Podkłady

Iwostin Correctin Purritin, Fluid matujący trwale kryjący dla skóry trądzikowej SPF 30

SANOFI AVENSTI Fluid łagodzący trwale kryjący SPF 30 Correctin Sensitia 30ml Odcień naturalny

Nasi użytkownicy zostawili 85 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 lipca 2022 o 17:10
    Jedno wielkie NIE
    Swego czasu mając problemy dermatologiczne zakupiłam Correctin Purritin w wersji trwale kryjącej, ponieważ dermatolog zaproponował mi ten produkt jako alternatywę dla podkładów drogeryjnych. Sięgnęłam więc po niego, mając ogromne nadzieje, że zatuszuje moje niedoskonałości, które wówczas występowały na twarzy tak licznie, że aż wpędzały w kompleksy i odbierały pewność siebie. Kto kiedyś cierpiał na zaognione zmiany trądzikowe ten wie, że mogą one dosłownie odebrać radość z życia. I tak zaczęła się moja przygoda z tym fluidem, który bądź, co bądź, jest właśnie dedykowany skórze trądzikowej i do tego producent obiecuje, że jest to produkt matujący i trwale kryjący. Stosowałam go długo i zużyłam pewnie ok. 3-4 opakowania, bo bałam się podczas leczenia specyfikami dermatologicznymi dodatkowo eksperymentować z innymi fluidami i podkładami. Niestety, produkt absolutnie nie spełnił moich oczekiwań. Zacznę od tego, że jest to fluid matujący, który niestety matuje na bardzo krótki- po 2-3 godzinach od aplikacji ponownie się świeciłam w strefie T i musiałam co kilka godzin biegać do łazienki i pudrować te okolice (chciałam przecież wyglądać w pracy jak człowiek). Fluid nie jest też kryjący, a już na pewno nie trwale. Nie da się pracując z tym kosmetykiem zbudować większego krycia, bez pomocy dobrej jakości kamuflażu lub korektora w ogóle nie zasłaniał tego, na czym mi zależało. Na dodatek już w połowie dnia zbierał się w zmarszczkach mimicznych i fatalnie ważył na twarzy, co ogólnie może się dziać na tłustej cerze, ale nie w przypadku, gdy jest to produkt dedykowany właśnie dla takiej cery. Jedyne, co można ocenić na plus, to fakt, że nie pogarszał stanu cery i raczej jej nie zapychał, ponieważ nie powstawały od niego nowe zmiany. Ale w całym rozrachunku marna to pociecha... Opakowanie to plastikowa tubka z małym otworkiem, przez który wypływa wyciskany produkt. Zakręcany koreczkiem, który jest dobrze dopasowany i produkt nie wycieka. Próbując uzyskać jakiekolwiek krycie lepsze od słabego zużywałam dużą ilość, więc fluid oceniam jako bardzo mało wydajny. Gama kolorystyczna jest wręcz śmieszna- trzy kolory, ciężko dopasować je do swojej karnacji. Jako posiadaczka cery jasnej wybrałam najjaśniejszy wariant, niestety był dla mnie delikatnie zbyt ciemny i na mojej twarzy wyglądał odrobinę żółtawo. Konsystencja płynna, w mojej opinii lekko zbyt wodnista. Ponieważ byłam z tego produktu totalnie niezadowolona i w zestawieniu z podkładami drogeryjnymi ze średniej półki po prostu wypadał blado (mega słabe krycie, mega krótkie działanie matujące, ważenie się i ścieranie), nie mogę go polecić. Nigdy więcej go nie kupię, a jeśli będę miała ponownie problemy z cerą, to będę stosowała podkłady mineralne.
    Drogeria Super-Pharm
  • 8 stycznia 2022 o 18:53
    Niezgodny z opisem
    Wielkie bardzo wielkie rozczarowanie. Zakupilam w aptece w jednym z kryzysów skórnych na twarzy. Nie dość że gama kolorów minimalna, ciężko dopasować. Podkład nie polepsza skóry ani nie pogarsza. Jest średnio kryjacy, ale nie matuje i skóra po kilku godzinach się błyszczy. Podkład jest nie trwały, szybko się ścięra. Bardziej bym go nazwała kremem kryjacym niż podkładem.
    Zalety:
    • Nie polepsza ani pogarsza stanu skóry
    Wady:
    • Średnio matuje
    • Jest nietrwaly
    • Ciężko dobrać kolor - mało odcieni
  • 22 września 2020 o 17:01
    Nie robi nic
    Używałam tego podkładu przez kilka miesięcy, ale tylko dlatego, że nie chciałam go wyrzucać. Nie zauważyłam, żeby zaszkodził mojej cerze, ale na pewno nie poprawił jej stanu i nie spełniał obietnic producenta. Podkład nie matuje, a wręcz skóra po jego nałożeniu się świeci. Krycie i trwałość też pozostawiają wiele do życzenia. Po nałożeniu nadal przebijały mi zaczerwienienia.
