Kremy uniwersalne

Stiefel Physiogel krem nawilżający do skóry suchej i wrażliwej 75ml
Physiogel Krem Codzienne Nawilżenie 75ml

nodrama
    14 kwietnia 2025 o 11:40
    super krem nawilżający na co dzień
    Mi ratuje twarz na izotretynoinie. Jestem przesuszona, często mi się zaburza bariera ochronna - ten krem doskonale nawilża, redukuje łuszczenie i ściągnięcie. Jest duży (75ml!), więc cenowo wychodzi bardzo korzystnie, bo da się go kupić za około 50 zł. :) Trochę mogłoby być lepsze opakowanie np. airless. Jest bogaty, ale szybko się wchłania.
    Zalety:
    • konsystencja - nie lepi się
    • działanie - nawilżenie i regeneracja
    Wady:
    • opakowanie tuba - wolałabym airless albo pompkę
    Dariax_
    24 lutego 2025 o 16:47
    Lekki i delikatny krem nawilżający – solidny wybór do codziennej pielęgnacji
    Testowałam ten krem już jakiś czas temu i ogólnie mam o nim pozytywną opinię. Jest to produkt, który mogę określić jako „w porządku” – bez większych zachwytów, ale też bez rozczarowań. Jego konsystencja jest lekka, co sprawia, że dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Nie pozostawia tłustego filmu, co dla mnie jest dużym plusem, szczególnie jeśli stosuję go rano pod makijaż. Nawilżenie jest na dobrym poziomie – nie podrażnia skóry i jest delikatny, co czyni go odpowiednim dla osób z wrażliwą cerą. Jeśli chodzi o efekty, nie zauważyłam spektakularnych zmian od razu. By uzyskać bardziej intensywne nawilżenie, musiałam używać go regularnie przez dłuższy czas. Nie jest to krem, który daje natychmiastowy efekt głębokiego odżywienia skóry, ale w codziennej pielęgnacji sprawdza się dobrze.
  • 16 grudnia 2024 o 21:36
    Droższy średniak
    Używam go do odbudowy bariery hydrolipidowej. Dobrze nawilża skórę, nie podrażnia jej. Dodam że był czas kiedy moja twarz czerwieniła się po prawie każdym kosmetyku. Ten krem był jednym z kilku kosmetyków, który pomógł mi wyprowadzić moja skórę na prostą. Używam go codziennie na noc, jako zakończenie pielęgnacji. Pozostawia lekko tłustą warstwę. Mimo to nadaje się też pod makijaż, ale nałożony w bardzo małej ilości. Dodam, że krem jest bezzapachowy. Był dosyć drogi, a nie pozostawia efektu wow
    Zalety:
    • Nawilża
    • Nie podrażnia
    • Nadaje się też pod makijaż
    Wady:
    • Lepi się na skórze
    • Pozostawia tłustą warstwę
    asia_mm
    15 września 2023 o 13:57
    Dla osób z podrażnieniami i nie tylko
    Krem jest bezzapachowy i ma bardzo delikatną konsystencje. Po rozprowadzeniu na skore daje uczucie świeżości i ukojenia. Twarz po nim jest miękka, gładka i nawilżona. Może byc stosowany do każdego rodzaju skory, najlepiej jednak sprawdzi się przy suchej i problematycznej. Moja mama ma cerę skłonną do alergii wiec musi uważać jakich kremów używa. Dany krem przydał jej bardzo do gustu, nie powodując żadnego podrażnienia podczas bądź po użyciu. Z nim ustąpiła również często pojawiająca się opuchlizna twarzy i swędzenie szyi, Znajoma natomiast używała go podczas swojej kuracji dermatologicznej i krem sprawdził się idealnie. U osób skłonnych do zapychania lepiej byłoby nie używać kremu codziennie, a co 2 lub 3 dni.
  • 16 maja 2023 o 13:15
    krem
    Krem nawilżający z physiogel jest ekstra. Biorę go odkąd zaczęłam kurację izotekiem i bardzo dobrze radzi sobie z wysuszoną skórą twarzy. Nie wyskakują mi po nim żadne pryszcze, ani przebarwienia
    Drogeria Natura