Kremy na dzień

La Roche-Posay Effaclar Mat Sebo - regulujący krem nawilżający przeciw błyszczeniu skóry

La Roche-Posay Effaclar Mat
La Roche-Posay Effaclar Mat+ Regulujący krem nawilżający 40 ml
notino.pl
La Roche-Posay Effaclar fluid matujący do cery tłustej i problematycznej 40ml
e-ZikoApteka.pl
La Roche-Posay Effaclar fluid matujący do cery tłustej i problematycznej 40ml

• 18 czerwca 2024 o 4:19
    Zachwycona
    Przy pierwszym użyciu nie zauważyłam , żeby robił jakieś wow , jednak dałam mu szanse i zaczęłam używać go codziennie , pod makijaż przed wieczorna zmiana w pracy i się zakochałam. Na prawdę cudowny krem, skóra jest matowa , pięknie wygładzona i co najbardziej mi się spodobało to to , że szybko się wchłania i po nałożeniu go pod podkład nie mam konieczności użycia pudru wykańczającego makijaż, skóra się nie lepi , podkład pięknie wygląda i przedłuża trwałość makijażu. Wcześniej miałam też częstrzy problem związany z niedoskonałościami, odkąd go używam, tuch niedoskonałości jest zdecydowanie mniej ! Kupiłam już 4 raz i nie mogę się bez niego teraz obejść. Minus jest jednak taki, że jest bardzo mało wydajny , a cena jest jednak wysoka.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Przedłuża trwałość makijażu
    • Nie potrzebuje po nałożeniu podkładu jeśli bazą jest ten krem nakładać pudru wykańczającego
    • Problem z niedoskonałościami jest dużo mniejszy
    • Dobrze nawilża
    Wady:
    • Jest mało wydajny
  • 16 listopada 2023 o 10:45
    dobry krem
    Dobry krem. Niby nic niezwykłego, ale dobrze spełnia swoje zadania. Nietłusta konsystencja. Brak zapachu. Szybko się wchłania, nie lepi się, nie zostawia białej warstwy. Lekko nawilża i lekko matuje. Mam skórę mieszaną i dla niej się sprawdza.
    Zalety:
    • lekkie nawilżenie (bez efektu przetłuszczenia)
    • lekkie zmatowienie skóry
  • 23 czerwca 2023 o 20:29
    Jeden z lepszych kremów matujących
    Jeden z lepszych kremów matujących (rzeczywiście cera jest bardziej matowa), a przy tym nie wysusza skóry. Zaznaczę jednak, że stosuję go tylko na dzień, bo na noc używam kremu nawilżającego. Ma przyjemny, delikatny zapach. Nie zatyka porów i szybko się wchłania. Jestem zadowolona z efektu matującego i mam już za sobą kilka zużytych opakowań. Minusem produktu jest małe opakowanie i dość wysoka cena.
    Zalety:
    • widoczny efekt zmatowienia skóry twarzy
    • nie wysusza
    • ma przyjemny, delikatny zapach
    Wady:
    • mała pojemność
    • wysoka cena
    Pandi94
    2 maja 2023 o 12:36
    Mam mieszane uczucia
    Stosowałam ten krem wiele miesięcy. Mam cerę mieszaną i na początku był świetny. Matowił to co się błyszczało. Jednak po 3 opakowaniu zauważyłam że moja skóra robi się bardzo przesuszona mimo stosowania na noc pielęgnacji nawilżającej. Dlatego krem odstawiłam i nie wróciłam ponownie. Zapach bardzo przyjemny, krem jest wydajny, ładnie pachnie. Robi co do niego należy jednak uważam że trzeba z nim uważać i nie stosować za długo. Świetny latem.
    • matowienie skóry
    • konsystencja (lekka)
    Wady:
    • może przesuszać przy dłuższym stosowaniu
  • 9 kwietnia 2023 o 22:48
    Świetny krem do cery trądzikowej.
    Kremu Effeclar Mat używam niezmiennie przeszło 5 lat. Zmagałam się z dużym problemem trądziku, niestety już w dorosłym życiu. Seria Effaclar uratowała moją skórę i była świetnym uzupełnieniem doustnej terapii antytrądzikowej. Terapia już za mną, ale kosmetyki zostaną na zawsze! Krem jest delikatny, nawilża i świetnie matuje. Stosuje go pod podkład Bourjois Healthy Mix i nic się nie roluje ani nie waży. Mimo ceny, nawet bez promocji polecam wypróbować, bo naprawdę jego stosowanie wraz z żelem do mycia twarzy z tej samej linii przynosi efekty.
    Zalety:
    • Super matuje
    • Nie wysusza
    • Dobrze nawilża
    • Jest delikatny