Annabelle Minerals, Mineralny podkład matujący
130 HIT!
66 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiKosmetyk zapewnia efekt matowej skóry na wiele godzin. W swoim składzie zawiera 100% czystych minerałów. Nie zatyka porów i nie powoduje powstawania zaskórników, gdyż nie zawiera talku, parabenów, silikonów ani olei mineralnych. Działa przeciwbakteryjnie, dlatego szczególnie polecany jest osobom o tłustej, trądzikowej skórze. Łagodzi podrażnienia, gdyż posiada w składzie tlenek cynku. Nie obciąża skóry i nie tworzy efektu maski. Dostępny w 9 odcieniach w opakowaniach 10g i 4g.
Recenzje 322
5 listopada 2023, o 18:44
makijaż, który pielęgnuje cerę
Podkład Annabelle Minerals to moje odkrycie ostatnich lat.
Dzięki niemu stan mojej skóy się znacznie poprawił.
Wszystkie drogeryjne podkłady z silikonem robiły mi masakrę na twarzy. Miałam przewlekle stan zapalny na linii rzuchwy.
Kilka lat temu trafiłam na osobę, która mi go poleciła i nałożyła na twarz. To był naprawdę krok, który odmienił moje życie.
Osoby, które mają problemam z cerą wiedzą, jak bardzo poprawa jej stanu może odmienić życie.
Podkład Annabelle pomaga leczyć stany zapalne. Kryje, delikatnie matuje, nadaje zdrowy koloryt.
Sprawia, że cera wyglada zdrowo.
Jest wart swojej ceny, choć ona i tak nie jest zbyt wysoka jeśli porównamy z innymi popularnymi podkładami. Szeroka gama kolorystyczna i różne formuły sprawiają, że to może być produkt naprawdę dla każdego.
Nie matuje mocno, dlatego polecam zmatowienie czoła i nosa posiadaczkom tłustej cery pudrem transparentnym.
Kupuję ciągle i naprawdę lubię.
Polecam gorąco!
ZALETY: Wpływ na cerę
Skład
Formuła
Różnorodność odcieni
WADY: Na początku trudno trafić ze swoim odcieniem i trzeba nauczyć się z nim pracować
21 lipca 2023, o 23:16
Wiele kolorów, rewelacja.
Podklad mineralny jest zamknięty w słoiczku. Do wyboru jest wiele kolorów, jest on bardzo dobrze zmielony. Świetnie się nakłada na cerę. Podkład Anabelle Minerals posiada SPF 10, łatwo się aplikuje kosmetyk. skład jest naturalny. Cera po tym podkładzie wygląda bardzo naturalnie i lekko. Podkład jest leciutki, ma naturalny skład, nie zapycha, bardzo wydajny. Trzeba tylko pamiętać o dobrym nawilżeniu skory, bo niestety na suchych miejscach jak każdy kolorowy kosmetyk potrafi się osadzić.
5 /5 HIT!
13 lipca 2023, o 12:32
Uwielbiam ten podkład
Podklad mineralny który jest zamknięty w słoiczku z mega duża ilością kolorów do wyboru, jest on bardzo dobrze zmielony dzięki temu świetnie sie naklada na cerę, można go budować zaczynając od bardzo delikatnej warstwy na prawdę super się go nosi i nie jest wyczuwalny na skórze. Mam cerę mieszaną do tego wrażliwa która jak tylko coś jej nie podpasuje odrazu widać, natomiast teraz przy odpowiedniej pielegnacji i do tego ten podklad który świetnie się sprawdza i nie obciąża cery, jestem mega zaskoczona jak naturalnie ten podklad wygląda, na lato jest to świetna opcja która każdy powinien wypróbować do tego na stronie jest możliwość kupienia próbki dzięki temu można się przekonać czy ten produkt będzie nam odpowiadał.
ZALETY: Dostępność
Kolory
Cena
Wydajność.