    Wady:
    • nie matuje
    • słabe krycie
    • nietrwały
    • mała gama kolorystyczna
    • nie spełnia obietnic producenta
    • nie poprawia stanu skóry
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 maja 2020 o 12:24
    Fluid godny polecenia!
    Niestety mam dość kapryśną, tłustą, skłonną do zmian trądzikowych cerę. Długo szukałam odpowiedniego kosmetyku, który zakryje moje niedoskonałości. Kupiłam Fluid Ivostin Correctin Purritin, gdyż słyszałam wiele pozytywnych opinii na jego temat. Uważam, że jest to jeden z najlepszych podkładów, jakich miałam. Sposób użycia: Na oczyszczoną skórę stosuję krem dla skóry tłustej. Po wchłonięciu nakładam fluid dopasowany odcieniem do kolorytu mojej skóry (w moim przypadku naturalny). Delikatnie rozprowadzam go na powierzchni skóry twarzy i szyi, następnie wygładzam kolistymi ruchami opuszkami palców. Uważam, że fluid idealnie zapewnia efekt naturalnie zdrowej skóry. Dzięki specjalistycznym składnikom, odpowiednich dla potrzeb skóry tłustej, skłonnej do trądziku, skóra zachowuje prawidłowe funkcjonowanie i zdrowy wygląd. Fluid doskonale niweluje niedoskonałości, wygładza i wyrównuje koloryt skóry, zapewniając trwały efekt makijażu. Zmniejsza wydzielanie sebum, redukuje ilość i wielkość poszerzonych porów. Zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych. Po zastosowaniu fluidu mam wrażenie, że skóra jest delikatna, nawilżona i gładka, dzięki czemu czuję się komfortowo i pewnie. W moim przypadku fluid sprawdził się bardzo dobrze. Polecam z całego serca wszystkim osobom, które mają cerę skłonną do zmian trądzikowych.
    Zalety:
    • zapewnia efekt naturalnie zdrowej skóry,
    • niweluje niedoskonałości skóry tłustej i skłonnej do zmian trądzikowych,
    • zmniejsza widoczność poszerzonych porów skóry,
    • wygładza i wyrównuje koloryt skóry,
    • zmniejsza wydzielanie sebum,
    • zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych,
    • zapewnia trwały efekt makijażu.
  • 28 października 2019 o 21:12
    Dobry ale sa i lepsze
    Niestety ostatnio moja skóra przechodzi istne apogeum. Trądzik mam wrazenie to za malo powiedziane. Nie jestem przyzywczajona do takiego wygladu skory, bo przez 30 lat mialam wrecz cere nieskazitelną i dosc czesto chodzilam bez makijazu bo naprawde moja cera byla niemal idealna. No ae nadszedl czas "dojrzewania" i moja ksora plata mi niezle figle. dlatego tez ostatnio nie robie nic innego jak poszukuje kosmetykow, ktore sprostaja wymaganiom mojej cery, I tak po poleceniu przez Panią w aptece, skusialm sie na ten korektor. Opakowanie produktu jest naprawde bardzo ladne i przyjemne dla oka. Łatwo wybrac kolor, chociaz uwazam, ze firma moglaby pomyslec nad jeszcze kilkoma odcieniami. Ja akurat naleze do osob ktore maja jasna karnacje, wiec najjasniejszy odcien jest ok. Sam produkt nie jest moze z najwyzszej polki, ani kosmetycznej ani cenowej. Ale jak za taka cene to uwazam ze jest naprawde ok. Lekko kryje i wyrownuje koloryt skory i na pewno nie jest to produkt, ktory w 100% zakryje wszelkie niedoskonalosci. Zawartosc cynku sprawia, ze ciezko go rozprowadzic na skorze. I chociaz cynk z 1 strony jest skladnikiem odpowiednim dla cery tradzikowej, to ja za nim nie przepadam tak do konca bo lubi tez wyszuszyc skore. Najlepiej jak dla mnie naklada sie sie ten podklad palcami, bo niestety ae gabeczki i pedzle pry nim wymiekaja. Na pewno przywdy nie zrobi, mysle ze skoro jest to preparat apteczny przeznaczony do cey z niedoskonalosciami to w jakis sposob pomaga i nie podraznia. Natomiast u mnie cera zaczela sie bardzo szybko blyszczec, nawet przypudrowana pudrem ryzowym, Dlatego wlasnie szukam dalej czegos co zostanie na skorze troche dluzej nawet za wyzsza cene. Aczkolwiek mysle ze preparat sprawdzi sie u osob z cera mieszana
    • lekkie krycie
    • wyrównanie kolorytu skóry