Szampony do włosów

Rene Furterer Forticea, Shampooing Stimulant aux Biosphères D'huiles Essentielles [Stimulating Shampoo] Szampon stymulujący na bazie olejków eterycznych

thequre
    3 marca 2023 o 10:06
    Mam mieszane uczucia...
    Na mojej półce z kosmetykami zawsze jest jakiś szampon przeciw wypadaniu włosów. Nie używam ich za każdym myciem, a myję włosy codziennie. Moje włosy: tłuste u nasady, farbowane na blond, więc suche i łamliwe, półdługie, proste, cienkie i delikatne. Na szampon René Furterer Forticea trafiłam w drogerii internetowej, poszukując tego typu produktu. Zainteresował mnie zielonym opakowaniem oraz mikrokapsułkami z olejkami eterycznymi (pomarańczy, lawendy i rozmarynu – które pomagają oczyścić skórę głowy i wspomagają mikrokrążenie), poza tym ważna dla mnie informacja, że produkt zawiera 99% składników pochodzenia naturalnego. W tym wyciąg z Pfaffia (brazylijski żeń-szeń), zawierający fitohormony, działa przeciwzapalnie, poprawia stan skóry. Szampon ma skutecznie oczyścić skórę głowy i włosy, wzmocnić je od nasady aż po same końce, tak, żeby przestały wypadać. Tyle w teorii... Moje odczucia są mieszane, ponieważ szampon na pewno bardzo dobrze oczyszcza włosy, do tego stopnia, że niedługo po farbowaniu wręcz nie mogłam ich dobrze umyć, bo zrobił się tępy kołtun przy skalpie i trudno było wykonać zalecany masaż. Włosy po umyciu były za to do wieczora świeże i puszyste, pachnące, lekkie, nie przetłuściły się, więc takie jakie lubię. Używam go raz w tygodniu, żeby bardzo skutecznie oczyścić włosy, producent zaleca użytkowanie codzienne, przy każdym rodzaju włosów. Moim zdaniem szampon nie nadaje się do włosów farbowanych na blond, za bardzo je wysusza. Przy takim użytkowaniu nie zauważyłam działania przeciw wypadaniu włosów. Na plus należy docenić wydajność produktu. Wystarczy niewielka ilość, by umyć półdługie włosy. Szampon bardzo dobrze się pieni, ładnie i świeżo pachnie. W konsystencji płynny, gęstość odpowiednia, bo nie za rzadki, ani za gęsty. Opakowanie w formie tubki, przydałaby się pompka, wtedy dozowanie byłoby łatwiejsze.
  • 21 lutego 2022 o 16:50
    Jeden z moich ulubionych !!! Zakochałam się w nim od pierwszego użycia...:)
    Szampon ten jest REWELACYJNY w swoim działaniu !!! Moje dlugie i bardzo wymagające włoski go poprostu pokochaly. Była to milosc od pierwszego użycia...pomimo iż używam z nim na zmianę innych szamponow to wiem,że będziemy już zawsze do siebie wracać. Jego konsystencja jest lekko galaretkowata z dodatkiem zielonych drobinek , które moim zdaniem potrafia czynić cuda .Po umyciu tym szamponem moje włoski są puszyste ,lśniące i odbite od nasady . No i największym atutem tego szamponu jest to,że moje bardzo dlugie włosy przestały łamać się na długości oraz zdecydowanie jednocześnie wypadają w dużo mniejszym stopniu. Szampon ten ma rewelacyjny zapach,ktory powoduje,że podczas kąpieli wlosow mogę się poczuć w domowym zaciszu ,w swojej lazience jak w luksusowym SPA urodowym :)
    Zalety:
    • wplywa w znacznym stopniu na poprawe kondycji
    • mojej fryzury
    • zawiera zielone drobinki ,ktore nie tylko super
    • wygladaja w przeźroczystym opakowaniu produktu ,
    • ale też super działają na poprawe stanu wlosow i
    • skóry głowy
    • łagodzi w moim przypadku objawy Atopowego
    • Zapalenia Skóry głowy ,który ma u mnie charakter
    • przewlekły
  • 19 września 2018 o 7:53
    Mieszane uczucia