Wszystko mi odpowiada w tym produkcie
WADY: Nie posiada wad
1 lipca 2023, o 14:07
Używa produktu od: miesiąc
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
- Opakowanie: 5
Nad tym konkretnie podkładem długo się zastanawiałam, ponieważ interesowałam mnie przede wszystkim pielęgnacja cery. Na oficjalnej stronie producenta przeczytałam, że występują neutralne podtony, oliwkowe, chłodne i żółte. Dlatego myślę, że każdy znajdzie dla siebie odpowiedni odcień lub ewentualnie na lato inny niż zimą np. Ja zdecydowałam się na dwa chłodne odcienie w kolorze Natural Cream oraz Natural Fairest. Od razu też zaznaczę że są to 10g słoiczki. Mam wrażliwą cerę, której nie opalam na słońcu i nie wyobrażam sobie wyjścia bez zastosowania kremu z filtrem SPF.Podkład Anabelle Minerals posiada SPF 10,jednak kiedy pielęgnacja się wchłonie nie mam problemu z aplikacją kosmetyku. Skład jest naturalny. Mi zależało na lekkim wyrównaniu kolorytu skóry(przebarwienia)dlatego dosłownie omiatam twarz pędzlem. Szybko doszłam do wprawy nakładając cienką warstwę od wewnętrznych po zewnętrzne partie twarzy,okrężnymi ruchami lekko wcierając produkt. Większego krycia nie potrzebuję. Makijaż twarzy przy zastosowaniu kosmetyków mineralnych wygląda bardzo naturalnie i lekko. Hmmm raczej ciężko jest nim zrobić sobie krzywdę jak to bywa z podkladami w płynnej formule. Po kilku tygodniach regularnego stosowania zaobserwowałam, że nawet przed okresem niedoskonałość przestały się pojawiać. Cera bardzo się uspokoiła:-)
ZALETY: -szeroki wybór odcieni
-działanie pielęgnacyjne
-komfort aplikacji
-naturalne wykończeniem
-poprawa stanu cery
-możliwość zakupu ekonomicznego opakowania
WADY: -brak
27 czerwca 2023, o 13:35
Mój hicior
Nigdy nie używałam podkładów tradycyjnych. Wszystko za ciężkie, za mocne, za dużo nawet w cienkiej warstwie. Taka moja paranoja ? Podkład Annabelle Minerals zmienił wszystko! Jest doskonały, leciutki, ŚWIETNY KRÓTKI NATURALNY SKŁAD, nie zapycha, dobrze nałożony wyglada jak by go nie było. Cera jest pięknie ujednolicona, matowa ( chociaż po kilku godzinach u osób z cera tłusta może wymagać zmatowienia bibułką) i jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmiało - czuje, że twarz oddycha ? Bardzo wydajny i naprawdę niewiele go potrzeba by uzyskać piękny efekt . ma tez cudowne właściwości łagodzące stany zapalne. Trzeba tylko pamiętać o dobrym nawilżeniu skory, bo niestety na suchych miejscach jak każdy kolorowy kosmetyk potrafi się osadzić . Niemniej jednak - mój must have
26 kwietnia 2023, o 14:08
Kupiony w: Drogeria internetowa
- Trwałość: 4
- Opakowanie: 5
Kiedyś hit, teraz nie wiem
Używałam go około dwa lata. Trzeba nauczyć się go prawidłowo aplikować wtedy wygląda jak druga skóra i dobrze kryje. Miałam zawsze problem z dobraniem dla siebie koloru. Duży plus że faktycznie nie powodował u mnie niedoskonałości. Trwałość średnia, trzeba pudrować. Bardzo wydajny. Pojemnik 4 g wystarczał mi na bardzo długo.
ZALETY: Dobre krycie
Bardzo naturalny wygląd
Jest przyjazny dla skóry (brak niedoskonałości)
Wydajny
WADY: Dużo czasu trzeba poświęcić na rozprowadzenie.
4 /5 HIT!
28 marca 2023, o 11:58
- Trwałość: 3
- Stosunek jakości do ceny: 4
Bardzo dobry
Używam od paru lat i jestem bardzo zadowolona. Wyrównuje dobrze koloryt, ujednolica cerę i matuje.
Mam zastrzeżenia jedynie do krycia i trwałości. Koniecznie trzeba używać korektora.
Najlepiej sprawdza mi się latem, połączenie krem bb z spf plus podkład mineralny.
Lekko wygląda na skórze.
ZALETY: latwosc aplikacji
gama kolorow
WADY: koniecznosc wozenia dodatkowego pedzla
4 /5
7 grudnia 2022, o 14:14
- Wydajność: 3
- Trwałość: 4
- Stosunek jakości do ceny: 4
- Opakowanie: 4
Polubiliśmy się
Początkowo gdy słyszałam o podkładach w formie pudru byłam sceptycznie nastawiona, przekonała mnie dopiero pewna znana youtuberka i nie żałuję.
Jestem posiadaczką bladej cery, ze skłonnością do przesuszania w strefie T oraz raczej suchymi policzkami. Wybrałam kolor Golden Fairest i pasuje idealnie.
Podkładu używam zazwyczaj wysypując trochę na nakrętkę i nakładając puchatym pędzlem na twarz.
Warto zadbać o nawilżenie cery, bo w mojej ocenie przy suchej skórze wygląda po prostu źle na twarzy, zaznaczając suche skórki.
Stosuję go głównie latem, bo w czasie upałów wybieram raczej lekkie podkłady.
Przy rozszerzonych porach, np. na nosie trzeba dołożyć więcej produktu, bo pozostawia "puste dziury".
Nie zapycha.
Ładnie matowi cerę, jednak po kilku godzinach zaczyna się świecić w strefie T.
Krycie ma raczej lekkie, ale można je delikatnie zbudować.
