Olejki do włosów

Osmo Essence Berber Oil, Hair Treatment with Argan Oil Kuracja do włosów z olejkiem arganowym

• 12 lipca 2013 o 13:46
    Będę do niego wracać
    Mimo urazu po linii głęboko nawilżającej tego samego producenta muszę szczerze stwierdzić, że ten produkt jest naprawdę warty pochwały. Lubię go stosować w dni deszczowe, gdy powstrzymuje moje włosy przed wpływem wilgoci, a piękny zapach poprawia mi humor, a także przed większymi wyjściami. Na plus: + świetna, bogata konsystencja, + przyjazny skład, + cudowny zapach, który utrzymuje się na włosach po aplikacji, + odżywia i nabłyszcza włosy, + ułatwia rozczesywanie, + wydajność - używam go już pół roku, aplikując kilka kropel na palce i przeczesując włosy i jeszcze go nie zużyłam. Na minus: - przy częstym stosowaniu może pogłębic przesuszenie włosów. Na pewno jeszcze go kupię mimo jego wysokiej ceny, ponieważ w stosunku do jakości i wydajności jest ona dla mnie do przyjęcia. Używam tego produktu od: luty 2013 Ilość zużytych opakowań: pół opakowania
  • 6 grudnia 2012 o 20:08
    Drogi produkt, ale dobry pod warunkiem, że się go inaczej używa niż na opakowaniu...
    Mam cienkie i delikatne włosy. Już to sprawia, że z pielęgnacyjnymi fajerwerkami muszę być ostrożna-łatwo je przeciążyć. Ten produkt kupiłam, gdy zmagałam się z przesuszonymi końcówkami włosów, nauczona, że olejek arganowy może zdziałać cuda. Wcześniej miałam do czynienia z wersją apteczną, która choć tańsza, to była mniej wygodna i pachniała odrzucająco. OPAKOWANIE Ten produkt ma wygodne opakowanie - pompka świetnie się sprawdza. Opakowanie jest solidne i wizualnie mi się podoba. Tylko pod koniec pompka przestaje wystarczać na wydobycie resztki. KONSYSTENCJA I ZAPACH Konsystencja jest "olejowa", bogata i przyjemna. Produkt ładnie pachnie, miło się go używa. SPOSÓB UZYCIA Sposób podany na opakowaniu zupełnie się u mnie nie sprawdził. Jeśli użyję go bez spłukiwania - włosy będą wyglądały na nieumyte. Nie zauważyłam też skrócenia czasu suszenia włosów. Jak zatem go używam? Jako świetną i bardzo skuteczną odżywkę do włosów. Nakładam go na noc i tak pozostawiam na włosach, rano zmywam. I tak 1-2 razy w tygodniu. EFEKT Końcówki włosów są odżywione i nie są suche. Mam wrażenie, że mniej się plączą, łatwiej rozczesują. Minusem tego produktu jest cena. Nie jest moim zdaniem aż tak wydajny, aby wydawać prawie 150 zł za butelkę. Koleżanka namówiła mnie za to na wypróbowanie czegoś z Avonu z olejkiem arganowym. Jak się sprawdzi - będę kupować, jak nie - skruszona wrócę do tego produktu.