Suche szampony

Batiste Dry Shampoo XXL Volume Suchy szampon dodający włosom objętości

Nasi użytkownicy zostawili 86 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 13 lutego 2022 o 12:54
    Okropny
    Nie jestem fanką suchych szamponów do włosów, miałam taki etap, że codzienne mycie starałam się co drugi dzień zastąpić suchym szamponem, ale szybko mi przeszło i pomyślałam, że skoro tak jest, że one potrzebują mycia codziennie, to potrzebują i nie będę ich ani 'przetrzymywać' chodząc w tłustych, ani nie będę się męczyć, po prostu będę je myła, bo to żaden problem. Ale nawet po tym pomyślałam, że spoko, taki suchy szampon może być pomocny, jeśli miałabym zaspać , czy po prostu nie mieć czasu na umycie głowy. Zaopatrzyłam się więc w wersję XXL volume mając na uwadze to, że moje włosy są cienkie i jest ich mało, więc objętość jak najbardziej im się przyda. Kosmetyk przychodzi do nas w standardowym dla Batiste opakowaniu. Dyfuzor działa bez zarzutu. Ja za każdym razem zanim użyłam tego produktu upewniałam się, że wstrząsam butelką, żeby cokolwiek tam w środku jest się rozmieszało. Niestety nawet energiczne wstrząsanie nie uchraniało mnie przed tym, co działo się przy każdej aplikacji a mianowicie rozpylany jest biały pył, jakby mąka. Ja mam kasztanowe włosy i rozpylając coś takiego to widać, że mam je pokryte białym pyłem. Nie pomagało wyczesywanie, pocieranie ręcznikiem, żeby to jakoś 'rozetrzeć', po prostu przy każdej aplikacji włosy wyglądały, jakby były siwe. Druga sprawa jest taka, że ten kosmetyk skleja. Kilka razy nałożyłam go na włosy i potrudziłam się z 'rozcieraniem', żeby nie było bialej mąki, ale np chciałam założyć opaskę z ząbkami i nie ma bata, włosy były tak sklejone, że ząbki z opaski nie chciały przez to przejść, a zaznaczyć muszę, że nie użyłam dużo. Zapach mi się podoba, wszystkie zapachy z tej linii są ładne, ale zapachem nie sprawię, że włosy będą wyglądać na odświeżone, a tego właśnie oczekiwałam i takie jest zadanie tego kosmetyku, więc podziękuję. Mój egzemplarz poszedł do kosza po kilkunastu użyciach i męczeniu się, a tanie to to nie jest, żeby tak sobie wyrzucać. Nie polecam!
  • 31 marca 2020 o 12:55
    Super wynalazek ludzkości
    Uwielbiam te szampony, ratują w sytuacjach bez wyjścia, jak nie ma jak albo kiedy umyć włosów. Mają duży wybór zapachów, które uwielbiam, jednak rano czasami aż mnie mdli ale zaraz wietrzeje, na włosach utrzymuje się max dwie godziny. Spray jest bardzo wygodny i precyzyjny. Strumień nie jest za szeroki i wąski, nie chlapie kropelkami wody. Zostawia delikatnie biały nalot, ale można go usunąć ręcznikiem lub wyczesać. Mam włosy blond, więc u mnie tak tego nie widać, dziewczynom z ciemnymi włosami polecam szampony dla szatynek. Nie skleja mi włosów oraz nie są szorstkie czy sztywne. Nie wysusza. Efekt odświeżenia utrzymuje się do wieczora, pod warunkiem że ich nie dotykam i na dworzu mocno nie wieje. Łatwo się zmywa szamponem. Suchy szampon oceniam na 5 z plusem, niezbędnik każdej kobiety.
    Zalety:
    • odświeża na cały dzień
    • nie skleja
    • nie podrażnia skóry
    • nie usztywnia włosów
    • nie wysusza
    Wady:
  • 31 marca 2020 o 11:21
    Wielkie nie...
    Suche szampony z batiste znam i lubię. Zawsze muszę mieć jakiś zapasowy na czarną godzinę ,nie wiadomo kiedy moze się przydać . Jest to wynalazek genialny i chwała temu kto to wymyślił. Ten konkretny szampon zamknięty w standardowej butelce ,a la lakier do włosów w sprayu ,z różowe grafiką osobiście bardzo lubię grafiki na produktach batiste są takie kolorowe i pozytywne . Atomizer działa sprawnie, nie zacina się nie pluje produktem. Cena też jest przystępna . Ten szampon jest bardzo wydajny, akurat tego używam naprawdę sporadycznie jak skończy się mój inny suchy szampon i nie mam wyboru. Także te opakowanie mam i mam ....już sama nie wiem ile czasu. Szampon też zostawia delikatny biały nalot który im mocniej wmasujemy tym mniej będzie widoczny. Włosy momentalnie stają się odświeżone to prawda, są też uniesione. Efekt wizualny jest taki jaki być powinien. Nie mam tu nic do zarzucenia . Ale.....jaki on jest nieprzyjemny.....włosy są sztywne, twarde, takie bleee Strasznie oblepione.... Aż się nie chce ich dotknąć .... Użycie pudru zwiększającego objętość to przy tym pikuś . Zmycie tego też nie należy do najprzyjemniejszych czynnosci . Dlatego ja pozostanę wierna tradycyjnym suchym szamponom bez dodatku lakieru.
    boe22
    26 marca 2020 o 22:05
    Kto to wymyślił???
    Wybaczcie! Ale sens stworzenia suchych szamponów jest taki, jak deo/antyperspirantów 48-72! Nie uznaję i nie przekonałam się do tego typu produktów. Czuję się brudna jeszcze bardziej, niż przed zastosowaniem. Trzeba się myć- nie psikać i wietrzyć! Dyskomfort- oto co czuję. Obstaję przy swoim! Umyć! Codziennie! Wszystko myję codziennie! Czemu miałabym nie myć włosów? Żeby czuć się źle? Innego powodu nie widzę. Wolę się spóźnić do pracy, zawalić spotkanie, niż nie umyć! Czuję się źle. Sceptycznie byłam nastawiona od początku- przyznaję! I dalej tak jest. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której znów z podobnych wynalazków musiałabym skorzystać! Nie i jeszcze raz nie!
    missimo
    14 kwietnia 2019 o 13:44
    Czyści i obciąża jednocześnie.
    Jeśli ktoś używał proszków na objętość i regularnego szamponu batiste to może sobie wyobrazic jakim potworkiem jest ten szampon, bo to dokładne połączenie obu tych produktów. Zgadza się, dodaje i objętości i czyści włosy. Ale problem jest taki, że włosy po prostu stają się niesamowicie nieprzyjemne i szorstkie, tak jak po użyciu proszku na objętość. Kleją się i nie wyglądają najładniej, najzdrowiej. Zgadza się, nie są przetłuszczone, ale ogólnie efekt jaki ten szampon daje nie należy do najprzyjemniejszych. Podsumowując: zdecydowanie wolę klasyczny szampon batiste i wspomóc się pianką/lakierem.
    Zalety:
    • czyści włosy bez pozostawiania białego proszku
    • dodaje objętości
    Wady:
    • włosy stają się niesamowicie tępe i nieprzyjemne, co odrzuca przed używaniem szamponu ponownie, bo po prostu sprawia, że włosy nie wyglądają zdrowo

Zobacz także inne Suche szampony