Kremy uniwersalne

Pharmaceris A LIPO-SENSILIUM Multilipidowy Krem Odżywczy do twarzy 50ml

Daisynd
    18 stycznia 2025 o 11:32
    Faworyt
    Jedyny krem który sprawdza się na mojej twarzy. Super nawilża, jest lekki, po nim moja twarz jest promienna. Mam cere suchą i atopową, polecam każdemu :)
    Zalety:
    • Nawilża
    • Regeneruje
    • Dodaje glow
  • 13 października 2024 o 19:37
    Fajny krem
    Ładnie nawilża, nie mam po nim wysypki i wyprysków. Dobry stosunek jakości do ceny. Polecam bo idealny pod makijaż albo po porstu na dzień. Cera łądnie nawilżona
    Zalety:
    • konsystencja, skład
    Wady:
    • opakowanie - nie wiadomo kiedy się końćzy krem
  • 19 lipca 2024 o 22:50
    Ratunek dla mojej cery
    Po po porodzie moja cera zaczęła dosłownie "świrować". Doszło do naruszenia bariery hydrolipidowej. Moje czoło oraz policzki po każdym oczyszczeniu i nałożeniu kosmetyków które przez długi okres mi służyły stawały się czerwone, swędzące i piekące. Błądziłam trochę jak we mgle szukając odpowiedniego kremu, tego polecił mi farmaceuta i już po kilku dniach codziennego stosowania początkowo 3 razy dziennie poczułam ulgę. Krem jest bezzapachowy, pozostawia film, ale nie obciąża skóry. Minus za to, że nie widać zużycia. Jednak pod względem działania zdecydowanie polecam, obecnie stosuje go tylko na noc i cera trzyna się w ryzach.
  • 16 lipca 2024 o 17:49
    Idealny na niższe temperatury
    Multilipidowy krem odżywczy do twarzy Pharmaceris, A, Lipo - Sensilium zakupiłam jakiś czas temu przez pomyłkę, ponieważ na stronie drogerii nie było podanego składu. Okazało się, że krem posiada dość komedogenny skład na czele z parafiną. Trochę mnie to zniechęciło, jednak postanowiłam mu dać szansę w zimie. Krem okazał się świetnym produktem, o dziwo nie zapchał mnie nigdy. Jestem posiadaczką cery mieszanej w kierunku suchej i w okresie jesienno-zimowym bardzo zależało mi na odbudowie bariery hydrolipidowej, jak i utrzymaniu nawilżenia skóry. Krem używałam na przemian z lekkim wodnistym kremem, na zmianę. Opakowanie świetne, airless, produkt nie zostaje w środku, higieniczne. Ogólnie krem jest baaardzo wydajny i zawsze mam wrażenie, że się nie kończy. Zapach neutralny. Konsystencja kremowa, wygodna w aplikacji. Krem świetnie nawilżał skórę, dawał takie ukojenie, czasami nawet po jego nałożeniu znikały jakieś tam pojedyncze krostki. Daje taką warstwę okluzyjną na skórze. Jedyny minus, który dla mnie jest obojętny to wygląd kremu po nałożeniu, bo daje bardzo świetliste wykończenie i nie do końca się wchłania, trochę się klei. Jednak ja używałam go tylko w rutynie wieczornej i nie przeszkadzało mi to. Polecam!
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Ukojenie
    • Bezzapachowy
    • Opakowanie airless
    • Mimo komedogennego składu, nie zapchał mnie
    Wady:
    • Dla tych którzy nie lubią tłustych, trochę klejących konsystencji to nie będzie dobry wybór
    Drogeria Super-Pharm
  • 24 lutego 2024 o 21:24
    Dla wrażliwych ok
    Krem kupiłam w aptece, jest dedykowany dla skóry wrażliwej i tu się zgadzam. Nie wywołuje podrażnień. Jest przyjemny, w szczególności przy niższych temperaturach, działa kojąco i otulająco. Natomiast raczej jest bardziej dla cery suchej i normalnej, mieszane mogą się z nim nie polubić.
    • Dostępność
    Wady:
    • Posiada w składzie glicerynę, z którą nie każdy się lubi