Wyrównuje koloryt cery.
Podkład jest dość lotny, więc spora jego część marnuje się w powietrzu w czasie nakładania.
Przy malowaniu nim warto mieć na sobie jasne ubrania, bo jego opadające drobinki brudzą ciemne rzeczy.
Nadaje się dla cer problematycznych ze względu na swój skład.
Korzystałam też z wersji rozświetlającej i kryjącej, jednak w mojej opinii podkład matujący sprawdzał się u mnie najlepiej.
4 listopada 2022, o 12:44
- Opakowanie: 4
Ze względu na zakończenie relacji z esteelauder poszukuje podkładu idealnego
⠀
Miałam już jedno podejście z tym podkładem jak był w innym opakowaniu.
⠀
Aktualnie mam dwa kolory golden Fairest, sunny cream-wersje matowe i polecam.
⠀
Zalety
➕bogata gama odcieni
➕naturalne wykończenie
➕ładnie się trzyma- nie wiem czy nie lepiej niż z normalnymi podkładami
➕nie ciastkuje się
➕prosty skład
➕nie pogarsza stanu skóry
Wady
➖jak ktoś ma suche skórki to może podkreślać-jest to produkt sypki, ale dbając o nawliżenie skóry według mnie produkt nie ma wad.
Myślę, że trzeba się nauczyć z takimi produktami pracować sama przy pierwszym kontakcie z poprzednimi opakowaniem byłam na nie. Dlatego warto próbować różne techniki i stosować różne pędzle.
Dobrze jest wtłaczać niż trzeć w każdą stronę, żeby nic pod spodem z pielęgnacji się nie zrolowało.
1. Ja najpierw nakładam korektor w strategiczne miejsca
2. Potem wtłaczam płaskim pędzlem produkt
3. Następnie mniejszym tam gdzie chce mieć większą precyzje np. skrzydełka nosa.
Zdecydowanie polecam.
2 /5
5 października 2022, o 12:21
- Wydajność: 4
- Trwałość: 2
- Stosunek jakości do ceny: 3
Średniaczek
Od dwóch lat używam tylko podkładów mineralnych. Mam cerę mieszaną z przebarwieniami.
Podkład od AM używałam przez jakiś czas sprawdzając czy moja cera nadaje się do używania tego typu produktów. Ponadto chciałam sprawdzić jaki kolor i wykończenie będzie dla mnie odpowiednie. Używałam zarówno matującego jak i kryjącego. Podkład średnio sprawdził się na mojej cerze. Szybko sie wyświecał i ciastkował. Kolor też był zbyt oliwkowy, potrzebowłam czegoś bardziej żółtego. W ciągu dnia cera robiła się szara i zmęczona.
Te same nazwy kolorów w wersji matującej i kryjącej miały inny odcień.
Krycie od słabego do średniego. Ale jeśli nalożyłam za dużo produktu, żeby zbudować krycie to wygladało to nieestetycznie i odznaczało się na twarzy.
Podkład nakładałam pędzlem flat top z tej samej firmy oraz pędzlem od Neauty Minerals.
5 /5 HIT!
13 września 2022, o 09:34
Kupiony w: Nie podano
- Wydajność: 4
uwielbiam
jestem miło zaskoczona
kiedyś dawno temu używałam mineralnych podkładów, ale przestałam bo nie byłam zadowolona z krycia
Annabelle kupiłam na lato, mam cerę naczynkową i nie spodziewałam się spektakularnych efektów - a jest naprawdę super. Jest połowa września, a ja nadal go używam, najpierw kupiłam ciemniejszy teraz jaśniejszy
ZALETY: nie zapycha
faktycznie kryje (naturalny efekt)
łatwo się nakłada
nigdy nie podkreśla suchych miejsc itp.
można go dokładać
WADY: małe opakowanie
23 lipca 2022, o 08:49
Kupiony w: Drogeria internetowa
Świtnie się spisuje
Kiedyś przez przypadek zamówiłam wersję matującą zamiast kryjącą. Niestety w tamtym okresie potrzebowałam mocnego krycia, więc zamówiłam właściwe opakowanie, zostawiając ten na później.
Jak najbardziej nie odchodził od ideału, gdy cera zdecydowanie się poprawiła.
Jest to już moje któreś z kolei opakowanie i nie zamienię go z niczym innym.
Buzia znacznie lepiej po nim wygląda, gdy nie mam podkładu, ponieważ minerały mają to do siebie, że pozwalają cerze oddychać i pielęgnują.
Skład jest jak najbardziej naturalny.
Najbardziej opłaca się kupić wersję 10g.
Podkład bardzo dobrze się stapia z cerą, jeśli umiejętnie się nałoży to utrzymuje się przez cały dzień, nie wchodzi w linie mimiczne.
Nie wygląda pudrowo.
To jest po prostu moja miłość. Polecam!
produktów6
recenzji51