Maseczki klasyczne

La Claree Oliv, Masque Eclat Gommant Eko maseczka rozświetlająca do twarzy

5 na 51 opinię

• 22 grudnia 2012 o 11:51
    MASKA IDEALNA ;)
    Maseczek nawilżających używam regularnie od ponad 10 lat, niestety nieubłaganie zbliżam się do 30-ki, a w tym wieku samo nawilżanie nie wystarczy mojej cerze. Dlatego też coraz chętniej sięgam po maseczki rozświetlające czy oczyszczające skórę twarzy. Recenzowany produkt kupiłam z ciekawości i z chęci poznania nowej (dla mnie) marki. Maseczka Oliv mieści się w bardzo estetycznym i poręcznym słoiku - 75 ml. Podstawę składu mazidła stanowi glinka biała. Maseczka o kremowo - pastowej konsystencji jest biała i ma ziołowo - oliwkowy przyjemny w odbiorze zapach. Rozprowadza się na skórze bardzo dobrze. Wysycha u mnie całkowicie po 10 minutach. Zmywam ją bez problemu ciepłą, przegotowaną wodą niegazowaną (cisowianka/ nałęczowianka). Osuszam twarz ręcznikiem i nakładąm krem odżywczy lub olejek do twarzy. Po zmyciu maseczki cera jest nawilżona, matowa, rozjaśniona, rozświetlona, gładka, a pory zmniejszone. Znikają wszelkie zaczerwienienia, podrażnienia, a drobne ranki czy pojedyńcze wypryski szybko się goją. Po dłuższym stosowaniu (niecałe 3 miesiące) cera wygląda zdrowo, świeżo i promiennie - jest nieziemsko gładka, delikatna w dotyku i odpowiednio nawilżona. Maseczka ta znakomicie wyrównuje koloryt cery, normuje prace gruczołów łojowych, zmniejsza i oczyszcza pory do perfekcji. Polecam ze względu na naturalny skład i widoczne efekty. Używam tego produktu od: ok. 3 miesiące. Ilość zużytych opakowań: 1 całe i rozpoczęte dziś 2-gie