Wody perfumowane damskie

Jeanne Arthes Boum Vanille Sa Pomme d'Amour EDP

notino.pl
Boum Vanille woda perfumowana 100ml

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 lutego 2025 o 23:45
    Jabłko w karmelu przy kominku
    Woda perfumowana Boum Vanille Sa Pomme d'Amour przykuła moją uwagę w drogerii całkowicie przypadkowo. Kartonik wyróżniał się na tle innych, więc postanowiłam skorzystać z testera i przepadałam! Uwielbiam zapachy gourmand, szczególnie te delikatne, ponieważ jestem nadwrażliwa na zapachy. Kartonik ma bardzo ładną grafikę przedstawiającą namiot cyrkowy, flakonik także jest przyjemny - (jedyny minus to brak korka - posiada wyciągane zabezpieczenie) i kształtem przywodzi na myśl soczyste, czerwone jabłuszko. Zapach to typowy gourmand - chciałoby się go zjeść. Na początku pojawia się nuta soczystego jabłka, następnie wanilii. Czytając różne opinie zauważyłam, że niektórzy wyczuwają w nim coś chemicznego lub spalonego, jednak ja wyczuwam delikatny zapach palonego drewna, ale takiego otulającego, przywodzącego na myśl wieczór przy kominku. Trwałość jest przeciętna, około 3-5 godzin, jednak na tą cenę jest w porządku.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Brak korka
  • 20 grudnia 2024 o 16:46
    Przepyszny, idealny zapach
    Ten perfum totalnie mnie kupił. Po przetestowaniu już jednego perfumu 'Boum' stwierdziłam, że sięgnę po kolejny z ich kolekcji jednak tym razem chciałam postawić na coś bardziej jesienno-zimowego i trafiłam w dziesiątkę! Zapach kojarzy mi się z szarlotką z jabłkami, lodami waniliowymi i małą, czerwoną wisienką na cieście. Pięknie utrzymuje się na skórze i tworzy ogon, który czuć w całym pomieszczeniu. Jest to dla mnie totalny hit i każdemu go polecam, jeśli szuka czegoś ciepłego, słodkiego i dalej trzymającego się w klimacie wanilii
    • Atomizer
    julczx
    28 czerwca 2024 o 15:17
    Coś cudownego!
    Zapach zakupiłam w ciemno po zobaczeniu wielu pozytywnych opinii na tik toku. Zakochałam się w nim od pierwszego wąchnięcia! Idealny,gourmandowy zapach,jest połączeniem szarlotki z wanilią i odrobiną karmelu. Sprawdzi się na chłodne,zimowe wieczory otulając swoim magicznym zapachem. Jeśli chodzi o trwałość - nie ma co wymagać cudów,ale 3-4h na spokojnie je czuję na sobie. Dla fanek wanilii polecam z całego serca:)
    • projekcja
    • niska cena
    Wady:
    • brak korka (jest tylko zatyczka)
  • 5 sierpnia 2023 o 9:15
    Niepodobny do żadnego innego ;)
    Pierwszy mój zachwyt tym zapachem był dosyć zabawny, bo chodziłam po domu zastanawiając się, co tak oryginalnie i ładnie pachnie. Potem odkryłam, że to mój nadgarstek i ze zdumieniem przypomniałam sobie, że wiele godzin wcześniej pokropiłam się w Hebe dla testu jakimś niskopółkowym zapachem z bardzo charakterystycznym flakonem. Tymczasem zapach nie tylko nadal trwał, ale rozwinął się w coś niezwykle przyjemnego na mojej skórze, co sprawiało, ze chciałam ten zapach czuć ciągle. Gorączkowo prześledziłam stronę internetową perfumerii, żeby odnaleźć ten charakterystyczny czerwony granatnik i dowiedzieć się, kto i co za tym stoi :) Jak już ustaliłam - zaczęłam zgłębiać nuty zapachowe. Kiedy czytam recenzje tego zapachu, wśród odbiorców ciagle powtarzają się jabłka w czymś tam. Nie czuję kompletnie jabłek w karmelu, nie czuję waty cukrowej jak niektórzy. Może najbardziej gruszkę z cynamonem, gdybym miała już porównywac go do czegoś jadalnego ;) Ten zapach jest dla mnie tak wyjątkowy i odmienny od innych, że nawet nie potrafię opisać czy mój nos odbiera jakieś znane sobie nuty. Gdyby ktoś chciał mnie nabrać i dał do testów, to dla mnie to mogłyby być bardzo drogie perfumy za kilkaset zł za flakon, bo są tak niezwykle i niepodobne do żadnych innych, kompozycja jest niezwykła i charakterystyczna, a zarazem całkiem trwała na mojej skórze. I nie uczula mnie jak inne tanie wody typu Bi-es czy Figenzi, a to rzadkie na mojej skórze. Reasumując: jest to piękny i śmiesznie tani słodki zapach (ale nie przesadny ulepek, raczej miły deserek) przywodzący na myśl przedświąteczny jarmark z grzańcem i sercami z piernika. Poprawia nastrój i jakoś tak przenosi myśli w czasy beztroskiej młodości. Znamy się od wiosny, a używam go latem i wcale nie uważam, żeby to był zapach typowo dedykowany na chłodne dni.
    Zalety:
    • Niezwykła kompozycja
    • Niska cena
    • Oryginalność na tle innych zapachów
    Wady:
    • Dostępność
    Kojoteu
    1 czerwca 2022 o 19:52
    Ukochany zapach
    Uwielbiam słodkie zapachy, ale ten to już totalny obłęd. Bardzo słodki, wręcz ociekający słodyczą. Pewnie nie każdy się z nim polubi. Z początku wyraźnie czuć kandyzowane jabłuszko, później uwalnia się zapach jakby waty cukrowej, czuć też słodki waniliowy zapach. W opisie widzę, że zapach jest polecany na lato, wiosnę, jednak dla mnie idealnie komponuje się z jesienią, bo dodaje koloru i zapachu szarym, smutnym dniom. Chociaż i tak noszę go cały rok. Nie jest drogi, a dosyć trwały.
    Zalety:
    • słodki zapach
    • dosyć trwały
    • tani
    • atomizer dobrze działa
    • ładna, wygodna buteleczka
    Wady:
    • stacjonarnie wcześniej widziałam go tylko w Hebe, obecnie znajduję tylko internetowo
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie