Farby do włosów

Revlon ColorSilk Farba do włosów bez amoniaku

REVLON ColorSilk farba do włosów średni kasztan 42

Nasi użytkownicy zostawili 53 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Momo
    23 lipca 2019 o 18:40
    Spaliła mi włosy!
    Według producenta: " Delikatna formuła bez amoniaku. Nadaje włosom naturalnie wyglądający kolor od cebulki aż po same końce. Pozostawia je w lepszej kondycji. Idealnie pokrywa siwe włosy. Nadaje im połysk, odżywia, chroni przed szkodliwym promieniowaniem UV. Włosy wyglądają na dużo bardziej lśniące, gładsze i zdrowsze" Po pierwszym farbowaniu tą farbą nr 45, włosy od razu były dziwnie sztywne. Po dwóch dniach, podczas mycia zauważyłam, że ciągną się jak gumka. Do tego kolor chwycił nierówno. Włosy były gumowate, sztywne i na dodatek końce zaczęły się wykruszać. Były wyrażnie spalone. Przed farbowaniem intensywnie je odżywiałam, olejowałam i były naprawdę zadbane i mocne. Po miesiącu musiałam obciąć połowę włosów. Na dodatek zaczęły wypadać.
    Zalety:
    Wady:
    • może spalić włosy
    • może spowodować wypadanie
    • osłabia włosy
    • kolor nierówno wychodzi
    • nie odżywia
    • pozostawia włosy w fatalnej kondycji
  • 21 grudnia 2018 o 18:30
    Mocny kolor
    Kocham wszelkie odcienie czerwieni na włosach, ale ostatnio spodobał mi się kolor Deep Burgundy, więc mówię czemu nie, zwłaszcza że kolor na opakowaniu był przepiękny ciemny foleto-brąz. W rzeczywistości wyszedł ciemniejszy niż na opakowaniu, ale mi to nie przeszkadzało. Mam ciemną oprawę oczu, więc nie było problemu. Farba po zmieszaniu jest gęsta, nie spływa z włosów, więc nie trzeba siedzieć nad wanną i czekać na koniec farbowania. Ładnie pokrywa siwe włosy, które po farbowaniu są jednak troszkę jaśniejsze niż naturalne. Nie pali włosów, nie wysusza ich,a dołączona maseczka regeneruje pasma, chociaż dla długich włosów jest trochę za mała pojemność. Jest wydajna- gdy farbowałam nią włosy sięgały za łopatki i nie miałam problemu, aby pokryć całą długość mieszanką. Do miesiąca kolor ładnie wyglądał na włosach, później wraz w większą ilością myć płowiał, lecz odcienie czerwieni/rudości/ fioletu tak mają, że się szybciej wypłukują. Czeka na mnie jeszcze odcień Burgundy, który wypróbuję za jakiś czas.
    Iwona_C
    6 lipca 2018 o 8:28
    Miłe zaskoczenie.
    Mam włosy koloru ciemno brązowego ,zakupiłam farbę Revlon w odcieniu Deep burgundy(ciemno fioletowy brąz) z nadzieją delikatnego odmienienia mojego wizerunku. Przystąpiłam do farbowanie z obawą że na moim siwym odroście będe miała fioletowe włosy a reszta czarne. Farbę nakładamy na suche i czyste włosy - należy je umyć 24 godz. przed farbowaniem. Konsystencja jest gęsta nie spływa z włosów , więc spokojnie można biegać po domu z nią na głowie. Zapach nie jest ostry ani drażniący. Trzymałam 25 minut mna odroście i 10 minut na długości. Farba dobrze się wypłukuje i zmywa z ciała. Włosy po farbowaniu nie są suche czy sianowate. Dołączona odżywka sprawia że są miękkie ,łatwo się rozczesują i nabierają blasku. Kolor wyszedł bardzo ładny ,ciemniejszy niż deklarowany przez producenta ale nie czarny ,brąz z fioletową poświatą. Całość włosów została równomiernie pokryta włącznie z odrostem i siwymi włosami. Ich kondycja nie pogorszyła się , są miękkie ,gładkie ,bez osłabienia czy przesuszenia. Kolor wygląda bardzo naturalnie ,długo się utrzymuje i równomiernie wypłukuje. Chętnie powrócę ponownie do tej farby by wypróbować inne odcienie.
    Zalety:
    • nie zawiera amoniaku
    • pokrywa siwe włosy
    • równomierny kolor
    • nie śmierdzi
    • nie niszczy włosów
    • w zestawie dołączona odżywka
    • łatwość użycia
    • ładna gama kolorystyczna
  • 23 maja 2018 o 11:43
    Farby
    Byłam u fryzjerki, która farbowała mi włosy farba z Revlon Professional. Włosy super!! Mięciutkie, wyglądały na zdrowe. :) Od razu fryzjerka powiedziała mi że jedyne oryginalne farby Revlonu to sa z hologramem, a inne to jakieś podróbki z ali lub allegroszka.
    Kaad314
    4 lutego 2018 o 18:25
    Coś okropnego
    z natury jestem jasna blondynką i postanowiłam kupić średni brąz. Po farbowaniu istna masakra! Kolor na włosach był siwy !! Po drugim myciu głowy znów miałam swój naturalny kolor;(( Syf okropny. Nie polecam ;((
    Wady:
    • Kolor przekłamany
    • Trwałość tragiczna

Zobacz także inne Farby do włosów