Balsamy do ciała

2 na 51 opinię

Annify
    14 stycznia 2013 o 18:48
    Nie działa. Szkoda.
    Więc tak, zakupiłam ten preparat skuszona opisem, nieznaną marką, ale wyglądającą porządnie i opakowaniem. Przedstawię pokrótce jak wyglądało stosowanie tego kremu z czynnościami wspomagającymi, ponieważ nie chcę od razu mówić \\\'nie\\\' i zniechęcać do kupna. Zresztą, działanie takich kremów zawsze zależy bardziej od aktywności fizycznej i odżywania się. Sam krem na cellulit...to raczej mały krok. Jak to wygląda u mnie: szczupła, ale z objawami cellulitu na udach i pośladkach, faza 2 - czyli widoczne to okropieństwo bez ściskania, ale też nie w takim dużym stopniu. W każdym razie denerwuje mnie to, dlatego próbuje się tego pozbyć. Wojowałam z c. kilkoma kremami, ten był zdaje się 5. Dołączyłam do tego zumbę raz w tygodniu, długie spacery, trochę mniej jedzenia (jem na co mam ochotę), masaże rękawicami, peelingi. Po tym stwierdzam, że ten specyfik nic a nic mi nie pomógł. Ale może to rozpisze w postaci plusów i minusów: + ma fajną buteleczkę z \\\'pompką\\\' - nie trzeba męczyć się z wyciskaniem resztek, bardzo prosty w użyciu + piękny, delikatny zapach, który był dużym atutem i dość długo się utrzymywał + konsystencja akurat, nie zbyt gęsta, nie za lekka + szybko i bez problemu się wmasowuje + nawilża, więc skóra jest gładka w dotyku +z opakowania nie ścierały się napisy, wyglądało więc cały czas estetycznie - brak polskiej instrukcji i jakicholwiek polskich napisów (!) - buteleczka ślizga się w dłoniach, lepiej naciskać kiedy na czymś stoi, bo łatwo o jej upadek - nie napina skóry (!) - po dłuższym wmasowywaniu (masażu) krem się roluje, ble - nie ma choćby efektu wizualnego zmniejszenia cellulitu - nie wyszczupla, jeśli ktoś potrzebowałby takiego działania - warstwa kremu jest trochę lepka na skórze - produkt utrzymuje się długo, mam odczucie że się nie wchłania +/- po nałożeniu nie odczuwa się ani efektu chłodzenia ani pieczenia, czyli nie ma pewności, że produkt się wchłonął Nie bardzo wiem, w czym te jego działanie tkwiło. Prócz nawilżenia nie działo się nic, choć regularnie i sumiennie go używałam (rano i wieczorem codziennie). Podczas, gdy inne preparaty napinały skórę, maskując nierówności, on nie robił nawet tego, więc nie kupię go więcej. Co prawda zużyłam tylko 1 opakowanie w ciągu 4 tygodni, ale myślę, że do tego czasu powinny być choćby ślady poprawy. Ps. Doczytałam się, że Retinol działa niekorzystnie na pękające naczynka na nogach :ściana: Używam tego produktu od: Stosowałam 4 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1 całe