Podkłady

Cashmere Long Wear Make-up Fluid długotrwale kryjący Nude
Dax Cashmere All Day Fluid 16h 02 Natural Natural 30 ml
Cashmere Long Wear Fluid Długotrwale Kryjący Natural 30ml
Cashmere Long Wear Make-Up

Nasi użytkownicy zostawili 56 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 lutego 2024 o 11:32
    Średniak
    Podkład w dobrej cenie więc się pokusiłam o zakup, wizualnie przedstawił się bardzo ładnie i całkiem profesjonalnie. Butelka z czarnymi nadrukami z nazwą produktu i obietnicą ,że jest długotrwały i kryjący. Więc tak trwałość raczej jest nie na najwyższym poziomie, tak z pół dnia bez poprawek wytrzyma, na dłużej nie zdał u mnie egzaminu. Kryjący no to całkiem całkiem, nie mam aż tak bardzo problematycznej skóry, więc z moją sobie poradził bez większego problemu. Aplikacja produkt łatwa, bezproblemowa. Konsystencja odpowiednia, dobrze się rozprowadza i nieźle się z nim pracuje. Ma swoje wady, ale nie jest najgorszy, pewnie nie kupię ponownie bo jednak są lepsze :)
    Drogeria Natura
  • 19 stycznia 2022 o 15:19
    Cashmere dax cosmetics podkład długotrwały 12 h
    Mój podkład jest w nowszej wersji opakowania złote wstawki buteleczka szklana 30 ml testowany odcień 03 beżowy beige. Opakowanie z pompką która ułatwia dozowanie produktu Kolor wydaje się być dość ciemny jak do mojej karnacji ale stapia się ze skórą i wygląda dość naturalnie. Konsystencja gęsta nakladalam gabeczka i palcami i wydaje mi się że palcami lepiej jest lepiej Ma delikatny zapach Producent obiecuje 12h trwałość może przy cerze suchej ale przy mojej mieszanej podkład aż tyle godzin nie wytrzymuje i zaczyna się wyswiecac w strefie T wchodzi w zmarszczki ale u mnie każdy to robi... Ogólnie fajny podkład oceniam mimo wszystko dość wysoko bo 7/10
  • 2 października 2021 o 14:37
    Miłości z tego nie będzie
    Mam odnośnie tego podkładu mieszane uczucia. Bywają dni że wygląda w miarę dobrze ale przez większość czasu efekt jaki daje na skórze mi się po prostu nie podoba. Podkład na pewno nie jest kryjący, długotrwały i nie nadaje się do cer suchych. Ale od początku. Podkład Cashmeer w odcieniu naturalnym kupiłam za 9,90 zł wraz z gazetą. Pomimo że jest to kolor najjaśniejszy ( nr 01) niestety wchodzi w pomarańczowe tony i nie nada się dla osób z bardzo jasna skórą. Wiem że w drogerii jego cena wynosi ponad 30zł więc grzechem było by go nie nabyć jako gratis. Jeśli chodzi o skład to jest to typowy podkład drogeryjny oparty na silikonach, mikroplastiku, PEG-ach itp. W przypadku kolorówki zdarza mi się używać tego typu kosmetyków ale w pielęgnacji stawiam na naturalność a przynajmniej na dobre składy. Na plus zasługuje opakowanie. Szklana buteleczka o eleganckim , luksusowym wyglądzie z pompka typu airless która pozwala zużyć wszystko do końca a do tego widać ile produktu zostało. Zapach ma typowo kosmetyczny, nie przeszkadzający. Konsystencja jest odpowiednia, raczej z tych gęstszych bo po nałożeniu porcji na dłoń się spływa z niej Moja skóra jest sucha, bez pryszczy ale za to z przebarwieniami i plamkami. Obawiałam się że podkład oznaczony jako kryjący będzie mocno przesuszał cerę, będzie dawał efekt tapety i ciężkości. O ile po kilku pierwszych użyciach podobał mi się o tyle później było coraz