Bandi, Medical Expert Anti Dry, Emulsja silnie nawilżająca
34 HIT!
84 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiLekka, silnie nawilżająca emulsja do każdego typu cery zmagającej się przejściowym i/lub długotrwałym przesuszeniem. Przywraca, wyrównuje i utrzymuje prawidłowy poziom nawilżenia skóry.
Składniki aktywne: acerola, alantoina, d-pantenol (prowitamina B5), drożdże, ektoina, gliceryna, hialuronian sodu, kiełki pszenicy, kwas hialuronowy, olej kokosowy, olej makadamia, skwalan.
Cechy produktu
- Pantolactone
Recenzje 63
10 grudnia 2020, o 11:52
Daje radę
Szukałam produktu silnie nawilżającego, do nakładania przed kremem, trafiłam na tą emulsję. Ten kosmetyk ma w swoim składzie 1% ektoiny - nie mam pojęcia co to jest, ale jest to cudowny składnik. Emulsja silnie, głęboko nawilża i zmiękcza skórę. Już po pierwszym użyciu czuć nawilżenie, przy czym nie pozostawia tłustego filtru. Wchłania się, tak na oko w 98%. Skóra jest po użyciu jędrna, nawilżona, mięciutka, drobne zmarszczki wygładzone.
opakowanie ma pompkę - plus za higieniczność
jedna pompka = jedno użycie
bezzapachowy
ZALETY: - nawilżenie
- miękkość skóry
- bez tłustego filtru
- wydajne
- wart swojej ceny
- składniki aktywne
WADY: brak
3 /5
2 grudnia 2020, o 11:16
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Jest dobrze, ale szału nie ma
Emulsję kupiłam po naczytaniu się dobrych recenzji i chyba dlatego jestem trochę zawiedziona, bo spodziewałam się po niej czegoś więcej. Jest to całkiem niezły produkt, chociaż nie jest bez wad.
Warto tu dodać, że mam skórę mieszaną skłonną do bycia odwodnioną, a pod krem nakładam tonik i serum nawilżające
Emulsję kupiłam do używania jako krem na dzień, pod makijaż i tu mi się nie sprawdza: grubsza warstwa roluje się, a mała ilość produktu (taka, jakiej używam zwykle na dzień- tutaj to jakieś dwie pompki na całą twarz) nie daje odpowiedniego nawilżenia i skóra po chwili jest ściągnięta. Mimo wszystko, kiedy nałożę grubszą warstwę emulsji, to skóra jest nawilżona, przyjemna w dotyku i wygląda na zadbaną, więc na dzień bez makijażu jest ok. Nie podrażnia, a nawet delikatnie łagodzi już istniejące podrażnienia. Jest też dobrym podstawowym produktem na noc - wiele nie robi, ale nawilżenie utrzymuje. Większa ilość produktu zostawia też delikatnie lepką warstwę, co ja akurat bardzo lubię, ale innym może przeszkadzać.
Opakowanie jest bardzo estetyczne, ładne, a pompka działa bez żadnych problemów. Nie widać tylko zużycia, bo jest niezprzezroczyste.
Zapach jest ledwie wyczuwalny, po sekundzie się ulatnia.
Wydaje mi się, że za tę cenę (w Hebe zapłaciłam ok. 60zl) można kupić znacznie lepszy krem, a nawet kilka.
ZALETY: Nawilżenie przy grubszej warstwie
Opakowanie
WADY: Wydajność - trzeba użyć go sporo, żeby spełnił swoje podstawowe zadanie
Stosunek jakości do ceny
2 /5
29 listopada 2020, o 16:09
Czytajcie kochane!!!
Warto patrzeć na recenzję jak ktoś komentuje jedną firmę i same pozytywy to coś nie tak!!! A więc zamówiłam ten krem nie jest zły ale jak dla mnie to on kompletnie nic nie robi z cerą nie robi jej krzywdy a także nie upiększa w żaden sposób.dosc ładnie nawilża ale jest duzoooo lepszych kremów w tej cenie. Zamówiłam kilka kosmetyków z tej firmy była na jakiejs stronce promocja sprey regenerujący i krem rozjaśniający. Wszystkie te produkty są do re ale kompletnie nie widzę efektów
ZALETY: *nawilżenie
* Nie uczula
* Nie zapycha
WADY: *cena
*Brak wielkich efektów stosowania
27 listopada 2020, o 16:30
Cudowne nawilżenie
Trafiłam na nią całkiem przypadkiem, ale jestem bardzo zadowolona. Dużym plusem jest jej wydajność, ponieważ nie trzeba jej dużo, a nawilżenie jest bardzo fajne. Konsystencja jest lekka, nie zostawia tłustego filmu i szybko się wchłania. Buzia po nałożeniu jest taka delikatna i przyjemna w dotyku. Nie powodowała u mnie żadnych dziwnych reakcji z innymi kosmetykami. Jest to produkt , z którego jestem bardzo zadowolona.
