Wody perfumowane damskie

E-Glamour.pl
Cacharel Eden woda perfumowana 30 ml dla kobiet
Cacharel Eden woda perfumowana 30ml
Cacharel Eden Woda perfumowana dla kobiet, 30 ml 30 ml

Nasi użytkownicy zostawili 140 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 marca 2024 o 22:21
    Raj utracony?
    Pamiętam, kiedy w drugiej połowie lat dziewięćdziesiątych ja- nieśmiała studentka prawa - po raz pierwszy zetknęłam się z tym zapachem. Pokochałam go od pierwszego powąchania. Zresztą druga połowa lat 90 to był czas ogromnej popularności tego zapachu. Edenem pachniały luksusowe kobiece magazyny, Edenem pachniały salony Empik. Zapragnęłam go wtedy mieć i - niemałym wtedy dla mnie kosztem - kupiłam go sobie. Jakaż to była radość i jak oszczędnie używałam tego mojego skarbu! Później , już po skończeniu studiów, zapragnęłam poznać inne zapachy i na długi czas rozstałam się z Edenem. Jednak kilka miesięcy temu wspomnienia powróciły i zapragnęłam pokochac Eden jeszcze raz... I??? To nie jest raj niewinny niczym pierwsze kochanie. To nie jest raj z ilustrowanych opowieści biblijnych dla dzieci. To parna, wilgotna dżungla, po której Adam i Ewa bez skrępowania paradują na golasa. Jest nieco pikantnie - zapewne to sprawka paczuli, którą wyraźnie wyczuwam w Edenie. Zapach dosłownie swidruje nos - kto wie, może to zasługa goździka. Natomiast piżmo jest ową przysłowiową kropką nad " i" w tej pikantnej kompozycji, zaś nuta słodkiej brzoskwini wcale nie ociepla całości. Również drzewo sandałowe nie otula tutaj i nie rozgrzewa. Wręcz przeciwnie - jeszcze bardziej potęguje wrażenie znalezienia się w środku tropikalnego lasu, przez który przeszła właśnie ulewa. Jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, takich zapachów już się nie produkuje. Tylko lata 90 mogły wypuścić tak niezwykła kompozycję- niezwykłą, a zarazem trudną dla niejednej kobiety. Nie jest to bowiem zapach dla każdego. Można go pokochać, ale równie dobrze można go też znienawidzić. Nie dogadają się z Edenem wielbicielki delikatnych kompozycji. Eden to pulsująca dżungla, to zielone serce targane pierwotnymi namiętnościami. To emocje - wielkie emocje - zamknięte w dosyć tandetnym zielonym flakonie . I chociaż nie każdy odnajdzie się w tej paczulowo- goździkowo - piżmowej kompozycji, ja nadal ją kocham. Eden jest jak zakazany pocałunek w zakazanej miłości, w którym para kochanków chciałaby pozostać do końca swiata . Eden jest jak przytłumiona obsesja, skrywana przed całym światem. Eden jest niczym dzika pasja przechodząca czasami w szaleństwo . Pokochasz go albo znienawidzisz. Nie wiesz, jąka wydasz ocenę, dopóki nie przetestujesz...
    Zalety:
    • zapach trwały, niepowtarzalny, inny niż wszystkie
    Wady:
    • tandetny flakon
  • 25 lipca 2023 o 19:18
    Jednak nie na lato
    Piękny, kwiatowy zapach. Dobry na zimę, w lecie duszący i zbyt intensywny. Trwały, trzyma się na skórze cały dzień, należy używać z umiarem. Jedne z moich ulubionych perfum od wielu lat.
    autorma
    20 lipca 2023 o 16:44
    Wracam nieustannie
    Mój nr 1, Perfumy, do których lubię wracać, W tym zapachu czuję się najlepiej - ale w chłodniejszym okresie roku. Na upały wg mnie się nie nadaje. Zapach charekterystyczny, mocny, elegancki zielono-drzewno-kwiatowy. Zieleń w nim ciężka, parna, trochę jak ziemia po deszczu, do tego paczula, gorzka pomarańcza i jeszcze sporo innych bogatych nut. Jak dla mnie poezja, tylko trzeba uważnie dawkowć, w nadmiarze może męczyć otoczenie.
  • 16 sierpnia 2022 o 12:09
    Intensywny zapach
    Pokusiłam się o zakup tych perfum czytając opis producenta odnośnie zapachu gdyż nie było możliwości powąchania go w drogerii. Zapach inny, dosyć ostry drzewno- kwiatowy. Utrzymuje się odpowiednio długo na skórze i dość ładnie się rozwija, z czasem staje się łagodniejszy. Opakowanie bardzo ładne jednak butelka tu wielkie rozczarowanie. Nie jest w ogóle atrakcyjna, raczej do użytku własnego bo jeśli miałby to być prezent to trochę trąci tandetą.
    Zalety:
    • Zapach i opakowanie
    Wady:
    • Flakon, chyba najbrzydszy z jakim się spotkałam
  • 22 lutego 2021 o 13:35
    kojarzy się z mokrym ogrodem
    Zapach jest bardzo specyficzny. Pomimo użytych popularnych nut Jean Guichard stworzył coś niezwykłego dla Cacharel. Coś co jest nietuzinkowe, inne dziwne. Zapach na pewno nie dla każdego. Kiedy go pierwszy raz powąchałam na papierowym pasku, nie zachwycił mnie. Raczej kojarzył się z babciną kompozycją. Wiecie taki zapach, kiedy to starsza Pani z 20 lat temu wychodziła od fryzjera z mocną trwałą na głowie niczym wata cukrowa. Kiedy z ciekawości połączyłam go ze swoją skórą zakochałam się. Na myśl przychodzi ksiażka Tajemniczy Ogród tuż po deszczu w ciepły dzień. Ten moment, kiedy aromatyczne opary unoszą się z rozgrzanych roślin. Bardzo trwał, z ciągnącym się ogonem ale przechodzącym po paru godzinach w łagodniejszy zapach. Ciekawy...
    Zalety:
    • kompozycja
    • nieruzinkowość
    • trwałość
    Wady:
    • flakon
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie