Kremy uniwersalne

Apteka Polska APTE.PL
Lefrosch Squamax Emulsja złuszczająco - nawilżająca 200ml

• 4 października 2023 o 11:08
    Niezastąpiony
    Większość recenzji, które przeczytałam odnosiło ten produkt głównie do problemów z łuszczycą czy łupieżem. A mnie pomógł na zapalenia mieszków włosowych na skórze głowy. Bardzo długo się męczyłam z tym problem, brałam również dość mocne leki, które dawały efekt tylko w trakcie ich przyjmowania, a potem totalny wysyp. Za radą pani dermatolog zmieniłam kompletnie pielęgnację skóry głowy, wprowadziłam właśnie ten produkt mojej kosmetyczki i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Początkowo stosowałam co drugi dzień, teraz sporadycznie raz do dwóch razy w tygodniu. Skóra głowy mi się naprawdę unormowała, nie jest idealnie, co jakiś czas zdarzają się problematyczne mieszki, ale nie ma porównania do tego co było. Włosy odbiły się od nasady, a moja skóra na głowie jest zdrowa i nawilżona. Faktem jest, że emulsję się dość trudno nakłada, nie ma żadnego dozownika, ale przez to, że ma dość rzadką konsystencję łatwo rozprowadza się po skórze głowy. Cena nie jest powalająca.
    Zalety:
    • działanie na zapalenie mieszków włosowych
    • nawilżenie
    • skład
    Wady:
    • trudna aplikacja na skórę głowy
  • 16 marca 2021 o 14:30
    Odkrycie
    Produkt poleciła mi dermatolog po tym, jak na linii włosów przy karku i czole pojawiły mi się czerwone plamki, wskazujące na łojotokowe zapalenie skóry głowy. Moim odwiecznym problemem jest również łupież suchy. Ta emulsja z ŁZS poradziła sobie praktycznie po dwóch użyciach. Łupież wciąż mi delikatnie doskwiera, ale w znacznie mniejszym stopniu. Stosuję praktycznie przed każdym myciem, nakładam na skórę głowy najczęściej na noc, albo minimum na 4 godziny przed umyciem. Produkt jest bardzo delikatny, a przy tym skuteczny.
    Zalety:
    • zmiękcza i złuszcza warstwę rogową
    • wspaniale ukoił ŁZS
    • delikatny
    • wydajny
    Wady:
    • nie do końca przemyślane opakowanie i sposób aplikacji - najlepszy byłby szpiczasty dozownik
  • 4 maja 2020 o 20:00
    Dobry
    Emulsja Squamax zamknięta jest w tubie bez aplikatora, co utrudnia trochę aplikację jeśli stoaujemy ten produkt na małe partie ciała. Emulsja jak to emulsja jest rzadka, lejąca. Mam łupież, czasem tłuste sebum na skórze głowy a ten specyfik pomaga mi w oczyszczeniu skóry i ułatwia przenikanie substancji aktywnych z szamponu. Stosuje ją raz w tygodniu na skórę głowy. Nakladam pół godziny przed myciem. Polecam jeśli ktoś szuka oczyszczenia skóry.
    KAJAL K
    23 października 2019 o 13:16
    Niezbędnik przy łuszczycy
    Tę recenzję piszę jako osoba z problemem łuszczycy skóry głowy. Squamax często ratuje mnie w przypadku mojego schorzenia - zapewnia to co obiecuje producent. Zmiękcza zrogowaciały naskórek, jest bezpieczny i skuteczny. Myślę że skoro pomaga mi jako osobie, której skóra na głowie po kilku dniach ma grubość zrogowaciałej skóry normalnej osoby w ciągu miesiąca to mogę go polecić na najtrudniejsze przypadki. Jest to produkt apteczny, więc tym bardziej możemy byc pewni że jest dobrze przebadany ;)
    Zalety:
    • skuteczny
    • nie podrażnia
    • zmiękcza zrogowaciały naskórek i pomaga przy jego usunięciu
    Emilaan
    15 sierpnia 2019 o 9:52
    Koszmar...
    Używa od:próbka
    Już nigdy nie użyjetego produktu! zniszczyła mi dogłębnie cere,odrazu po zmyciu zauważyłam że twarz dalej szczypie tak samo jak w trakcie nakładania.Powstały mi bable,pokrzywka i rumieniec...chyba nie wyjde przez najbliższy miesiac z domu... :(
    Zalety:
    • wygładza
    Wady:
    • Uczula,wysusza,piecze