Maseczki klasyczne

Bielenda Vege Skin Diet, Maseczka do twarzy `Normalizacja + detox`

• 1 sierpnia 2023 o 20:56
    Vege Maska
    Maseczkę to twarzy od marki Bielenda dostałm w prezencie. Moja skóra jest tłusta z tendencją do występowania niedoskonałości czyli z pewnością detoks mi się przydaje od czasu do czasu. Jedna saszetka starczyła mi na dwa razy na samą twarz, jeśli chciałabym nałożyć maskę również na szyję byłoby już trochę mało. Takie saszety zazwyczaj staczają mi na dwa razy. Wydobycie jest trochę niewygodne ponieważ ciężko odgiąć saszetę, która się skleja. Niewygodnie również się oderwało otwieranie i wydobywałam maskę przez małą dziurkę. Konsystencja błota o zapachu jabłka zmieszanego z czymś czego za bardzo nie mogę skojarzyć. Zapach nie jest brzydki, lekko kwaśny. Wygodnie się nakłada a konsystencja jest w sam raz. Nie za rzadka, nie za gęsta. Dość szybko zastyga na skórze tworząc błotnistą skorupę. Nie ma problemu z usunięciem jej, pod wpływem wody szybko mięknie i z lekkością można ją zmyć. Jeśli chodzi o działanie to efekt jest raczej marny i niezauważalny. Oprócz tego, że po pierwszym użyciu wyskoczyły mi dwa pryszcze to nic wielkiego się nie zadziało. Generalnie czuć wygładzenie, może odświeżenie, ale raczej nie wrócę do tej maski. Opakowanie ładne.
  • 22 października 2022 o 17:12
    Jest ok
    ????Maseczka znajduje się w bardzo ładniej saszetce która wpadła w oko, bardzo łatwo ją otworzyć dzięki tym nacięciem po bokach. Opakowanie mieści 8g co idealnie starczy na jedno użycie, bądź dwa przy małej ilości nałożenia. ????Maseczka ma całkiem ładny, delikatny zapach ale dla mnie podchodzi pod taki jak by warzywny, jak dla jest on taki sobie ale ujdzie. ????Maseczka jest zielonego kolorku, ma bardzo fajną kremową a do tego gęstą konsystencje. Bez żadnego problemu rozprowadza się. ????Co do zmywania maseczki to całkiem ciężko, ale jednak po zmywaniu udało się pozbyć wszystkiego z twarzy. ????Maseczka u mnie pięknie oczyściła twarz, odświeżyła jak by lekko wygładziła. Ja jestem z tych osób co lubią duO maseczki nakładać na twarz to tylko starczy na jeden raz. Jestem z niej bardzo zadowolona ale czy bym kupiła znowu może za jakiś czas.
  • 11 sierpnia 2022 o 16:00
    Zapewnia cerze wypoczęty wygląd
    Maseczka znajduje się w saszetce, którą łatwo otworzyć bez pomocy nożyczek dzięki nacięciom po bokach opakowania. Mieści w sobie 8 g - taka ilość wystarczy albo na dwa użycia, albo na jednokrotne zastosowanie na twarz, szyję i dekolt. Produkt posiada ciekawy zapach. Jest on warzywny - wyczuwam tutaj brokuła, karczocha, ale również jakby oliwkę i zielone jabłko :D Aczkolwiek może już wyobraźnia mnie ponosi. Czy się spodoba to już kwestia gustu. U mnie tak średnio, ale z pewnością nie można mu odmówić oryginalności. Maska ma ciemnozielony kolor (fani Shreka powinni być zachwyceni :D). Ma kremową, gęstą konsystencję, która jednak bardzo łatwo się rozprowadza, wręcz sunie po skórze. Jest to maseczka zawierająca glinkę, więc podczas aplikacji lekko zasycha, delikatnie ściągając cerę, ale nie na tyle, aby konieczne było spryskiwanie twarzy. Jej zmywanie to poważne wyzwanie - osobiście musiałam wesprzeć się bawełnianymi ściereczkami i dużą ilością wody, a i tak musiałam pocierać cerę, aby usunąć ją do końca. Mam cerę mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T oraz suche policzki. Problemy przy jej zmywaniu wynagrodziły mi efekty, jakie produkt zapewnia. Cera została odświeżona - zarówno wizualnie, jak i odczuwalnie. Została zmatowiona (ale w komfortowy sposób, nie że aż stała się taka tępa w dotyku). Stosując ją wieczorem, następnego dnia do ok. godziny 14 nie musiałam martwić się wyświecaniem problematycznych stref. Ponadto koloryt stał się ujednolicony, a zaczerwienienia i krostki - rozjaśnione i mniej widoczne. Do rozczarowań należy brak nawilżenia oraz brak wpływu na szybkość gojenia się wyprysków. Podsumowując, i tak polecam tę maseczkę. Nie jest idealna, ale robi dużo dobrego. Oprócz wymienionych wcześniej zalet cera po prostu wygląda jak po dobrze przespanej nocy, jakby dostała zastrzyk energii.
    Zalety:
    • odświeża,
    • matuje na długo,
    • wyrównuje koloryt,
    • rozjaśnia zaczerwienienia,
    • cera wygląda na wypoczętą,
    • cena.
    Wady:
    • czasochłonne i ciężkie zmywanie,
    • brak nawilżenia,
    • brak wpływu na szybkość znikania niedoskonałości.
    dorflow
    29 lipca 2022 o 10:18
    Warzywka na twarz
    Fajna maseczka którą się przyjemnie nakłada ze względu na konsystencję - nic nie spływa, nie klei się, nie jest zbyt gęsta - idealna. Zapach - dziwny ale przyjemny, dość oryginalny Jeśli chodzi o działanie, wydaje mi się, że jest ok. Po zmyciu skóra jest wygładzona, orzeźwiona, nie czuć żadnych 'tłustych pozostałości', jest matowa Jest super wydajna - wg producenta starcza na 2 zastosowania - wg mnie na 4 :D Design super
    Zalety:
    • działanie
    • design
    Wady:
    • plastik
  • 16 maja 2022 o 10:31
    Zdrowa pielęgnacja
    Maseczka kusi warzywnym składem i obiecuje zdrową i piękniejszą cerę po użyciu. Co tu mamy? Glinkę, brokuł, korczoch i probiotyk. Maska ma dla mnie neutralny, zupełnie niewyczuwalny zapach. Jasnozielony kolor, jest lekka, delikatnie zastyga, łatwo ją usunąć. Maska oczyszcza i matuje. Nie podrażnia, nawilża, lekko rozjaśnia cerę. Jestem z niej naprawdę zadowolona. Mylny jest tylko opis, że starcza na dwa użycia, zdecydowanie jest to jednorazowa maseczka:)