Maski do włosów

Zielone Laboratorium Odbudowująca maska do włosów z miętą, jabłkiem i ekstraktem zbożowym

• 24 marca 2024 o 19:44
    Zapach!
    Odbudowująca maska do włosów z firmy Zielone Laboratorium - po pierwsze, ma obłędny, orzeźwiający zapach! Zawiera sok z jabłek, ekstrakt ze zbóż i z mięty. Maska przedłuża świeżość włosów, nawilża je i zapobiega swędzeniu. Jest kremowa i gęsta. Stosuje ją dwa razy w tygodniu, trzymam na włosach ok 20 minut. Już od pierwszego użycia czuć że włosy są wzmocnione. Po dłuższym stosowaniu włosy lśnią, ładnie się kręcą więc są dobrze nawilżone. Dobrze się ją spłukuje z włosów. Wydaje mi się tylko że za pojemność 250 ml cena jest dosyć wygórowana.
    • Działanie
    Wady:
  • 30 sierpnia 2022 o 14:51
    Najlepsza
    W składzie znajdziemy m.in. takie składniki jak sok z jabłek, ekstrakt z mięty, ekstrakt ze skrzypu, ekstrakt ze słodu, olejek szałwiowy, olejek eukaliptusowy, olejek miętowy. Nie zawiera SLES, SLS, ALS, PEGów, silikonów, olejów mineralnych, parabenów, sztucznych barwników i zapachów. Nie testowany na zwierzetach, produkt wegański, a kupując wspieramy Fundację VIVA. Dla mnie HIT! Nie wierzysz? Sama wypróbuj, a gwarantuję pełne zadowolenie! Moje włosy są suche na końcach, przetłuszczają się u nasady, falują, są gęste i grube, puszą się. Myję je zwykle 2 razy w tygodniu. Po tej masce ewidentnie odżyły, już dawno nie były w takiej kondycji. Zyskały na blasku, miękkości, stały się takie milutkie w dotyku, gładkie. Po prostu ciągle chciałam ich dotykać! Na dodatek maska nie obciąża włosów i nie puszyły się, były zdyscyplinowane i dopieszczone, a szczotka czy grzebień po prostu sunął jak po maśle. Maska ma gęstą konsystencję, trzyma się włosów, nie spływa. Choć ostatnio trafiałam na dobre maski (jednej już mam 3 opakowanie), to ta sprawdziła się najlepiej. Muszę też wspomnieć o intensywnym miętowym zapachu, który wybija się tu na pierwsze miejsce i długo utrzymuje się na włosach, więc jak ktoś nie lubi tego zapachu, to może mu przeszkadzać. Ja uwielbiam, czułam się świeżo i miałam takie wrażenie, że przez ten aromat jakoś mi chłodniej w głowę było. Bardzo dobrze sprawdziła się również na włosach kręconych mojej córki, a wiadomo, że takie włosy też ciężko ogarnąć. Polecam!
    Zalety:
    • Zapach, działanie, konsystencja, wydajność, skład
  • 13 kwietnia 2022 o 15:21
    Maska do włosów Zielone Laboratorium
    Jedna z najlepszych maseczek, które używam. Dzięki składnikom moje włosy są lśniące, łatwo się układają a w dotyku są miękkie. Idealna konsystencja i piękny zapach, ekonomiczne pudełko.
    Zalety:
    • Opakowanie, konsystencja, zapach, skład I działanie dla mnie rewelacja.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Korah
    4 grudnia 2021 o 13:51
    Jakość dobra, ale działanie średnie
    Maska jest za słaba, do włosów suchych i farbowanych nie nadaje się, nie pielęgnuje ich dostatecznie, nie dopełnia pielęgnacji użyta wraz z szamponem z tej samej linii, który dość mocno plącze włosy. Samo jej stosowanie jest dosyć przyjemne, dobrze się nakłada i spłukuje, zapach też jest ładny, aczkolwiek liczyłam na coś bardziej zaskakującego, tymczasem to taki miętowo-herbaciany aromat z nutą terpentynowej słodyczy kojarzący się bardziej z maściami na ból stawów, niż aromaterapeutycznym ukojeniem. Włosy po jej użyciu są błyszczące i nie sprawiają większych problemów, jednak nie zaufałabym jej na pewno pod względem stopnia nawilżenia i odżywienia włosów. Gdybym nie używała jej na zmianę z innymi kosmetykami pielęgnacyjnymi, tylko postawiła jedynie na nią, to szybko moje włosy przemieniłaby w suche siano. Nie jest to produkt z kategorii intensywnie działających. Ogólnie przyjemny i porządny produkt, który krzywdy mi nie zrobił i który dobrze się nadaje na lato, ponieważ ma właściwości chłodzące skórę głowy, jednak suche włosy wymagają mocniejszego działania, pomimo, że maska jest dość gęsta i bogata w składniki, to jeśli chodzi o moje preferencje, lubię jeszcze treściwsze. Być może maska jest po prostu ukierunkowana stricte na działanie wzmacniające, a nie fullspektrum, gdzie przy okazji solidnie by włosy nawilżyła i dociążyła pozostawiając warstwę ochronną, jednak tego wzmocnienia też jakoś nie zaobserwowałam.
    Zalety:
    • Przyjemny w stosowaniu i ekologiczny produkt.
    Wady:
    • Nadaje się raczej do włosów normalnych lub z problemem przetłuszczania, na suchych i wysokoporowatych działa, ale z lekkim niedosytem.
    U konsultantki
  • 10 grudnia 2019 o 16:11
    Odżywka za miliony monet
    Nie rozumiem, skąd użyte przez producenta określenie maska. Moim zdaniem to jest codzienna, średnio treściwa odżywka nawilżająco-emolientowa (ekstrakty roślinne + oleje). Ładnie pachnie, ma naturalny skład, przyjemnie chłodzi głowę. Nawilża włosy i ułatwia rozczesywanie. Żadna z tych cech w moim mniemaniu nie usprawiedliwia kosmicznej ceny. Jest naprawdę wiele równie dobrych produktów tańszych o połowę.