Fixery i utrwalacze makijażu

Hean High Definition, Fixer Spray Profesjonalny utrwalacz makijażu

Hean Make Up Fixer Spray Mgiełka do Twarzy 150ml
Hean Fixer Spray

Nasi użytkownicy zostawili 36 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 grudnia 2023 o 0:11
    Ulubieniec od pewnego czasu
    Fixer ten dostałam gratis do zamówienia w Drogerii Hebe. Do tej pory miałam plastikowe buteleczki, więc metalowe opakowanie było dla mnie miłą odskocznią. Atomizer także wygodnie aplikuje utrwalacz, nie robi plam i nie psika wielkimi kroplami tylko wygodną mgiełką. Produkt szybko wysycha na buzi i utrzymuje makijaż w nienagannym stanie przez cały dzień. Trzyma naprawdę mocno, sprawia, że makijaż nie brudzi mi ubrań. Jest wydajny i już niewielka jego ilość sprawia, że makijaż jest bardzo dobrze utrwalony. Na pewno kupię kolejne opakowanie.
    • atomizer
    • szybko wysycha na buzi
    • utrzymuje piękny makijaż przez cały dzień
    Tarant
    4 grudnia 2023 o 17:38
    Bardzo przyzwoity utrwalacz
    Fixer jest u mnie używany codziennie podczas sezonu jesienno-zimowego. Przetestowałam już większość dostęnych na rynku - od profesjonalnych jak Kryolan, po drogeryjne jak ten z Hean. Utrwalacz ma formę spray, co jest zupełnie normalne, jeżeli chcemy aby nasz makijaż był utrzymany w ryzach cały dzień, bez względu na mżawkę czy szalik. Fixer bardzo dobrze utrwala makijaż, staje się on odporny na tarcie, warunki atmosferyczne czy małą ilość potu. Na mojej mieszanej cerze makeup trzyma się zazwyczaj max 8h w dobrym stanie, z fixerem jest to ponad 12 godzin :) Jedyny minus dla mnie to zapach - jest okropny. Gdyby nie doznania węchowe miałby 5*
    • utrwalenie
    alexxwi
    7 czerwca 2023 o 14:08
    Fixer do twarzy czy lakier do włosów?
    Mi niestety owy produkt się nie sprawdził. Przetestowałam już wiele fixerów i buble się trafiały, a ten właśnie mogłabym do nich zaliczyć. Podczas aplikacji czuje się jakbym psikala twarz lakierem do włosów (jedyny w tym plus, że jest to drobna mgiełka, a nie wielkie krople, które mogłyby mnie utopić). Na twarzy zostaje uczucie lepkości i troszke sztywności, które wywołują u mnie dyskomfort. Co do trwałości też mam pewne ale - makijaż wyglądał dobrze, ALE przez krótki czas :(
  • 28 września 2022 o 14:50
    To jeszcze nie ten, ale najgorszy nie jest.
    Niestety wciąż szukam najlepszego dla mnie utrwalacza do makijażu. Ten nie jest moim faworytem, ale nie zrobił mi krzywdy i z braku laku, pewnie kupie go ponownie. Opakowanie bardzo estetyczne, puszka szeroka i niska, produkt aplikuje się z łatwością. Ma postać mgiełki, jak lakier do włosów, ale nie jest lepki. Na twarzy wysycha błyskawicznie. Po aplikacji tworzy przez moment dość nieprzyjemną warstwę. Uczucie to jednak znika dość szybko. Przez pierwsze ok 6 godzin noszenia makijażu ten jest utrwalony. Nie mogę się przyczepić. Około 6 godziny zauważam już przetarcia czy tłustsze plamki na skórze. Około 8 godziny w makijażu jest on już dla mnie mocno męczący. Mam wrażenie, ze pozostałości utrwalacza ściągają mi skórę. Nie jest to miłe uczucie. Nie miałam tego przy poprzednim kosmetyku do utrwalania. Nie zauważyłam pogorszenia stanu cery odkąd go używam, nie mam bardziej suchej skóry czy więcej niedoskonałości. Kosmetyk ogólnie spełnia swoją rolę przez większość czasu przez jaki bym sobie życzyła, ale daleko mu do ideału. Będę szukać dalej, ale nie mogę z czystym sumieniem do końca zbesztać tego utrwalacza.
    Zalety:
    • częściowo spełnia założenia, łatwość aplikacji
    Wady:
    • nie do końca jest dobry, uczucie ściągnięcia
  • 1 marca 2022 o 12:48
    Mega
    Jeden z lepszych fixerów na rynku. Kryolan to to nie jest, ale spełnia swoje funkcje. W sekundę robi się suchy, bardzo dobrze utrwala makijaż, nawet pod maseczką. Niestety średnio wydajny, skończył się po 3 miesiącach.
    Zalety:
    • Cena, formula