ZALETY: - wydajność (jestem w szoku, że starczyła na tak długo)
- zapach
- opakowanie
- silnie nawilża
- nie zostawia tłustego filmu
- szybko się wchłania
WADY: - brak
26 listopada 2020, o 21:59
Super emulsja!
Moim zdaniem emulsja jest idealna dla osób z słuchom, przesuszoną cerą. Po używaniu produktu moja cera jest bardzo dobrze nawilżona oraz nawodniona.
Używam produktu od paru miesięcy i zawsze gdy widzę że mi się kończy chętnie kupuje nowy produkt, ponieważ moim zdaniem cena jest odpowiednia do jakości produktu. Emulsja jest również bardzo wydajna.
ZALETY: Spełnia moje wymagania
24 listopada 2020, o 08:55
5 /5
27 października 2020, o 11:56
Używa produktu od: rok lub dłużej
3 /5
23 października 2020, o 23:42
Wykorzystała: jedno opakowanie
Emulsja wcale nie silnie nawilżająca
Na fali popularności tego produktu zdecydowałam się na jego zakup; wszystkie znaki na niebie i ziemi wieściły jego sukces i moje zadowolenie. Produkt zachwalany był bowiem przez znanego youtubera z sektora beauty, miał doskonały skład, i wciąż brakowało go w sklepie stacjonarnym. To wszystko naprawdę napawało mnie nadzieją, że w końcu udało mi się znaleźć produkt idealny. Tak się jednak nie stało.
ZALETY: + doskonały, naturalny skład
+ dosyć przystępna cena (jak za tę pojemność)
+ bezzapachowy
+ przyjemna konsystencja
+ doskonale nadaje się jako baza pod dzienny makijaż
+ opakowanie z pompką próżniową- super higieniczne i wydobywamy produkt do ostatniej jego kropli
+ łatwa dostępność- nawet w przypadku braku w sklepie stacjonarnym- można bezproblemowo zamówić produkt na stronie drogerii, i odebrać często już kolejnego dnia :)
WADY: - opakowanie produktu jest mleczne- nie widać zatem etapu zużycia, opakowanie jest dosyć ciężkie, co powoduje złudne wrażenie, że produktu jest jeszcze sporo- tymczasem rano , na 10 minut przed wyjściem z domu często okazuje się, że krem właśnie się nam skończył. Mleczne opakowania to dosyć niefortunny pomysł :)
- przede wszystkim w mojej ocenie nie jest to emulsja silnie nawilżająca, a po prostu emulsja w miarę nawilżająca. Nazwa absolutnie wprowadza w błąd. Zaznaczę jednak, że moja cera jest normalna, stosuję przemyślaną pielęgnację, nie pozwalając na jej przesuszenie. Krem zakupiłam po to, by interwencyjnie co drugi, trzeci dzień stosować go jako wzbogacenie pielęgnacji. W tej roli kompletnie się nie sprawdził. Skóra po jego użyciu jest dosyć tępa, nie czuć wprawdzie ściągnięcia, jednak na pewno nie czuje się ona komfortowo, i na pewno nie jak po dawce emulsji silnie nawilżającej ;) uczucie po zastosowaniu tego kremu w moim odczuciu jest podobne do tego, jak po aplikacji na twarz kremu kwasowego- niby spoko, ale coś tam spina, coś tam powoduje dyskomfort. Krem przeznaczyłam więc do codziennego użytku, jako krem na dzień. Tutaj też jednak słabo dawał sobie radę- musiałam tuningować go żelem hialuronowym, ale i te działania na niewiele się zdały. Krem- nawet dla cery normalnej- jest po prostu za słaby, kiepsko ją nawilża. Po dłuższym stosowaniu- stan skóry się pogarsza. Krem w mojej ocenie nadaje się tylko do pielęgnacji cery mieszanej / tłustej, która nadprodukuje sebum, i ten krem będzie tylko dodatkiem do tego, co skóra sama sobie zapewnia. Posiadaczki skóry wrażliwej, normalnej, suchej i naczynkowej pewnie będą rozczarowane.
4 /5
7 października 2020, o 09:02
Nie wie, czy kupi ponownie
Używa produktu od: 2 tygodnie
Wykorzystała: kilka próbek
Świetny produkt, mocno nawilża.
Używam w dni kiedy czuję, że moja skóra potrzebuje nawilżenia. Co dziwne żaden innych dotychczasowy produkt nie radził sobie z moją skóra tak dobrze jak te serum. A właśnie, tu należy przypomnieć, że to nie jest krem - tylko emulsja. Co za tym idzie jest lżejsza, bardziej wodna, przez to dużo bardziej wydajna i mega przyjemnie się rozprowadza.