gorzej. Podkład jest dość lekki i nie czuć go na skórze. Daje matowe wykończenie ale niestety podkreśla włoski i suche skórki. Z biegiem czasu zauważyłam że niestety nieestetycznie osadza się na twarzy, w porach, podkreśla włoski i na nosie potrafi się rozwarstwiać, ciastkować. Po prostu widać go na skórze mimo nałożenia jednej cienkiej warstwy. Na czole mam poziome bruzdy i w nich najbardziej podkład się osadza i zbiera. Do przypudrowywania używałam Eveline ryżowy sypki puder oraz Wibo Aqua ale i tak nie wyglądało to dobrze. Na twarzy jest bardzo matowy co sprawia że nie stapia się idealnie ze skóra i po prostu widać że mam go na sobie. Jesli chodzi o zapychanie to ja podkład stosuje maksymalnie kilka dni aby nie dopuścić do pogorszenia stanu skóry (patrz skład) a potem przechodzę na sprawdzony naturalny podkład Felicea. Nie zauważyłam większego zapchania , czasem jakieś pojedyncze krostki mi wyskoczą ale nie mam pewności czy to od podkładu, złego demakijażu, stresu czy innych rzeczy. Jego trwałość to w porywach 4 godz potem ściera się i potrafi robić plamy Produkt nie jest zły .Oceniłabym go na takie 3 . Na pewno do niego nie wrócę ale też nie mogę go określić jako badziew . Bardziej dla cer normalnych albo mieszanych
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z pompka airless
    • lekki
    Wady:
    • przesusza
    • nietrwały
    • osadza się w porach
    • widać go na twarzy
  • 4 września 2021 o 13:07
    dobry na codzień
    Muszę przyznać ,że produkt mnie zaskoczył - kupiłam go - z gazetą ! Także naprawdę za drobne :) głównie z ciekawości ponieważ pamiętam kilka lat temu jak nie było jeszcze takich faaajnych podkładów miałam nim robiony makijaż na swój ślub i wtedy pamiętam musiałam mieć ze sobą do poprawki coś innego bo ten fluid mi się nie sprawdzł i zacząl dośc szybko wyświecać się i ścierać . Teraz jak kupiłam postanowiłam użyć go na codzień nie koniecznie na ekstremalne warunki ;) i w tej roli sprawdził się dośc dobrze . Oczywiście nie jest to mój ulubiony loreal infalible ale na codzień na kilka godzin 6 max do 8 sprawdza się całkiem ok , po dłuższym czasie jużniestety nie wyglada dobrze , czasem w zależności od pudru się ciastkuje. . Mam odcień 01 naturalny i muszę przyznać ,że jest to naprawdę ładny kolor , w dodatku nie utlenia się po czasie :) co na plus. Dla osób z cerą normalną na codzień będzie jak najbardziej na tak Zużyłam już 3/4 opakowania ale czy wrócę ? Może przy jakiejś dobrej poromocji albo w lecie jak będę miała ochotę na coś lżejszego . Nie jest zły :)
    Zalety:
    • kolor , wykończenie jakie pozostawia na twarzy
    • zadziwiająco dobrze kryje , nie jest ono może pełne ale dobrze średnie i dające się budować przy dokładaniu warstw
    Wady:
    • średnia trwałość
  • 16 marca 2021 o 10:53
    Super!
    Zdecydowałam się na zakup tego podkładu ze względu na promocję. Cena wychodziła naprawdę korzystnie, a długa trwałość produktu jest tym, co w podkładach cenię najbardziej. Moja cera jest naprawdę sucha, więc w przypadku niektórych podkładów: naprawdę miewam problemy z dobraniem odpowiedniego podkładu. W tym przypadku (chociaż był to "strzał") - nie zawiodłam się: podkład naprawdę bardzo dobrze kryje, nie ciemnieje i nie eksponuje suchych skórek.