Podkłady

Clinique Repairwear, Laser Focus All - Smooth Makeup SPF 15 Podkład do twarzy

Sabi01
    17 czerwca 2020 o 16:42
    średniak
    Niestety jest to podkład, który swoją jakością nie powala na kolana, a przecież kosztuje niemalże tyle co najwspanialszy ze wszystkich jakie znam - EL-" Double Wear". Kosmetyki Clinique na ogół bardzo lubię, ale bardziej te, przeznaczone do pielęgnacji. Kolorówka jest średnia i nie warta przepłacania- (zazwyczaj). Podkład o zbyt ciemnym kolorze, choć jest najjaśniejszy z tej serii. Dobrze kryje, nie jest ani rzadki ani gęsty, taki średni, bez zapachu. Buteleczka nie zawiera pompki ani jakiegokolwiek atomizera, co nie ułatwia aplikacji. Ujednolica, faktycznie optycznie wygładza zmarszczki i dobrze kryje, ale ten efekt jest krótkotrwały. Mam cerę suchą, nie podkreśla nadmiernie skórek, jest wydajny, nie warzy się. Szybciej ściera mi się ze skrzydełek nosa, a po kilku godzinach gromadzi się w zmarszczkach mimicznych. Znam znacznie gorsze podkłady, które choć są dobrych marek śmierdzą, wysuszają skórę, warzą się i powodują zaskórniki - ten ani nie powalił mnie na kolana, ani też nie skrzywdził, dlatego uważam , że jest średni i nie wart swojej ceny. Nie polecam
  • 6 września 2016 o 16:49
    Nie powala.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Wypróbowałam wszystkie podkłady od Clinique, żaden mnie nie zachwycił, ale ten okazał się najlepszy ze wszystkich. Problem pojawia się już podczas doboru koloru: pomimo, że jestem posiadaczką raczej śniadej cery całym rokiem, każdy odcień tego podkładu wpada w róż albo pomarańcz. Osoby o jasnej lub bardzo jasnej karnacji mogą mieć poważny problem. Aplikacja też nie należy do przyjemnych. Podkład zaczyna się mazać, gdy próbujemy odpowiednio go rozprowadzić, tworzy smugi, łatwo z nim o niedociągnięcia. Efekt końcowy całkiem niezły, ale na krótko - po kilku godzinach wszystkie pory i załamania skóry są uwidocznione. W dobrym stanie utrzymuje się ok. 5h. Konsystencja bardzo rzadka, zapach neutralny, krycie średnie. Daję mu 3 gwiazdki, ponieważ jakimś cudem moja cera nie była tak bardzo przetłuszczona podczas jego noszenia. Wielka szkoda, że po kilku godzinach efekt pięknej, ujednoliconej skóry ginie, bo byłby to całkiem przyzwoity podkład.
    MdM
    9 stycznia 2016 o 13:35
    przecietny
    Mialam odcien 01. KONSYSTENCJA I NAKLADANIE Jego konsystecnja jest ciezsza niz podklady, ktorych uzywam na codzien (moj ulubieniec Giorgio Armani Face Fabric kryje ledwo ledwo). Mam dosyc ladna cere bez wiekszych problemow, jesli juz to okresowo cos mi sie pojawia. Podklad Clinique rozprowadza sie bardzo niefajnie. Wprawdzie nie jest gesty i nie powinno byc z tym problemu, ale bardzo szybko zastyga na twarzy i tworza sie smugi. Musze szybko pracowac pedzelem, zeby ladnie i rowno go nalozyc. Na kremie mi sie nie roluje i dobrze roztarty nie osadza w zmarszczkach ani porach, ale do tego potrzeba cierpliwosci i wprawy, poniewaz trzeba to robic szybko i precyzyjnie. EFEKT Moze byc naturalny. O ile nie nalozymy za duzo. Jest to podklad moim zdaniem dosyc dobrze kryjacy, przeznaczony raczej dla cer bardziej wymagajacych. Daje mat, ale satynowy. ODCIEN Jak juz wspomnialam na samym poczatku mialam odcien najjasniejszy. Wiem, ze jest srodek zimy i jestem nieopalona, ale ten odcien byl dla mnie za ciemny, a nie jestem typem bladziocha z porcelanowa cera. Mieszalam go czasem z bazami w zbyt jasnych dla mnie odcieniach, aby troszke go rozjasnic. O jeden ton jasniejszy bylyby super. DZIALANIE i TRWALOSC Dlugo sie trzyma na twarzy, dobrze kryje (jak dla mnie nawet troszke zbyt mocno, poniewaz z odleglosci 3cm