Już po pierwszym użyciu, zauważyłam głębokie nawilżenie, wiec to wiele mówi o produkcie! od tego czasu sięgam po nie kiedy zaczynam czuć, że skórze czegoś brakuje. Zrezygnowałam z codziennego użytkowania ze względu na lekko lepką warstwę, jaką zostawia. Jednak chce zwrócić uwagę, że używałam go jedynie na jakiś czas wcześniej położone serum, wiec mogą miedzy nimi zachodzić jakieś reakcje.
ZALETY: opakowanie
działanie
lekkość
1 października 2020, o 18:29
Używa produktu od: rok lub dłużej
świetny
Krem jest silnie nawilżający, po nałożeniu super uczucie nawilżenia.
Moją cerę z niedoskonałościami koił i nawilżał ja żaden inny krem.
Wygodna, higieniczna pompka jest również zaletą tego produktu.
Krem kupiłam w drogerii Hebe, gdzie często jest na promocji.
ZALETY: silne uczucie nawilżenia
WADY: cena bez promocji mogłaby być nieco niższa
4 /5 HIT!
23 września 2020, o 20:48
Wykorzystała: kilka opakowań
Bandi - krem silnie nawilżający. Jak dla mnie jest świetny.
Bardzo dobry krem nawilżający. Na tą chwilę jest dla mojej skóry najlepszy ze wszystkich kremów nawilżających jakie do tej pory miałam. Na razie go nie zamienię na inny. Mogę go spokojnie polecić wszystkim. Na mojej tłustej cerze świetnie się sprawdził. Emulsja rzeczywiście jest silnie nawilżająca. Krem jest lekki i po wchłonięciu się go, nie czuje, żeby się lepił na twarzy. Ładnie pachnie. Jedyny minus to, że jest mało wydajny, cena, za duże opakowanie kremu oraz brak możliwości zobaczenia ilości zużycia produktu.
ZALETY: + bardzo dobre nawilżenie twarzy
+ lekka formuła kremu
+ bardzo dobra jakość kremu
+ ładny zapach
+ po wchłonięciu się kremu, nie lepi się na twarzy, a to duży plus
+ nie zapycha cery
+ szybko się wchłania
+ nie pozostawia tłustej warstwy
WADY: - mało wydajny,
- cena
- za duże opakowanie kremu
- brak możliwości zobaczenia ilości zużycia produktu
5 /5
21 września 2020, o 11:20
Wykorzystała: jedno opakowanie
Z racji, że mam mieszaną cerę trudno jest mi znaleźć odpowiedni krem nawilżający, który nawilży skórę przy czym nie zapychając jej. Będąc w drogerii wraz z kuzynką ona pierwsza go zakupiła, a ja czekałam na jej opinię. Po około 2 tygodniach powiedziała mi, że naprawdę warto zainwestować w ten produkt. Jeszcze tego samego dnia poszłam do drogerii i go zakupiłam.
Opakowanie białe z niebieskimi napisami. Wygląda bardzo elegancko i profesjonalnie. Opakowanie wyposażone jest w pompkę dzięki czemu użytkowanie kosmetyku jest bardziej higieniczne. Warto zwrócić uwagę na trwałość opakowania i nakrętki, która kilkukrotnie spadła mi a mimo to nie pękła. Jedyny mankament opakowanie to to, że nie widać zużycia produktu.
Konsystencja dosyć gęsta, kolor biały. Zapach delikatny, bardzo przyjemny i używanie tego kremu na dzień to czysta przyjemność. Jako posiadaczkę cery mieszanej borykam się raz z przesuszeniami a raz z wysypem niedoskonałości. Czasem z jednym i z drugim. Krem dobrze nawilżył moją skórę, nie zapychając jej. Myślałam, że jako emulsja silnie nawilżająca będzie zbyt ciężki dla mojej cery, jednak jego konsystencja jest taka, że czujemy na skórze przyjemne nawilżenie a nie sam kosmetyk. Osobiście po uporaniu się z przesuszeniem cery nie używam już kremu codziennie, ale przez dobry miesiąc używałam go każdego dnia. Jak dla mnie jest on wydajnym produktem. Z pewnością na okres jesienno-zimowy zaopatrzę się w nowe opakowanie.
ZALETY: + nawilża
+ nie pozostawia tłustej warstwy
+ nie zapycha cery
+ nie ma ciężkiej konsystencji
+ opakowanie z pompką
+ wydajność
WADY: - brak możliwości zobaczenia ilości zużycia produktu
produktów19
recenzji503