Toniki i hydrolaty

Pharmaceris T, Sebo - Almond - Claris Oczyszczający płyn bakteriostatyczny do twarzy, dekoltu i pleców 3% kwasu migdałowego

Pharmaceris T Sebo-Almond-Claris Płyn bakteriostatyczny 190 ml

Dariax_
    17 lutego 2025 o 9:29
    Za małe działanie dla wymagających cer z niedoskonałościami
    Kiedyś używałam go jako nastolatka z pierwszymi problemami skórnymi i pamiętam, że pomógł mi z podskórną kaszką. Kiedy trądzik mi powrócił po latach postanowiłam, że spróbuję i ponownie go kupię. Niestety teraz nie zrobił już nic. Jest dla mnie po prostu w tym momencie za słaby. Myślę, że jeśli ktoś ma nieduże problemy z cerą i szuka czegoś co złagodzi drobne stany zapalne, to ten produkt może się sprawdzić, ale dla bardziej wymagających cer nic on nie da.
  • 3 stycznia 2025 o 20:20
    T jak trądzik
    Płyn Pharmaceris kupiłam do walki z trądzikiem hormonalnym. Do twarzy jest dla mnie zbyt intensywny dlatego stosuję go okazjonalnie. Ma również mocny zapach medyczny. Świetnie poradził sobie z trądzikiem jaki pojawiał się na plecach, ale musiałam przelać go do butelki z aplikatorem.
    Zalety:
    • Skuteczny
    Wady:
    • Lepsze byłoby opakowanie z pompą
    Sana50
    28 sierpnia 2023 o 10:37
    Średni
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Produkt zakupiony w aptece. Płyn bardzo łagodny nie podrażnia, na pewno sprawdzi się do cery wrażliwej. Nie zauważyłam efektów wow, jednak mogę powiedzieć że wycisza zaczerwienione zmiany na twarzy i powoduje ich zmniejszenie. W moim przypadku jest to produkt raczej delikatny. Sam nie zdziała cudów ale jako uzupełnienie większej pielęgnacji przeciwtrądzikowej na pewno się sprawdzi.
    • nie podrażnia
    • wycisza zmiany
    • sprawdzi ci do cery wrażliwej
  • 17 lipca 2023 o 15:24
    Wow!
    Nie spodziewałam się, że ten płyn zadziała aż tak dobrze. Używam go na twarzy, dekolcie oraz plecach, gdyż na tych obszarach mam problem z trądzikiem hormonalnym. Już po dwóch tygodniach zauważyłam znaczącą poprawę w tym jak wygląda skóra. Zmiany trądzikowe są wyciszone, plamy po nich mniej widoczne i mniej czerwone. Kosmetyk ten rozjaśnia przebarwienia, wyrównuje koloryt skóry i reguluje wydzielanie sebum. Dosłownie już po krótkim czasie stosowania dostawałam komentarze, że moja skóra wygląda lepiej i sama także to widzę. Opakowanie mogłoby być większe jak na tą cenę, ale zdecydowanie warto. Na pewno kupię ponownie, jak i wypróbuję także inne produkty z tej serii Pharmaceris.
    Zalety:
    • działanie
    • regulowanie wydzielania sebum
    • wyrównanie kolorytu skóry
    • zmniejszenie ilości wyprysków
    • złagodzenie istniejących zmian trądzikowych
    Drogeria Super-Pharm
    Akdil11
    13 lipca 2023 o 12:00
    Strata czasu
    Nie zauważyłam żadnej różnicy przy stosowaniu. Nie zaszkodził, ale też nie pomógł. Jeśli użyłam go rano i zapomniałam użyć potem toniku, wtedy nałożony krem i podkład bardzo się łuszczyły. Jest kompletnie obojętny dla mojego trądziku, zero redukcji zaczerwienienia, po prostu nic.
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • Brak skuteczności
    Drogeria Super-Pharm