widac, ze mam go na twarzy, a lubie "naturalnosc" :D ). Wlasciwie tylko jedna poprawka po okolo 8 godzinach jest konieczna (mam cere normalna). Nie zapycha, nie obciaza skory, nie podraznia, nie "meczy" cery. Jest to podklad majacy dawac efekt "smooth" i tutaj kolejny minus, poniewaz moim zdaniem on nic nie wygladza, a u mnie jest co wygladzac. Mam rozszerzone pory, wprawdzie o wiele mniejsze niz kiedys dzieki zabiegom laserowym, ale po przyjrzeniu sie z bliska nadal widoczne i podklad tylko po naprawde dokladnym rozprowadzeniu sie w nich nie osadza. Kryje je w takim samym stopniu jak inne podklady. Zmarszczki na czole takze nie sa jakos specjalnie wygladzone. FILTR Posiada SPF 15. To duzy plus, poniewaz bardzo cenie to w podkladach. Podsumowanie: To bylby dobry podklad, dosyc dobrze kryjacy, dajacy ladny naturalny mat, trwaly i zapewniajacy ochrone przed promieniami, gdyby latwiej sie nakladal nie tworzac smug, byl dostepny odrobine jasniejszy odcien i do tego mocniej kryl pory nie robiac przy tym maski. Używam tego produktu od: kilku miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1 cale
    Je2bnik
    7 listopada 2013 o 19:36
    Gorzej niż dno..
    Małą buteleczkę tego podkładu dostałam gratis do zakupów.Nie miałam żadnego wpływu na kolor i pewnie sama bym ogólnie tego podkładu dla siebie nie wybrała.Moim zdaniem nadaję się zgodnie z przeznaczeniem dla starszych cer,u mnie szału nie było.Mam kolor 02.Juz w opakowaniu wydaje się być ciut za ciemny,jednak na buzi zamienia się w ciężką pomaranczową maskę i ciemnieje z każdą chwilą coraz bardziej.Robi z buzią coś takiego,że po kilku godzinach ma się ochotę ścierać makijąż i pozostać przez resztę dnia bez niczego:) Wywołuje na buzi zmęczenie.Twarz jest taka bez życia,świeci się,nawet na policzkach.Podkład w ogóle nie wtapia się w skórę i strasznie odznacza na linii brody:( Jeśli chodzi o krycie-moim zdaniem zadowalające,ale też znam podkładu które kryją lepiej :) Nie kupiłabym nigdy pełnowymiarowej buteleczki,ogólnie z podkładami clinique mi nie po drodze.. Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
  • 21 marca 2013 o 11:58
    Mam mieszane odczucia
    Mam mieszane odczucia odnośnie tego podkładu. Kupiłam go "w ciemno", ponieważ nie było tego, czego szukałam i napaliłam się na markę... Mam jasną cerę, więc konsultantka doradziła mi kolor 03. Jak dla mnie podkład jest zbyt pomarańczowy, ale myślę, że jak nadejdzie wiosna i trochę się opalę, powinien być w sam raz. Konsystencja: Dla mnie trochę zbyt gęsty, trudno się go nakłada. Z racji tego, że jest odrobinę za ciemny, muszę się nieźle namęczyć pędzlem i gąbką, żeby go dobrze rozprowadzić, co znacznie wydłuża czas robienia makijażu. Butelka bez dozownika też jest niewygodna. A teraz plusy: podkład długo utrzymuje się na twarzy. Mam taki problem z cerą, że łatwo ją przesuszyć, a jednocześnie po połowie dnia podkłady zwykle "spływają" z twarzy i się świecę. W przypadku tego podkładu nie zauważyłam takiej właściwości. Wręcz odwrotnie: cały dzień, bez żadnych poprawek, to mi się podoba. Zauważyłam też, że fajnie kryje elementy przesuszone, żadnych suchych skórek nie widać. Jeśli chodzi o zmarszczki, to hmm. Nie mam jeszcze 30lat, więc mam jedynie niewielkie zmarszczki pod oczami. Nie zauważyłam, aby były mniej widoczne po zastosowaniu tego podkładu. Podsumowując: Wady: trudno go rozprowadzić, brak dozownika w butelce, cena(!) Zalety: długotrwały Jednak musiałabym się porządnie zastanowić nad zakupem nowej butelki. Może gdyby podkład był tańszy i miał dozownik... Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: Jestem w trakcie używania pierwszego opakowania