Serum do włosów

Joanna Argan Oil, Eliksir jedwabisty (stara wersja)

Stara wersja produktu

Joanna Argan Oil Eliksir Jedwabisty Regenerujący 30 ml
Joanna Argan Oil

• 25 sierpnia 2024 o 23:51
    Dawno nie używałam tak świetnego serum silikonowego do zabezpieczania końcówek włosów
    Jestem totalnie zaskoczona. Ostatnimi czasy, marka Joanna trochę mnie zawodziła jeśli chodzi o produkty do pielęgnacji włosów. Z “Aśką” tak właśnie u mnie bywa różnie. Raz się lubimy, raz trochę mniej. No ale tutaj to jest totalna miłość. Kilka miesięcy wstecz, używałam olejków, ser od OnlyBio. No w porównaniu do Joanny (i nawet też bez porównania) to okazały się raczej klapą. A to klejące, a to lejące a to sklejające. No nic nie dorównywało mojemu ukochanemu, różowemu serum od Isany. Z braku laku, przy okazji zakupów w Rossmannie, wrzuciłam do koszyka serum arganowe od Asi. Było akurat w promocji, więc czemu nie. Serum znajduje się w szklanym opakowaniu (wow, Joanna - nie pomyślałbym!), z bardzo wygodnym aplikatorem. Pojemność też jest przyzwoita - 30 ml (choć w tej cenie wypada dość drogo, warto czekać na promocję). Kolor produktu jest jasnożółty. Konsystencja? No idealna. Nie spływa z dłoni, jest lepka. Dobrze rozprowadza się po końcówkach. NIE SKLEJA ich!!! Po użyciu produktu wyglądają bardzo świeżo (a stosuję to serum nie tylko po myciu włosów ale i również w ciągu dnia na suche końce). Posiada bardzo subtelny zapach olejku arganowego. Raczej nie pozostaje na włosach. Podsumowując: WOW, ten produkt jest naprawdę świetny! Spodziewałam się szczerze mówiąc kolejnego bubla. A tu spore zaskoczenie :) serdecznie polecam
    Zalety:
    • szklane opakowanie
    • idealna konsystencja
    • działanie
    • wygodny aplikator
    Agafii
    13 kwietnia 2024 o 22:33
    Chroni i pielęgnuje
    To serum jest niskobudżetową perełką. Lubię kosmetyki z Joanny, a ten produkt stosowałam już kilka lat temu i lubię do niego wracać. Formuła jest lekko oleista, ale kompletnie nie tlusci włosów. Delikatnie wygładza spuszone i niesforne włosy i widocznie nawilża. Lubię go używać na noc do zabezpieczenia końcówek włosów przed uszkodzeniami mechanicznymi. Pachnie delikatnie, aczkolwiek średnio ten zapach przypadł mi do gustu, lecz tak jak pisałam, nie jest bardzo wyczuwalny, więc nie traktuje tego jako mega dużą wadę. Osobiście polecam to serum, bo wiem, że spełnia te aspekty, o które mi chodzi czyli ochronę i wygładzenie.
    saajko
    30 marca 2024 o 8:40
    poprawny
    Produkt jest po prostu poprawny - w jakimś stopniu robi to, co robić powinien, ale bez efektu wow. Wygładza i ujarzmia końcówki włosów, jednak jest to efekt chwilowy. W dłuższej perspektywie nie zauważyłam poprawy kondycji włosów czy też ochrony przed zniszczeniami. Eliksirem można też łatwo przetłuścić sobie włosy. Produkt ma sporą objętość, chociaż dość szybko mi zniknął. Opakowanie średnio praktyczne do zabrania w podróż, bałabym się, że się otworzy. Ja mam trochę większe oczekiwania wobec produktu do końcówek, także będę szukać czegoś innego, a do tego eliksiru raczej już nie wrócę, ale nie znaczy to, że był to zły produkt. Po prostu poprawny :)
  • 9 lutego 2024 o 10:23
    miękkie włosy
