Podkłady

La Rosa Mineralny podkład w pudrze 51 IVORY

toothyy
    15 stycznia 2014 o 16:06
    Ma dwie dyskwalifikujące wady
    Kupiłam odcień vanilla, na stronie była informacja, że jest do kolor dla jasnej cery. Moja cera nie jest co prawda porcelanowa, latem szybko się opalam i wręcz ciężko mi dobrac odcień w którym nie wyglądam blado. Ale zimą gdy opalenizna zejdzie moja cera jest naprawde dość jasna i wszystkie podkłady z lata czekają na następny sezon. Odcień vanilla jest różowo-pomarańczowy i w dodatku zbyt ciemny! Naprawde jest to dość ciemny odcień, powiedziałmabym, że jest to typowy beż z przewagą różu i pomarańczy. Nie ma w nim złotych, ani żółtych tonów. Co do samego podkładu, to utrzymuje się dość długo, jedyne co mi nieodpowiada to błysk. Po nałożeniu skóra ma lekko błyszczący, perłowy flow, co moim zdaniem wygląda sztucznie i podkreśla zmarszczki o których nie wiedziałam. To pewnie przez rodzaj miki, jaki został użyty do podkładu. Co do krycia, to jest ono średnie, trzeba nałożyć conajmniej 3 warstwy zeby cera sie ujednolicila, na jakies wieksze zaczerwienienia, czy kroste trzeba nakładać korektor. Cena wcale nie jest korzystna, bo pojemność podkładu jest bardzo mała. Podsumowując, jest to podkład ze średniej półki, ma paskudne kolory, ale dobry skład i mimo wszystko jest warty wypróbowania, bo wszystkie te negatywy moga być moim subiektywnym odczuciem. Używam tego produktu od: tydzien Ilość zużytych opakowań: 1/2
  • 7 października 2013 o 21:44
    Wart uwagi!
    Podkład jest całkowicie bezzapachowy. Ze względu na jego lekkość i skład nakładałam go nie tylko na twarz, ale również pod oczy zamiast korektora. Puszek dołączony do opakowania raczej nie nadaje się do aplikowania tego kosmetyku. Mimo, iż odcień, który wybrałam jest trochę zbyt ciemny to po dobrym roztarciu podkładu ładnie stapia się ze skórą nie tworząc efektu maski. Dokładnie kryje zaczerwienienia a nawet dosyć intensywne rumieńce. Nie podkreśla suchych skórek i ładnie matowi buzię. Utrzymuje się na twarzy przez cały dzień. Opakowanie jest dosyć małe i przy nieoszczędnym używaniu tego podkładu jestem w szoku, że tak niewiele go ubyło. Podsumowując największymi jego plusami są: - dobre krycie, - trwałość (na twarzy), - dobry skład, długa data przydatności, - cena (ok. 30 zł). Do minusów mogłabym natomiast zaliczyć: - niezbyt urokliwe opakowanie, - zbyt dużo pomarańczowych tonów w odcieniu Vanilla. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie
  • 15 sierpnia 2013 o 15:14
    Najlepszy podkład jaki miałam
    Zakupilam na targach kosmetycznych za ok. 25zł gdyż spodobał mi się efekt jaki uzyskano na twarzy hostessy. Poczatkowo sądziłam, że dałam się wrobic w bubel bo jakość opakowania nie wskazuje, że mogłoby to być coś wartosciowego. Jednak nie szata zdobi...kosmetyk ;). Przekonał mnie skład. 4 minerały i temin ważności:wieczność. Jest to świetny kryjący podkład,mam kolor ivory i idealnie kryje zaczerwienienia i popekane naczynka. Matuje na d dlugo. Nadaje twarzy łagodny wygląd i nie ma efektu tapety. Minusem jest jak juz wspomnialam opakowanie i puszek do rozprowadzenia podkladu, który nam ten kosmetyk podkrada (podkład zostaje między włoskami. Polecam nakładanie pędzlem kabuki. To znacznie przedłuża czas w którym możemy cieszyć się tym kosmetykiem.) Podkład jest bezzapachowy, nie uczula nawet skóry pod oczami, dla mnie to był zawsze duży problem. Używam go nawet po treningu by zakryc zaczerwienienia na twarzy i świetnie daje sobie z tym rady. Jest tak świetny, że wybaczam mu tandetne opakowanie. Używam tego produktu od: 3lat Ilość zużytych opakowań: 4 opakowania
  • 25 marca 2013 o 10:19
    Idealny! :)
    Posiadam podkład w odcieniu Vanilla. Przy mojej jasnej cerze nadaje on efekt lekkiego muśnięcia słońcem, w związku z czym cera wygląda zdrowo ;) Wcześniej używałam podkładów EDM (który po 2 godzinach spływał mi z twarzy, tworzył mi na skórze ciasto) i Blusche (dający efekt białej maski, podkreślający suche skórki, zbierający sięw załamaniach, najgorszy jaki miałam). Na szczęście nie zraziłam się do minerałów i zakupiłam podkład firmy La Rosa. Przy niewygórowanej cenie (30zł) mam piękną, matową cerę. Podkład nie zapycha, nie wysusza cery, nie zbiera się w załamaniach twarzy, nie robi ciasta, idealnie współgra z cerą, kryje małe niedoskonałości, cera wygląda naturalnie, efekt no-makeup! :P Dodam jeszcze, że mam cerę wrażliwą, skłonną do wyprysków. Nie wiem, czy podkład pomaga w ich leczeniu, ale na pewno nie szkodzi :) Jestem nim zachwycona ;) Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: odrobinkę pierwszego :)
    Usia28
    12 września 2012 o 19:31
    nie wart ceny
    plusy: -wygładza -dosyć dobrze kryje -łatwa aplikacja minusy: -wszędzie się sypie -nie jest wydajny -nie zbyt długo się trzyma na skórze -podkreśla suche skórki Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego