irys , sa skorki cytrusów , z pieprzem, i cedr pod koniec lekko unisexowy sie robi cudo cos w typie botegi venetty bardzo elegancki , niepodobny do black orchid , ten jest metaliczny nieslodki po prostu swietny niestety slabo sie na mnie trzyma i intensywnosc tez nie powala wiec ciesze sie ze moge za darmo go testowac szczerze polecam sprobowac moze wy bedziecie mieli wiecej szczescia Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: jedno

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie