Spraye do włosów

Organix Brazilian Keratin Therapy, Flat Iron Spray Ochronny spray do włosów z keratyną

ev6
    6 lipca 2017 o 13:21
    Lubię i używam
    Bardzo wydajny produkt - mam go nadal po ponad pół roku, podobnie jak serum z serii (nie używam do codziennej stylizacji, ale jednak regularnie). Ma postać przezroczystego płynu, nie olejku, ale płynu właśnie, jednak nie należy go nakładać za dużo, bo może nieco obciążyć włosy. Ja spryskuję włosy mniej więcej od połowy po końce, przed użyciem okrągłej szczotki do stylizacji. Używałam również z prostownicą, ale raczej rzadko, bo też po samą prostownicę nie sięgam za często. Bardzo widocznie wygładza i prostuje włosy - nawijane na szczotkę zyskują gładkość, znikają wszelkie fale i niekontrolowane załamania, włosy są lśniące i idealnie gładkie. Ten efekt bardzo mi się podoba, dokładnie tego oczekuję od kosmetyku do prostowania włosów. Jeśli nie nałożymy go za dużo, nie tłuści i nie obciąża włosów. Przyczynia się do zdrowszego wyglądu włosów - tak wyprostowane i lśniące sprawiają wrażenie zdrowszych. Efekt termoochronny - myślę że można go pozytywnie ocenić właśnie po tym, jak dobrze wyglądają włosy po skończonej stylizacji. Zabezpiecza włosy przed puszeniem i falowaniem się na dłużej, przynajmniej na moich włosach, które z natury są raczej proste. Nie wiem, jak sprawdzi się na mocno niezdyscyplinowanych, falujących się włosach, ale na raczej podatnych na stylizację spisuje się świetnie, jestem bardzo zadowolona. Nie wysusza moich włosów, pomimo zawartości alkoholu - ale jeśli ktoś ma wrażliwe na to włosy, tendencje do uczuleń, powinien uważać z ilością i częstotliwością stosowania. Zapach jest fantastyczny, jakby orzechowo - słodki, podobnie jak serum z linii. Uwielbiam go! Niestety w przypadku spray'u Flat Iron utrzymuje się na włosach krócej niż po użyciu serum. Szkoda :( Nie wiem, czy kupię ponownie, bo jednak lubię testować nowe kosmetyki do stylizacji, ale nie wykluczam. Generalnie jestem zadowolona, choć gwiazdkę odejmuję za zawartość alkoholu w wersji nie służącej włosom, czyli denaturowanego, który może podrażniać i wywoływać alergie. (moje włosy: cienkie, delikatne)
  • 9 kwietnia 2016 o 21:27
    Najlepszy spray termoochronny
    To pierwszy termoochronny kosmetyk, który mi odpowiada. Większość tego typu produktów nie przynosiła pożądanych efektów, a jeszcze okropnie obciążała moje włosy. Ten spray zdecydowanie chroni moje włosy przed wysoką temperaturą, a także pomaga je wyprostować - w kilka minut mam znacznie bardziej proste włosy, niż kiedykolwiek wcześniej. Włosy wyglądają po prostu bardzo ładnie i zdrowo, są wygładzone i błyszczące. Przy regularnym używaniu widzę również poprawę stanu włosów. Zapach jest dosyć przyjemny, delikatny, kokosowy, ale niestety czuć w nim alkohol. Polecam! :-) Ps. Kolejność składników na opakowaniu jest inna, niż tutaj podana, zaczyna się tak: Aqua, Alcohol Denat, Cocos Nicifera Oil, Hydrolyzed Keratin, Avocado Oil, Cacao seed butter, Aloe Extract, a dopiero potem mniej atrakcyjne dodatki, więc skład jak na drogeryjny kosmetyk jest moim zdaniem bardzo dobry.
  • 30 maja 2015 o 18:20
    Istnieją lepsze
    Produkt w Polsce kosztuje dużo drożej niż za granicą. Plusy: *zapach - może trochę ciężki latem ale mimo wszystko mi sie podoba :) *wygładza włosy *pomaga przy prostowaniu choć nie widzę jakiejś super ochrony *zapach się utrzymuje Spray jest niezły ale da się bez niego żyć, taki średniak :) Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 standardowe
    pam
    25 grudnia 2013 o 20:48
    DRAMAT!!!
    Zainteresowana opisem produktu, który oglądałam w drogerii hebe, postanowiłam zainwestować w droższy niż zazwyczaj kosmetyk do włosów... i w tym przypakdu to był błąd. Nie dość, że przesuszył mi włosy do tego stopnia, że nie mogłam ich rozczesać, to nie potrafię wskazać żadnej zalety tego produktu! Mam porowate włosy, które lubią się kręcić, dlatego też możliwe, że spray po prostu nie nadaje się do tego rodzaju włosów. Minusy: - alkohol w składzie bym przeżyła, ale nie wiem ile go tam jest, że używając kosmetyku go czuć - po użyciu kosmetyku na wilgotnych włosach (po ściągnięciu wody i przesuszeniu ręcznikiem) nie byłam w stanie rozczesać włosów - innym razem postawniłam sprawdzić spray na suchych włosach. kosmetyk się nie wchlonął, włosy były wilgotne do tego stopnia, że bez suszenia nie było możliwości ich wyprostowania. Nakładanie ręką (czyli nie psikając bezpośrednio na włosy, tylko najpierw na rękę, a potem na włosy) również nie przyniosło oczekiwanego rezultatu. - spray nie wygładza i nie nabłyszcza włosów - wręcz je plącze i fatalnie rozprowadza się na włosach - niestety, po użyciu sprayu moje włosy zaczęły sie okropnie puszyć, do tego stopnia, że musiałam je myć i ukladać ponownie. Przy tych wadach, zapach nie jest żadną zaletą. Używam tego produktu od: Miesiąc (użyłam 5 razy i nie użyję więcej) Ilość zużytych opakowań: W trakcie 1
    Nikkula
    3 września 2013 o 19:27
    Średnie
    Po zaaplikowaniu od razu co uderza to zapach alkoholu. Potem czujemy zbliżony do tego z odżywki . Z nia się też w miarę dobrze komponuje. Plusy -włosy miłe w dotyku -zapach -termoochrona wygładzone Minusy -skład na kolana nie powala ;) -zapach długo się nie utrzymuje Używam tego produktu od: 2tygodnie Ilość zużytych opakowań: pól opakowania