Lakiery klasyczne

Color Club Professional Nail Lacquer Lakier do paznokci

errola
    7 lutego 2017 o 21:24
    fatalny
    Mam kolor The Lime Starts Here – neonowy żeluś. Nie przepadam za nim, dostałam od koleżanki. Jeszcze jako taki wygląda w lecie, bo to taki specyficzny kolor, ale tak wogóle to go nie lubię. Bardzo szybko się ściera. Wykończenie jest nieładne.
    vivinn
    11 sierpnia 2015 o 16:19
    Cała jestem w tym Klubie.
    Długo zastanawiałam się czy wystawiać recenzję tym lakierom, mimo że mam, używam, cenię i ciągle dokupuję nowe. Wahałam się, bo zawsze i wszędzie używam bazy i topu, a ten ostatni ma przecież gigantyczne znaczenie, jeśli chodzi o trwałość. Ale ostatecznie poza trwałością, kilka innych cech też jest dość istotnych ;) Do rzeczy: stosunek ceny do jakości jest, moim zdaniem, w miarę atrakcyjny – 17zł za 15ml i 10zł za 7ml. Biorąc pod uwagę, że lakiery są sprowadzane ze Stanów, to niezły wynik. Ponadto (i jestem tym faktem niewypowiedziane miło zaskoczona) firma udowodniła, że zmiana szaty graficznej na buteleczkach i samych buteleczek (zmiana nakrętki z plastikowej na gumoplastik – milszy w użyciu) nie musi iść w parze ze wzrostem cen (wstydź się, Orly!). Miniaturki lubię za to, że są w rozsądnym rozmiarze siedmiu mililitrów, co nie skutkuje tym, że jest mi żal ich używać, bo zaraz się skończą :D Pędzelek jest hmm… „normalny” – standardowy, miękki, niepłaski, nieścięty, mam wrażenie, że jest ciut szerszy niż ten w Chinkach. Bardzo wygodny w użytkowaniu. Nakrętka nie należy do najwęższych, ale nie utrudnia pracy i dobrze leży w dłoni (palcach?). Wracając jeszcze do trwałości: faktycznie kilka kolorów przetestowałam na stopach w ramach pedi, bez bazy i topu albo tylko bez topu. Trzymały się naprawdę nieźle, Mrs. Robinson nawet imponująco – do samego zmycia, czyli ponad tydzień w bardzo dobrym stanie. Nie będę jednak wyrokować na ten temat, bo myślę, że użyłam w ten sposób za mało kolorów. Konsystencja nowego lakieru jest rzadka, świetna według moich upodobań. Jak świat długi i szeroki kredowe kremy zawsze będą nieco gęściejsze niż na przykład glassflecki, a te o żelowym wykończeniu trochę bardziej galaretkowate, ale taka uroda wszystkich lakierów, poza tym te różnice są czasem naprawdę minimalne i nie utrudniają użytkowania. Nie zauważyłam, żeby CC gęstniały szybciej niż inne marki. Pigmentacja i krycie, jak zawsze, zależą od danego koloru i wykończenia. Teraz w kilku słowach o poszczególnych kolorach, których używałam: Blue Heaven – bardzo moce, liniowe holo, dwie warstwy do krycia, pierońsko drogi :/ Worth the Risque – bardzo delikatne liniowe holo, dwie warstwy do krycia Fashion Addict – delikatne liniowe holo, dwie warstwy do krycia Revvvolution - delikatne liniowe holo, dwie warstwy do krycia Wild at Heart – średnie liniowe lub rozproszone (zależy od wersji) holo, jedna warstwa do krycia Ruby Slippers – czerwona żelkowa baza z czerwonym drobnym brokatem, dwie warstwy do krycia, cudo Mrs. Robinson – krem z minimalnym dodatkiem żelka, dwie warstwy do krycia, wysycha do półmatu, kolor-legenda Red Velvet – czerwone drobinki w czarnej żelkowej bazie, dwie warstwy do krycia Look, don’t Tusk – lekko kredowy/ prawie normalny krem, dwie-trzy warstwy do krycia Poetic Hues – kredowy krem, dwie-trzy warstwy do krycia East Austin – pastelowy, kremowy neon, dwie-trzy warstwy do krycia Bright Night – krem, dwie warstwy do krycia, ale uwaga! moja wersja to bubel z opadającym na dno pigmentem, który jest na tyle „ciężki”, że nie da się go porządnie