Odżywki do włosów

Schwarzkopf Gliss Liquid Silk Conditioner Odżywka z jedwabiem do włosów matowych i łamliwych (nowa wersja)

Gliss Liquid Silk
Schwarzkopf Gliss Liquid Silk Odżywka do Włosów Matowych i Łamliwych 200ml

Nasi użytkownicy zostawili 61 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Yose13
    11 grudnia 2024 o 21:07
    Zwykła odżywka
    Włosów nie odbuduje, ale ich kondycja się nie pogorszy. Raczej nie zapewni super nawilżenia i wygładzenia. Ułatwia rozczesywanie. Co do wydajności, to nic specjalnego. Opakowanie jest całkiem wygodne.
    Zalety:
    • utrzymuje włosy w dobrej kondycji
    Ata77
    8 września 2024 o 12:39
    Dla mnie ok
    Myjąc codziennie włosy zwracam uwagę na wydajność produktu, łatwość rozczesywania i przyjazną dla kieszeni cenę. Ta odżywka spełnia wszystkie moje oczekiwania w tym zakresie. Cudownie pachnie, jest wydajna, włosy są miękkie, sypkie i błyszczące i dobrze się rozczesują. Dodatkowo opakowanie wykonane w 30% z recyklingu. Na pewno do niej wrócę.
  • 20 grudnia 2023 o 13:29
    Może być
    Odżywka jest typowym produktem drogeryjnym czyli w niskiej cenie, dużej wydajności i takim-może-być działaniu. Wygładza włosy, ułatwia rozczesywanie, sprawia, że wyglądają trochę lepiej, ale jest to efekt nietrwały, nie daje żadnych długofalowych korzyści. Włosy się nie zregenerowały, nie odżywiły. Jest bardzo wydajna, ciężko mi było ją wykończyć, chociaż już chciałam się jej pozbyć. Podsumowując : dobra na chwilę, nie przynosi żadnych długofalowych korzyści.
  • 20 grudnia 2023 o 13:03
    Jedna z przyjemniejszych odżywek, pozostawia zapach po myciu i ładnie rozczesuje włosy
    Odżywka jest przyjemnym produktem do pielęgnacji włosów za nie duże pieniądze i z łatwą dostępnością. Pozostawia przyjemny zapach. Włosy są miękkie, przyjemne w dotyku, widocznie błyszczące. Ponadto łatwo się rozczesuje włosy po odżywce. Ja zostawiam ją zwykle na jakieś 2-3 minutki po myciu szamponem z tej samej serii. To produkt po których chętnie sięgam ponownie.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Połysk włosów i ich miękkość
    • Łatwiejsze rozczesywanie
    Wady:
    Miroku
    4 listopada 2023 o 19:35
    Mierna
    Moje włosy-długie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane-po 1,5 roku hendigowania wracam do naturalnego koloru(ostatnie hendigo nakładane było 28.01.2023) . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. Aż sobie przypomniałam, że przecież dwa lata temu obiecałam sobie solennie, że nigdy więcej Gliss Kurów-na moich włosach nic nie robią, a tylko je obciążają. Jednak podczas promocji w Biedronce zapomniało mi się o tym, a to dlatego, że kupując dwie odżywki tej marki za sztukę wychodziło 5 zł. Byznes iz Byznes. A ja chciałam sobie przypomnieć ten kultowy orientalny zapach Gliss Kur(bo jednak ich produkty nosem można zawsze poznać). Akurat wersja jedwabna pachnie zaskakująco, bo proszkiem do prania, ale mi się o dziwo podoba, jest delikatny, ładny oraz odświeżający. Schody zaczynają się już podczas nakładania odżywki-konsystencja jest niby gęsta oraz kremowa, ale w ogóle nie daje poślizgu na włosach. Tak jakby od razu w nie wsiąkała, włosy podczas rozprowadzania tej odżywki sprawiają wrażenie tępych. Jeśli chodzi o główne działanie tego produktu to jest tylko podstawowo-poprawne. Wygładza i ułatwia rozczesywanie. Trochę zmiękcza, trochę niweluje elektryzowanie, ale jednocześnie nie dociąża wystarczająco oraz nie dodaje blasku. Mam też wrażenie, że gorzej chroni przed niszczącymi czynnikami. Włosy też po niej nieco szybciej się przetłuszczają, a w ciągu dnia szybciej klapią oraz strączkują. Mam jeszcze w zapasach wariant intensywnie regenerujący(w czarnym opakowaniu) i nie mam za bardzo ochoty po nią sięgać :D