Szampony do włosów

Klorane Shampoing a la Quinine & Edelweiss BIO Szampon z chininą i organiczną szarotką do włosów przerzedzonych i wypadających

Klorane Szampon z chininą i organiczną szarotką, 200 ml 200 ml
Klorane
Klorane Szampon Wzmacniający z Chininą 400ml

Nasi użytkownicy zostawili 182 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 lutego 2025 o 6:17
    Ciekawy
    Szampon bardzo dobrze się pieni choć osobiście nie spodziewałem się tego. Dobrze oczyszcza skórę głowy - zdecydowanie mniej włosy się przetłuszczają. Co do działania po zużyciu 2 opakowan widać delikatne efektu że tych włosów mniej wypada. Po zastosowaniu włosy są szorstkie nie przyjemne w dotyku, przy dłuższych włosach polecam dodatkowo odżywkę lub maskę zastosować. Dobrze się spłukuje.
    LadyPP
    6 lutego 2025 o 14:10
    Jest ok
    Szampon na pewno jest wydajny. Nie spodziewałam się że tylko po szamponie przestana mi wypadać włosy ale oczyszcza je, są trochę tępe jeżeli się nie użyje się odżywki więc na pewno trzeba używać z odżywką. Używałam z tej samej serii z chininą i wtedy było ok. Ładnie pachnie, ciężko dostępny stacjonarnie. Mam włosy bardzo cienkie i szybko przetłuszczające się. Podczas używania szamponu mniej się przetłuszczały.
    Zalety:
    • Wydajny, ładnie pachnie, oczyszcza skórę i włosy.
    Wady:
    • Trzeba używać odżywki bo włosy są po umyciu ciężkie do rozczesania.
  • 25 listopada 2024 o 21:21
    Mam mieszane uczucia
    Szampon Klorane na pewno przede wszystkim bardzo mocno oczyszcza skórę głowy. Po umyciu włosów bardzo trudno jest rozczesac włosy więc raczej nie polegałabym posiadaczką długich włosów. Generalnie włosy dobrze wyglądają po stosowaniu tego szamponu tylko jego mocne działanie powoduje że ciężko jest rozczesac, mam też wrażenie że je przesusza. Raz na jakiś czas fajnie użyć tego szamponu ale na pewno nie na co dzień
    _inga
    10 listopada 2024 o 8:14
    Szampon z chininą i organiczną szarotką do włosów wypadających, Klorane
    Szampon z chininą i organiczną szarotką do włosów wypadających marki Klorane kupiłam w aptece. Opakowanie to butelka o pojemności 400 ml , zapłaciłam około 46 zł. Szampon ma delikatny ziołowy zapach, dobrze myje włosy i oczyszcza skórę głowy Mam cienkie włosy farbowane na kolor blond, z tendencją do przetłuszczania u nasady i przesuszania na końcach kupno tego szamponu poleciła mi pani farmaceutka, okazało się to trafnym wyborem i nie żałuję ze od razu kupiłam duże opakowanie o pojemności 400 ml - szampon jest też dostępnym w mniejszym opakowaniu o pojemności 200 ml. Szampon stosuję regularnie 2-3 razy w tygodniu, po umyciu włosy są nieco szorstkie i u mnie konieczne jest użycie odżywki w je rozczesać. Mycie włosów tym szamponem sprawia że włosy mniej wypadają pojawia się też sporo baby hair, są wzmocnione. Szampon zauważalnie redukuje wydzielanie sebum co sprawia ze włosy dłużej pozostają świeże, są lekkie sypkie, ładnie odbite od nasady, dobrze się układają. Dodatkowy plus za skład 80% składników pochodzenia naturalnego. Podsumowując bardzo dobry produkt o szybkim działaniu na pewno będę do niego wracać chętnie też przyjrzę się innym produktom marki Klorane. Serdecznie polecam !
    Zalety:
    • dobrze myje włosy i oczyszcza skórę głowy
    • wzmacnia
    • zmniejsza wypadanie włosów
    • redukuje wydzielanie sebum
    • skład 80% składników pochodzenia naturalnego
    • nie zawiera silikonów i olejów mineralnych
    Wady:
    • po umyciu włosów konieczne użycie odzywki
  • 12 września 2024 o 14:08
    Zbyt wysoka cena - niewystarczający efekt.
    Po wypróbowaniu szamponu Klorane z chininą i organiczną szarotką, muszę przyznać, że spodziewałam się lepszych rezultatów, szczególnie biorąc pod uwagę jego wysoką cenę. Szampon jest dedykowany włosom przerzedzonym i wypadającym, więc miałam nadzieję na widoczną poprawę, jednak efekty okazały się dość przeciętne. Chociaż szampon ma przyjemny zapach i dobrze się pieni, nie zauważyłam znaczącej różnicy w kondycji włosów po dłuższym stosowaniu. Wypadanie włosów nie zmniejszyło się na tyle, by uzasadnić koszt produktu. Włosy są może nieco bardziej wzmocnione, ale nie na tyle, by uznać ten szampon za przełomowy. Podsumowując, produkt wydaje się za drogi w stosunku do efektów, jakie oferuje. Jeśli ktoś szuka intensywnej kuracji na wypadanie włosów, warto rozważyć inne, bardziej opłacalne opcje.