wymieszać z resztą lakieru, może to jednostkowy przypadek Wild Cactus – krem, mocna pigmentacja, jedna warstwa do krycia Warhol – neon, wysycha do półmatu, dwie warstwy do krycia, niesamowity kolor Youthquake – neon, dwie warstwy do krycia, kolor do zakochania Jackie Oh! – neon, o ton różniący się od koloru poprzedniego, dwie warstwy do krycia, nazwa adekwatna Red de Rio – lekko żelkowy krem, dwie warstwy do krycia Glitter Envy – drobny holo brokat w zielonej lekko neonowej bazie, dwie-trzy warstwy do krycia You got Soul-ar – drobny holo brokat w pomarańczowej, neonowej bazie, dwie warstwy do krycia Alias – glassfleck, duochorm, dwie warstwy do krycia La Petite Mint-Sieur – krem na pograniczu z żelkiem, dwie-trzy warstwy do krycia Poptastic – kremowy neon, dwie warstwy do krycia Sklep polskiego dystrybutora jest świetnie zaopatrzony, nowe kolekcje pojawiają się szybko, więc, jak dla mnie, problem z dostępnością nie istnieje. Nie wystawię innej oceny niż pięć gwiazdek, może trochę z sentymentu, ale i tak CC na to zasługują. Poza Bright Night żaden nie sprawił mi przykrej niespodzianki, a wszystkie inne tylko poprawiły humor :) Używam tego produktu od: pierwsza flaszka otworzona w 2012r. Ilość zużytych opakowań: 22
  • 18 czerwca 2015 o 18:29
    Kiepski
    Mam lakier w odcieniu koralowej czerwieni. Niestety nie pamiętam nazwy odcienia, a odkleiła mi się nalepka na spodzie buteleczki. Nie polubiłam się z tym lakierem. Jedyne jego zalety to ładny kolor i wygodne opakowanie. Pędzelek mógłby być szerszy, bo takim średnio się maluje. Krycie po dwóch warstwach jest zadowalające, czas wysychania też niezły. Niestety gdy lakier wyschnie traci cały swój blask, nie wygląda to dobrze. No i trwałość... Już po godzinie potrafi odpryskiwać. Taka trwałość jest niedopuszczalna, nawet lakiery za 2 złote trzymają się u mnie dłużej. Właśnie to dyskwalifikuje u mnie lakiery tej marki, zdecydowanie nie są warte swojej (ani właściwie żadnej) ceny. Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    Trelek
    10 kwietnia 2015 o 20:31
    Świetny lakier!
    Mam juz ponad 20 buteleczek, m.in: kolekcja Fiesta, Revvolution, Age of aquarius, Wild at heart i inne. Plusy: Ogromny wybór kolorów, niektóre są unikalne i wyjątkowe Dobra cena za większość kolorów 16.99 zł Piękny błysk Większość kolorów jest trwała, do 4-5 dni Wygodny pędzelek i estetyczna buteleczka Wydajne Świetnie napigmentowane Minusy: Drogie kolory holo, ok 45 zł Kiepska dostępność, głownie tylko internet Bardzo dużo zależy od konkretnego koloru, są lepsze i gorsze. Jak zauroczy mnie jakis kolejny kolor to na bank kupie kolejne sztuki:) Warty wypróbowania. Używam tego produktu od: Dłużej niż pół roku Ilość zużytych opakowań: Więcej niż 10
    LillyS
    24 stycznia 2014 o 12:03
    Fashion Addict - spoko :)
    Zachwycił mnie pędzelek w tym lakierze, bo choć nie należę do osób precyzyjnie malujących pazury, tu udało mi się w miarę dobrze pokryć nim swe szpony ;) Ponadto lakier ma świetną konsystencję, nie rozlewa się, dobrze kryje (są minimalne smugi), schnie w około pół godziny (dwie warstwy). Kolor mlecznofioletowy z drobinkami. W dzień nie wygląda wieczorowo, a dyskretnie acz ciekawie :) Poza tym jest tu fajny efekt szkła. Trwałości nie oceniam, gdyż to pierwszy dzień noszenia, a ja często zmywam paznokcie po dniu lub dwóch. Nie wiem, czy kupiłabym ponownie, bo wolę piaski :) Drugie zdjęcie w świetle żarówki. Używam tego produktu od: dziś Ilość zużytych opakowań: oczywiście żadne

Zobacz także inne Lakiery klasyczne