Wody perfumowane damskie

Jeanne Arthes Love Generation Rock EDP

• 5 maja 2021 o 11:43
    Intrygujący zapach
    Im dłużej go mam to tym bardziej mi się podoba. Czuć w nim i słodycz i coś ostrzejszego i kwiaty... Ciężko go jednoznacznie określić. Jest to zapach który moim zdaniem może spodobać się kobietom w różnym wieku. I będą dobre też inna dzień i na wieczór ale też i na różne pory roku. Ten zapach kojarzy mi się bardzo z Down Town od Calvin Klein. Mają jakąś nutę w sobie niemal identyczną. Ale te Down Town były jednak delikatniejsze niż te. Ogólnie perfumy sa dość trwałe i w moim odczuciu nie są duszące i męczące po pewnym czasie. Kupiłam je całkiem w ciemno i nie żałuje. Ciekawe do wypróbowania i przetestowania jeśli ktoś lubi zmieniać zapachy perfum.
  • 10 listopada 2020 o 18:00
    Mają w sobie coś
    Z pewnym rozbawieniem sięgnęłam w drogerii po flakonik z tatuażowym nadrukiem, wypróbowałam i stwierdziłam, że nie. Oj, nie. Był gorący dzień, zapach wydał mi się duszny i zupełnie nie w moim guście. Jednak wieczorem zapach jeszcze trwał na mym nadgarstku, nie straszył mocą i jakoś zyskał w moich oczach. Kiedy więc trafiłam na korzystną promocję, to kupiłam i czekałam na chłody, bo to najlepszy czas dla tego zapachu. A jest on bogaty w ciepłe, słodkie nuty, ale nie jest to ulep. To taka waniliowa, budyniowa słodycz z dodatkiem przypraw (co nie oznacza, że unosi się nad nami zapach budyniu). Zapach na mojej skórze jakoś szczególnie nie ewoluuje, raczej gaśnie sobie powoli w niezmienionej formie, a trwałość ma przyzwoitą, bo zaaplikowany koło południa trwa na skórze do wieczora.
    Zalety:
    • trwałość
    • relacja cena/jakość
  • 18 maja 2020 o 19:00
    Zapach z pazurem
    Piękny, mocny a jednocześnie słodki zapach idealny na wieczór. Wyczuwalne są nuty kwiatowe, owocowe i coś w stylu orientalnym. Zdecydowanie mają pazur, są oryginalne. Długotrwałe, wydajne. Cena jest przystępna. Są dostępne w Hebe. Szata graficzna perfum przykuwa naszą uwagę, nikt nie przejdzie obok nich obojętnie.
  • 25 stycznia 2019 o 0:55
    Love Generation Rock
    Love Generation Rock znalazłam w internetowej drogerii, przeczytałam nuty i zainteresowałam się dodatkiem szafranu i tymianku. Poznałam markę dzięki zapachowi Love Generation Art' S. Przystępna cena, kolorowa i fikuśna buteleczka obleczona w termokurczliwą folię a zapach? Oryginalny i magiczny . Otwiera się aromatycznie, słodkawo i korzennie. W tle pobrzmiewa coś dusznego a zarazem waniliowego. Gdy ta faza przemija delikatnie wybrzmiewa ciężka nuta kwiatowa okraszona drzewno- tytoniowo -dymnym wykończeniem. Jest ciężki a zarazem zmysłowy i bardzo trwały. Jakież było moje zdziwienie gdy zostałam zapytana czy to Givenchy Ange ou Demon? Porównałam nuty i : Nuta głowy: ekstrakt białego tymianku, mandarynki z Kalabrii, esencja z szafranu / szafran, mandaryna, tymianek Nuta serca: lilia, ylang-ylang, orchidea / ylang-ylang, orchidea, lilia Nuta bazy: bób tonka, wanilia, palisander, wyciąg z dębu / brazylijskie drzewo różane, dąb, wanilia, fasola tonka.
  • 5 listopada 2018 o 22:16
    Rock yeah!
    To była miłość od pierwszego psiknięcia :) Nie jestem w stanie opisać w kilku słowach tego zapachu, jest jednocześnie słodki, ostry, otulający i buntowniczy. Nie ma w sobie nic tandetnego ani nachalnego, mimo niskiej ceny rozwija się i trwa jak zapach z wyższej półki. Przypomina mi trochę Alien, a trochę Code Cashmere - ale jak wiadomo odczucia co do perfum są kwestią indywidualną ;) Z pewnością jest to niebanalny zapach, jeżeli ktoś lubi modne obecnie zapachy "nijakie", to nie polecam. Wracam do nich kolejny raz - 3 lub 4 - i zakochuję się ponownie ;)
    Wady:
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie