Bazy pod makijaż

Dermacol Satin Make-Up Base 10ml W Baza pod podkład 12275
Dermacol

• 9 stycznia 2019 o 11:56
    Dobra
    Kosmetyk ma gęstą i dość tłustą konsystencję. Bardzo długo się wchłania i nie wspópracuje ze wszystkimi podkładami. U mnie sprawdza się jedynie z podkładami marki Revlon. Przy innych podkładach roluje się i podkreśla tylko niedoskonałości. Za to przy podkładach Revlon to baza idealna. Rozswietla skórę, podkład łatwiej się aplikuje. Przedłuża też trwałość makijażu. Skóra po jej nałożeniu jest mieciutka. Nie zapycha oraz nie alergizuje.
    Zalety:
    • Dobra z wybranymi podkadami
    • Konsystencja
    • Nawilża cerę
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Dostępność
    missi13
    21 sierpnia 2018 o 14:25
    dla mnie super
    super baza pod podkład która wygładza, matuje i przedłuża trwałość makijażu.dodatkowo jest hipoalergiczna. Zdecydowaniezmniejsza widoczność porów. Sprawia, że cera jest wygładzona i gładka. Pozniej podkald na takiej przygotowanejbazie cerą wygląda lepiej
  • 11 marca 2018 o 16:57
    Coś tam robi
    Używam podkładu rozświetlającego i nie widzę, by baza zapewniała dodatkowe rozświetlenie, może robi to, gdy używa się podkładu matującego. Mimo to jakiś efekt wygładzenia jest- na twarzy bardzo delikatny, gdybym nie wiedziała, że po jednej stronie twarzy mam bazę, po drugiej nie, to zapewne nie zwrociłabym uwagi, ale jeśli się przypatrzę uparcie to może zmarszczka na czole rzeczywiście jest odrobinę płytsza, wypryski (nieropne) w okolicy nosa też trochę mniejsze. Niestety sam podkład Clinique Even better glow potrafi lepiej wygładzić cerę niż ta baza. Za to zdecydowanie widać efekty jej działania pod okiem- to oko, gdzie pod korektor zastosowałam bazę zamiast kremu, prezentuje się lepiej- korektor nie wchodzi tak w zmarszczki mimiczne i nie funduje mi pod okiem takiego suchego efektu. Jest to typowa baza silikonowa- ja czuję delikatne obciążenie, gdy jej używam i nie spodziewałam się niczego innego o mieszance silikonów. Produkt jak to baza silikonowa- jest wydajny, wystarczy minimum, by rozetrzeć na twarzy. Z uwagi na to, że czuję delikatnr obciążenie na co dzień jej nie używam, na wyjścia, zwłaszcza pod oczy, jest dobra. Nie wiem czy przedłuża trwałość makijażu, bo sam puder Laury utrzymuje podkład cały dzień, więc ta baza nie ma szans się wykazać.
  • 16 lipca 2017 o 13:00
    Bardzo dobra bza pod makijaż
    Jest to moja pierwsza baza pod makijaż, której używam regularnie i wiem, że chcę spróbować jeszcze innych, ale do tej będę powracać, ponieważ spełnia moje wymagania co do tego typu produktów. Nie mam też porównania co do innych baz. OPAKOWANIE Posiadam wersję z pompką i uważam, że jest to bardzo wygodna forma, która ułatwia precyzyjne stosowanie bazy,, wiemy, że nie użyjemy jej zbyt dużo. Miałam kiedyś wersję z tubką i tutaj aplikacja była mniej precyzyjna, wolę zdecydowanie opakowanie z pompką. Opakowanie ma prostą szatę graficzną, jest całkiem ładne i wykonane jest z twardego i odpornego na upadki tworzywa (niechcący miałam okazje to sprawdzić kiedy baza spadła na podłogę kilkukrotnie). Tubka natomiast jest miękka i łatwo wydobyć z niej produkt. Na początku miałam też saszetki, ale to zdecydowanie najmniej wygodna forma - bazy jest za dużo jak na 1 użycie, więc trzeba się głowić jak ją przechować do następnego dnia i nie wylać. BAZA Ma postać bezbarwnego żelu, lekko oleistego i po rozprowadzeniu na twarz zostawia jakby tłustą warstewkę, co nie przekłada się jednak na nadmierne świecenie. Łatwo i szybko rozprowadza się ja na twarzy, ale ważne, aby to była malutka ilość, bo łatwo z nią przesadzić. Jedna pompka zupełnie wystarcza na pokrycie całej twarzy. Podkład zdecydowanie lepiej się na niej rozprowadza, efekt - wygładzona i promienna cera z lekkim efektem glow. tak, baza nie matuje, ale nie to obiecuje producent, za to sprawia, że cera wygląda na promienną, zdrową i rozświetloną. Efekt jest na prawdę bardzo dobry jak na produkt o tak niskiej cenie. Można ją przypudrować pudrem, aby uzyskać bardziej matowy efekt. Dobrze współgra również z innymi kolorowymi kosmetykami takimi jak korektor, róż czy bronzer. Zdecydowanie przedłuża trwałość makijażu - wytrzymuje spokojnie cały dzień, czy to upał czy mróz, choć jak zawsze przy mojej tłustej strefie T lekko poprawiam ją pudrem, tylko raz a nie kilka. Baza jest bardzo wydajna, niestety dostępna tylko przez internet. PLUSY + wygładzenie cery + naturalny efekt + lepszy poślizg dla podkładu + rozświetlenie cery + wydajność + cena + opakowanie MINUSY -dostępność
  • 5 grudnia 2014 o 10:09
    godny uwagi.
    Kosmetyk kupiłam, bo był akurat na bardzo fajnej promocji. Do tej pory żadna baza się u mnie nie sprawdziła, a tą śmiało mogę polecić. Mam cerę suchą i nieproblematyczną. Od bazy oczekuję idealnego wygładzenia i widocznego przedłużenia trwałości makijażu. I myślę, że z Dermacolem doszliśmy w tej kwestii do porozumienia... ;-) 1. Nie matowi. Jednak ja tego nie potrzebuję. Sporadycznie zdarzają się u mnie podkłady, które gdzieś tam pod koniec dnia zaczynają się świecić na twarzy. 2. Wygładza. Naprawdę fajnie wygładza. Po użyciu tej bazy moje pory są w zasadzie kompletnie niewidoczne, a i z delikatnymi zmarszczkami mimicznymi radzi sobie całkiem nieźle. 3. Idealnie równomiernie rozprowadza się na niej podkład. Nie pozostawia grudek, a podkład nie roluje się. 4. Przedłuża trwałość makijażu. Spokojnie z tą bazą mogę zapomnieć o poprawkach w ciągu dnia. 5. Producent o tym nie wspominał, ale ja odnoszę wrażenie, że podkład nałożony na tą bazę wygląda na twarzy jakoś tak "zdrowiej". Cera nabiera blasku. 6. Nie zapycha. 7. Konsystencja idealna - nie za rzadka, nie za gęsta. O czym trzeba pamiętać? Nakładamy niewielką ilość. Istota nakładania bazy - im mniej, tym lepiej. Naprawdę potrzebujemy małą kapkę produktu, żeby rozprowadzić ją na całą twarz. To zapobiegnie rolowaniu się podkładu i sprawi, że kosmetyk może zadziałać tak, jak powinien. PODSUMOWUJĄC: Udany produkt. Myślę, że zdecydowanie lepiej sprawdzi się u właścicielek cery suchej, czy normalnej ze względu na to, że kosmetyk bardziej rozświetla niż matuje. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno

Zobacz także inne Bazy pod makijaż