    Szampon wzmacniający Forticea kupiłam w Sephora za 80 zł (za 200 ml). Kosmetyk był zapakowany dodatkowo w tekturowy kartonik na którym była naklejka z informacjami w języku polskim. Sam design produktu jest super i wręcz zachęca do zakupu. Ja ten szampon kupiłam w ciemno ponieważ mam problemy z wypadającymi włosami i robią mi się zakola (a u kobiety to koszmar). Jest to szampon wzmacniający do wszystkich rodzajów włosów więc to produkt uniwersalny praktycznie dla każdego. Szampon ma miły nienachalny zapach i łatwo się go aplikuje na włosy. Największą jego zaletą jest to, że zmusza nas do masażu głowy ponieważ po nałożeniu tak jakby trzyma się włosów (na początku miałam wrażenie, że włosy go wpijają). Aby go dobrze rozprowadzić trzeba zacząć masaż głowy. Dzięki temu się relaksujemy. Fajne są też mikrokapsułki z olejkami eterycznymi - w szamponie jest ich całe mnóstwo. Po myciu włosy są dobrze oczyszczone i miękkie. Dobrze się je stylizuje. Jest jednak jedno ale.. gdy zaczęłam stosować ten szampon zaczęło mi wypadać więcej włosów ??? Gdy rozczesuję delikatnie włosy po myciu tym szamponem na grzebieniu jest ich ogrom. Najgorsze, że dałam temu szamponowi szanse ale to się powtarza za każdym razem. Gdy sporadycznie myję włosy innym (bo ten chce skończyć) to włosów wypada stanowczo mniej. Gdyby nie to zwiększone wypadanie to produkt byłby całkiem ok. Po myciu włosy
    Zalety:
    • miękkie świeże dobrze oczyszczone włosy
    Wady:
    • cena nieadekwatna do jakości (zbyt wysoka)
    • szampon zwiększył u mnie wypadanie włosów
  • 8 grudnia 2015 o 19:07
    Tak!
    Jestem gorącą orędowniczką szamponu Forticea. Fajnie się wymawia "Fortiszia". Pomógł mi zwalczyć wypadanie włosów i wraz z ampułkami Triphasic przysporzył mi w ciągu 2 miesięcy dodatkowych 4 cm włosów na długości oraz 0,3 cm w obwodzie kucyka. Pięknie pachnie, cytrusowo z gorzkawa nutą, ma żelową konsystencje ułatwiającym masaż podczas mycia (wymagany), kocham te perełki. Acha, ja poradziłam sobie z ewentualnym przesuszaniem końcówek w ten spoisób: po wmasowaniu delikatnie spłukuję pianę z końcówek (zostawiam przy skórze na 3-5 minut) i nakładam na nie odżywkę. polecam !!!! Używam tego produktu od: zaczęłam 3 miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
    marynet
    1 grudnia 2015 o 21:47
    bardzo tak
    Włosy jak włosy u mnie. Fryzjer mówi, że gęste, ja mam wrażenie, że jest ich duużo mniej niż kiedyś, bo wypadają. Odkąd pamiętam, zawsze- zatkany odpływ brodzika/ wanny, zbieranie z poduszki z podłogi, a że ciemne i grubsze raczej niż cieńsze, koszmar. Przyzwyczaiłam się i tyle. Zanim wydacie mnóstwo kasy na specyfiki wszelakie, róbcie badania- tarczyca, morfologia. U mnie anemia powracająca, kłopoty z przyswajaniem żelaza i już, żadne kerastasy czy aminexily nie pomogą, choćby nie wiem jak piękna pani namawiała w reklamie, rzucając lokami na ekranie. Wcierki owszem, bo ważne, żeby odrastały i żeby cebulki kopać, mezo też owszem. Tyle tytułem wstępu. Bo co jest ważne- szampon na wypadanie nie pomoże, ale zaszkodzić to owszem może, doświadczyłam. Nie mam uczulenia na sls, więc nie sprawdzam, ma czy nie ma, a z nawyku kupuję te przeciw wypadaniu. To mój pierwszy kosmetyk tej firmy i jestem zachwycona. Wydajny, choć nie tani, wystarczy malutko. Myje idealnie, nie zostawia "poślizgu" i na pewno nie jest to szampon dla włosów suchych. Ja mam normalne w kierunku tłustych, żadnych kłopotów z rozczesywaniem, odżywek nie używam, bo obciąża każda. Włosy są świeże po nim, odbite u nasady, puszyste, a co bardzo dziwne, po myciu 3/4 mniej włosów w tzw sitku zostaje. Nie wiem, jak to możliwe i nic mnie to nie obchodzi. To trzeci kosmetyk w moim 42 letnim życiu, który działa. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 3/4 op.