Kremy pod oczy

Clinique Repairwear Laser Focus, Wrinkle Correcting Eye Cream Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy

• 11 maja 2021 o 20:32
    nie jest to laser
    Nie przepadam za kosmetykami pielęgnacyjnymi Clinique, ale za każdym razem mam nadzieję, że jednak ten nowy, jeszcze nieznany się sprawdzi. Niestety krem pod oczy daleki jest od spełnienia obietnic. Oczywiście nie wierzę w usunięcie zmarszczek, ale od kremu przeciwzmarszczkowego spodziewałam się solidnego nawilżenia. Tu nawilżenie jest, ale dla dojrzałej skóry zdecydowanie niewystarczające. Krem szybko się wchłania i to tyle. No i na plus jeszcze to, że nie podrażnia i nadaje się pod makijaż. Opakowanie ładne, choć wolę kremy pod oczy w tubce.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • nie podrażnia
    • może być pod makijaż
    Wady:
    • słabe nawilżenie
    Ewaonyx
    16 września 2020 o 14:02
    krem pod oczy
    Lubię mocno nawilżające kremy pod oczy, mam cienie pod oczami i skórę delikatną, od razu wyczuwającą zmianę kremu. Krem ma lekką konstystencję, łatwo się go nakłada. Niestety ten krem okazał się dla mnie za mało nawilżający. Owszem, ładnie się rozprowadza, nadaje się pod makijaż i wchłania szybko ale szybko też przestaje czuć i widzieć, że nałożyłam krem.
    • łatwo się rozprowadza
    • szybko się wchłania
    • za słabe nawilżenie
    Sabi01
    31 lipca 2019 o 12:56
    Dobry na drobne zmarszczki
    W przypadku tego kremu, bardzo ważna jest systematyczność i cierpliwość. Stosowałam ten krem przez pół roku, regularnie na noc. Poradził sobie z niewielkimi zmarszczkami pod oczami, wygładził je więc moim zdaniem spełnia obietnice producenta. Ten krem ma jednak wady : pomimo swojej lekkiej konsystencji niedostatecznie nawilża i niezbyt dobrze odżywia, a po nałożeniu zbyt dużej warstwy potrafi rolować się i zostawić małe sfołki, z którymi rano się budziłam. Do takich zadań jak nawilżenie warto używać w okolice oczu czegoś innego. Pomógł na zmarszczki, niczego innego nie oczekiwałam więc jestem zadowolona.
    Zalety:
    • działanie
    • estetyczne opakowanie
    Wady:
    • brak nawilżenia
    • roluje się
  • 15 lutego 2017 o 17:10
    Beznadzieja
    PLUSY -lekka formula -opakowanie MINUSY -brak nawilzenia -zmarszczki mimiczne zamiast sie zmniejszyc, to sa wrecz uwydatnione - lzawia mi oczy, kiedy mam go nalozonego i miałam już kilka prob z nim -tragiczna cena, szczególnie, ze produkt jest bezyzyteczny -brak działania na worki pod oczami, czy cienie -brak jakiegokolwiek odyzwienia i poprawienia stanu skory pod oczami Jestem ogromnie rozczarowana, szczególnie, ze mam z Clinique inne kremy (All about eyes i wersja rich), które sa o wiele tansze, a sprawują się wzorowo. Ten to strata pieniędzy, masc z wit. A za 4 zl więcej robi.
    MdM
    29 grudnia 2016 o 16:04
    sredniak
    Krem ma ladne plastikowe, zakrecane opakowanie. Jego konsystencja jest ciezka, maselkowata, jednak bardzo latwo rozprowadza sie na skorze pod oczami. U mnie nie wchlania sie zbyt szybko, dlatego nakladam go w wyjatkowo malej ilosci, a przez to jest niesamowicie wydajny. Efekty dzialania sa srednie. Mam wrazenie, ze krem napina skore, ale u mnie az za mocno. Czesto po wstaniu rano skora pod oczami jest jakby przesuszona (?) i potrzebuje innego kremu (Clinique uzywam tylko na noc, na dzien mam inny lzejszy). Nie zauwazylam, aby krem zmniejszyl cienie po oczami czy poprawil wyglad skory. Mam wrazenie, ze ujedrnia, ale przez to zapomina nawilzac, poniewaz tak jak wspomnialam skora wydaje sie byc po jego uzyciu bardzo napieta, ale jednoczesnie jakby odwodniona. Delikatne zmarszczki wokol oczu jak byly tak sa, ale nie wierze w to, ze jakikolwiek krem dalby sobie z nimi rade.