    Bardzo lubię stosować olejki do włosów, choć trzeba uważać by nie przesadzić z ilością . Nie mniej jednak zadowala mnie efekt, a trudno mi dobrać fajną odżywkę bez spłukiwania bo taką formę lubię najbardziej. Pewnie, że i kosmetyki, które trzymamy na pasmach tylko przez chwilę używam, ale jednak forma bez spłukiwania jest dla mnie wygodniejsza. Moje włosy od pewnego czasu się przesuszają. Trochę rzucam to na karb szamponów bez Cocamidopropyl Betaine, na który to składnik moja skóra źle reaguje. Zanim zaczęłam je stosować nie miałam takich problemów i nie musiałam stosować dodatkowych kosmetyków na kosmyki, no może od czasu do czasu. Czy to faktycznie ten powód? Nie wiem tak do końca, ale faktem jest, że włosy się obecnie przesuszają. Potrzebuję je wygładzić, dodać im blasku poprzez nawilżenie. - OPAKOWANIE: szklana buteleczka opasana brązową naklejką z czytelnymi napisami i skromną grafiką. Butelka wyposażana jest w dobrze działającą pompkę, którą można też z łatwością odkręcić. Może i nie powala estetyką, ale też nie ma się do czego przyczepić bo działanie dozownika jest bez zarzutu. - KONSYSTENCJA: mamy tu lekki olejek o jedwabistej formule, który dobrze się rozprowadza i nie obciąża pasm nałożony oczywiście w rozsądnej ilości. Na moją gęstą czuprynę sięgającą pod łopatki aplikuję cztery pompki nie tylko na same końce, ale na całą prawie długość omijając nasadę. - ZAPACH: bardzo przyjemny, kremowy z lekką nutą pudrowości, wpadający w kwiatowe tony i zarazem kremowe. Niektórzy twierdzą, że mocny, ale to oczywiście bardzo subiektywna sprawa. W moim odczuciu jest delikatnie wyczuwalny jedynie w trakcie aplikacji, a na włosach nie utrzymuje się. Trochę żałuję bo jest w moim guście. - DZIAŁANIE: olejek po zastosowaniu pozostawia moje włosy przyjemnie wygładzone i miękkie oraz nawilżone. Pasma nabierają subtelnego blasku i lepiej się układają. Jednocześnie nie są obciążone czy posklejane, nie ma efektu strąków i kosmyki też nie przetłuszczają się. To jest dla mnie jeden z lepszych olejków, który zauważalnie poprawia jakość moich włosów. Testowałam wiele chociaż też nie jestem biegła w pielęgnacji włosów i nie siedzę w temacie i markach, dopiero odkrywam ten świat. Kilka razy się mocno rozczarowałam, ale eliksir od starej, dobrej Joasi nigdy mnie nie zawiódł.
    Zalety:
    • nawilża
    • wygładza
    • zmiękcza pasma
    • ułatwia rozczesywanie
    • nie obciąża
    • nie przetłuszcza
    • przyjemnie pachnie
    • wygodne opakowanie
  • 5 maja 2023 o 22:18
    Eliksir jedwabisty do włosów, Joanna
    Bardzo bardzo fajny olejek na końcówki włosów! Nakładałam go za każdym razem po umyciu włosów, na mokre włosy. Produktu się nie spłukuje. Bardzo łatwo po nim się włosy rozczesywały. Producent zaleca stosować go na włosy suche i zniszczone. Myślę, że sprawdzi się w przypadku praktycznie każdego rodzaju włosa, ponieważ ich nie obciąża i nie powoduje przetłuszczania. Produkt ten został wzbogacony o olejek arganowy (zwany również płynnym złotem Maroka). Olejek arganowy wykazuje bogate właściwości pielęgnujące włosy oraz delikatną skórę głowy. Eliksir ten jest umieszczony w szklanej buteleczce z dozownikiem (pompką) o pojemności 30 ml. Jest bardzo wydajny starcza na naprawdę dłuugo. Muszę również przyznać, że zapach tego produktu jest naprawdę śliczny i długo utrzymuje się na włosach. Polecam z czystym sumieniem.
    Zalety:
    • nie przetłuszcza włosów ani ich nie obciąża
    • nadaje aksamitny połysk i gładkość włosom
    • chroni włosy przed puszeniem się
    • wydajna buteleczka, z łatwą aplikacją, starcza na bardzo długo
    • doskonale odżywia końcówki włosów
    • myślę, że sprawdzi się na każdego rodzaju włosach
    • włosy po nim stają się gładkie, miękkie i nabierają blasku
    • przepiękny zapach!
    • nie zostawia tłustego, lepkiego filmu na włosach
    • przystępna cena, za 30 ml zapłacisz około 20 zł
    Wady:
    • szklana buteleczka, niestety może się zbić
    • poza tym nie zauważyłam wad