Maseczki klasyczne

Mizon Pore Cleansing Volcanic Mask Maseczka oczyszczająca

• 19 maja 2014 o 16:06
    Jest ok :)
    Maskę udało mi się kupić na eBayu, zapłaciłam ok 22 zł. Zacznę od tego, że nie mogę zgodzić się z opinią, która pojawiła się na tej stronie. Kiedy przyszła maska, zaczełam o niej czytać w internecie i trafiłam na opinię Verri która mnie trochę przeraziła. Osobiście nie zauważyłam aby była jakakolwiek zależność między stosowaniem maski a powstawaniem zaskórniaków i krost. ( Mam cerę mieszaną). Maska jest lekka, delikatna dla skóry (inne maski oczyszczające które stosowałam pozostawiały po sobie czerwoną twarz). Po użyciu widać, że pory znacznie zostały zwężone a skóra jest miła w dotyku :) Używam ją kilka razy w tygoniu (2-3), jak dla mnie jest wydajna - minął miesiąc a w tubce jest jeszcze połowa kosmetyku. Jedyny minus jaki zauważyłam to fakt, iż maska jest dość gęsta i ciężko jest ją wycisnąć z tej tubki.
    Verri
    19 kwietnia 2014 o 13:01
    nie oczyszcza a wyciąga
    maseczkę kupiłam w ciemno, nie było jej w ogóle na wizażu, dodałam ją zaciekawiona recenzjami innych użytkowników. Wykorzystałam już całe opakowanie i mam wyrobioną o niej opinię i chętnie się nią podzielę, może przestrzegę/zachęce do jej kupienia. Dlaczego przestrzegę/zachęcę a to dlatego że ta maseczka jest bardzo specyficzna, nigdy się z taką nie spotkałam. Mianowicie ona nie "rozpuszcza" podskórnego syfku ale wyciąga na zewnątrz w postaci ropnych pryszczy. Ale od początku: cerę zniszczyłąm OCMem, dostałam wszędzie na twarzy malutkich krostek, zaskórników i zamkniętych i otwartych i niczym nie mogłam ich usunąć. Zakupiałam ta meskę a tak bo to mizon, firma dobra dla mnie, coś nowego a ja lubię testować ;) Jako że twarz była w stanie tragicznym postanowiłam stosować ją 2 razy w tyg. Nakłada się ją dobrze, konsystencja jest trochę tempa ale mi odpowiadała, trzymałam 10-15 min, zmywa się bardzo dobrze, w ogóle nie stawia oporu, woda rozpuszcza ją idealnie. Już na drugi dzień spojrzałam w lustro a tam niespodzianka a dokładnie to 3 niespodzianki ropne. Zdziwienie pełne bo ja ogólnie ropnych pryszczy nie dostaję, nawet przy okresie, zawsze są krostki ewentualnie podskórne cystki. Ale ok mówię, zdarza się prwda. Po paru dniach znów nakładam maskę i nasępnego dnia znów nowe ropne pryszcze. Znów nie skojarzyłam tego wysypu z działaniem maski. Po trzecim razie i znów pryszczach zaczęłam dokładnie obserwować buzię. Wyszło mi, że to zaskórniki zamknięte wychodzą na wierzch w postaci pryszczy! Szok wielki, kilka kolejnych prób, no na to wychodzi więc zrobię test. Przestałam ją stosować na ok 3 tyg, Pryszcze zniknęły, nowe się nie pojawiły. Przez ten czas skóra się uspokoiła, wszystko się zagoiło, ja się patrze w lustro i o matko! Zniknęły mi wszystkie problemy z policzków! Wszystkie! nigdy nie miałam gładkiej buzi a tu MAM! Linia szczęki została jeszcze z problemami ale nie aż takimi wielkimi jakie miałam, gdzie twarz wyglądała jak tarka :/ No to minęły 3 tyg w tubce zostało mi maski na ok 2 razy a dawaj jeszcze raz ;) Już następnego dnia po pierwszym użyciu wyskoczyły mi na lini szczęki 4 pryszcze, w miejscu gdzie miałam krostki. Maska się skończyła, wyciągnęła mi ok 75% podskórnego syfu z całej buzi. a teraz o minusach : - skończyła się bardzo szybko, starczyła na nie więcej niż 9-10 użyć, przy tej cenie i braku dostępności to jak dla mnie troszkę mało - straszna tubka z której bardzo ciężko wydobyć kosmetyk, trzeba się nawyciskać mocno żeby wyleciał. Produkt jest gęsty a otwór w tubce malutki - co za tym idzie cięzko wygrzebać resztki Maska jest idealna gdy mamy 2-3 miesiące bez wielkich imprez i możemy sobie pozwolić na takie oczyszczenie buzi, wychodzi wszystko ale trzeba się przemęczyć z tymi pryszczami. Je teraz mam wesele za miesiąc toteż cieszę się że się skończyła, zanim kupię nową i zanim ona przyleci z Korei to będzie po weselu i znów zacznę kurację :) Nigdy nie miałam aż tak gładkiej buzi, po prostu nie mogę od niej rąk oderwac i ciągle przeglądam się pod światło w lusterku bo nie mogę uwierzyć jak jest ona gładka i czysta! Polecam wszystkim osobom którym zawiodły inne oczyszczacze a są zdeterminowani i zdecydowani przetrwać wszystko ;) Używam tego produktu od: ok 2 miesięcy z 3 tyg przerwą Ilość zużytych opakowań: 1 całe opakowanie