Podkłady

Mary Kay TimeWise, Luminous - Wear Liquid Foundation Podkład rozświetlający

Nasi użytkownicy zostawili 22 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 13 lutego 2025 o 16:24
    Nie za tą cenę
    Produkt zdecydowanie nie jest warty swojej ceny. Można go porównać do niskopółkowego podkładu, który znajdziemy w cenie do 20 zł, a który zapewni lepszą jakość. Podkład nie trzyma się długo na skórze, jest słabo wydajny i nie oferuje dobrego krycia. Aby cokolwiek było widoczne, trzeba nałożyć kilka warstw, co nie jest wygodne i czasochłonne.
    Zalety:
    Wady:
    • Krótka trwałość na skórze.
    • Słaba wydajność.
    • Brak dobrego krycia, wymaga wielu warstw.
  • 16 kwietnia 2024 o 15:29
    Cera się świeciła
    Używa od:próbka
    Niestety podkład rozświetlający MaryKay nie przypadł mi do gustu. W przeciwieństwie to matującego, który jest super. Po aplikacji podkładu rozświetlającego MaryKay moja cera nieładnie się świeciła. Za mocny ten efekt rozświetlenia. Cera była wygładzona, dość fajne krycie, ale ten efekt błyszczenia kompletnie mnie zniechęcił.
    Zalety:
    • wygładza cerę
    • ładnie wtapia się w naturalną karnację
    • dość dobrze kryje
    Wady:
    • efekt świecenia się skóry
  • 15 września 2020 o 11:52
    Mary kay - rozświetlający
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Podkład niestety u mnie się nie sprawdził. Zbyt duża ilość brokatu w podkładzie i nie wygląda to dobrze na twarzy. Podkład również źle wygląda po lekkim przypudrowaniu. Nie zastyga na buzi i brudzi wszystko dookoła. Zapach również nie należy do najcudowniejszych.
    Zalety:
    • Duża gama odcieni.
    • Konsystencja
    • Brak krycia
    • Efekt maski
    • Za bardzo brokatowy
    • Źle znosi przypudrowanie
  • 20 stycznia 2020 o 21:18
    Nie jest źle
    O ile z matującym podkładem z tej serii się pokochałam, tak z rozświetlającym mam mieszane uczucia. Ma średnie krycie, choć faktycznie ładnie rozświetla cerę. Jednak pojedynczo bym go nie używała i tak też robiłam - mieszałam go z matującym podkładem z tej samej serii.
    Zalety:
    • rozświetlenie
    Wady:
    • dość słabe krycie
    Renees
    8 grudnia 2019 o 10:59
    Daje efekt tafli ale nie ma żadnego krycia
    Pierwszy raz zobaczyłam ten podkład u koleżanki już chyba ze dwa lata temu na twarzy i ona go używała mając skórę mieszaną czyli podobną do mnie i wtedy zakochałam się w efekcie jaki daje i tak chodził za mną i chodził aż w końcu stwierdziłam, że jak ona ma mieszaną i używa go na co dzień to w sumie u mnie może też się sprawdzi. I oczywiście nie dopytałam jej czy mieszaną w kierunku suchej czy tłustej, trądzikowej no i potem wyszło co wyszło ale od początku. Jego cena jest dosyć wysoka ale mi udało się go kupić taniej, " po znajomości" więc nie narzekam na to. I jest to podkład rozświetlający który na mojej skórze wyglądał tak samo jak u koleżanki czyli daje efekt przepięknej tafli, takiej bardzo mocno rozświetlonej skóry i troszkę odbija światło. No cudo! Porównałabym to do efektu takiej zdrowej skory która jest mokra- takie odbicie/tafla jak na jeziorze dosłownie. Cudownie to wygląda. Krycia nie ma praktycznie żadnego, mi nie przykrywa żadnych przebarwień które mam więc pod niego muszę używać mocno kryjącego korektora. Nakładam go tylko dłońmi bo w gąbkę i pędzel się wchłania i zanim przyłożę np gąbkę do skóry to już nie ma nic na tej warstwie wierzchniej. No ale taką ma konsystencję, w końcu to bardzo lekki podkład. I teraz przechodząc do końca.. kocham ten wygląd na mojej skórze i u innych ale niestety wygląda dobrze tak przez 3-4 h a potem świecę się jak choinka :D co prawda nie wysypuje mnie po nim ale moja strefa T wygląda jakbym olejem się posmarowała.. więc używam go tylko jak jadę gdzieś na chwilę, gdzie też nie mam żadnego wysiłku fizycznego żeby moja skóra nie pracowała albo do zdjęć itp bo tak żeby na co dzień nosić to nieeee, za bardzo wyświeca się :( Ja bardzo żałuję, że tak się wyświeca bo ten efekt jest na prawdę cudowny dla mnie ale co zrobić.
    Zalety:
    • efekt tafli
    • nie podrażnia skóry
    • przepiękne wykończenie
    • delikatny
    Wady:
    • zerowe krycie
    • skóra mieszana świeci się po 3 godzinach jakby miała olej w strefie T
    • nie jest długotrwały
    • nie nadaje się do nakładania gąbką ani pędzel