Maski do włosów

Miya Cosmetics superHAIRday, Mix&Match, Bogata odżywka-maska 2 w 1

• 8 lutego 2025 o 21:56
    nie polecam
    * Jakie mam włosy ? średnioporowate, nie przechodziły drastycznych eksperymentów fryzjerskich i nie były nigdy farbowane. * Jakie jest opakowanie produktu ? Bardzo ładne, w kolorze intensywnego różu i w solidnie wykonanej tubce. Przyjemnie się patrzy na tak estetyczny produkt. * Jak pachnie ? Kosmetycznie ale nie chemicznie. Zapach jest przyjemny i nie drażniący * Czy produkt się sprawdził ? Niestety nie. O ile marka Miya ma kilka ciekawych kosmetyków do pielęgnacji twarzy tak z oferty do włosów nic się u mnie nie sprawdziło tak jak w przypadku Only Bio. Włosy ciężko mi się rozczesywało po zastosowaniu tej odżywki i były bardziej sztywne w dotyku. Tak jakby ta maska zabierała im miękkość. Jeżeli chodzi o właściwości pielęgnacyjne to nie doszukałam się żadnych. * Czy kupię ponownie ? Na pewno nie sięgnę po ten produkt ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • ciężej rozczesywało się włosy
    • nie zauważyłam właściwości piekęgnacyjnych
    eilen96
    31 października 2024 o 16:31
    Całkiem fajna, ale mała.
    Odżywka znajduje się w papierowym kartoniku, w którym jest tuba o pojemności 150ml to mniej niż standardowa wielkość masek/odżywek. To, co początkowo zauważyłam jej skład znajduje się tylko na kartoniku, więc jak go wyrzucimy to już nie ma możliwości szybkiego sprawdzenia składu. Jej konsystencja jest taka typowa, kremowa. Zapach również okej, nie wyróżnia się niczym szczególnym. Maska zawiera substancje nawilżające, ale również emolienty dzięki czemu nawilża, ale nie puszy włosów. Włosy po jej użyciu są miękkie. Nie daje jakiegoś mocnego wygładzenia i dociążenia. Powiedziałabym, że jest okej, przyjemnie się jej używało, ale raczej do niej nie wrócę, bo nie zaskoczyła mnie niczym szczególnym.
    Zalety:
    • prawidłowe działanie
    • łatwo dostępna
    • często w promocji
    Wady:
    • ma tylko 150ml
    • skład znajduje się tylko na kartoniku
  • 9 czerwca 2024 o 11:09
    Cudowna odżywka - maska do włosów od Miya!
    Bogata odżywka - maska do włosów od Miya okazała się hitem w mojej pielęgnacji włosów. Ciemno różowy kartonik z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu, a w nim poręczna, zgrabna tubka zamykana na klik, stabilnie stoi na nakrętce. Pod światło widać zużycie produktu. Pojemność 150 ml, 96% składników pochodzenia naturalnego. Brak informacji o PAO. Bogata odżywka - maska jest gęsta jak masło, bez problemu można wydobyć odpowiednią ilość i nałożyć na umyte wilgotne włosy jako odżywkę na całą długość włosów lub same końcówki. Po ok. 2-3 minutach spłukuje gdy nie mam zbytnio czasu na pielęgnację. Z łatwością się spłukuje i bez problemu można rozczesać włosy. Czupryna jest gładka, lśniąca, zadbana, włosy zdyscyplinowane. Zapach bardzo przyjemny, długo się utrzymuje taki sam nieco męski jak w przypadku szamponu bogatego z serii różowej. Najczęściej jednak stosuje jako maskę i nakładam na lekko zwilżone włosy przed myciem lub po myciu na 30 minut i wtedy efekty są REWELACYJNE!!! Włosy zostały zregenerowane, odbudowane, zyskały blasku, odżyły po wieloletniej koloryzacji i rozjaśnianiu. Aktualnie mój numer 1 wśród masek do włosów! Szczerze polecam wypróbować ❤️
  • 2 czerwca 2024 o 13:35
    Polecam
    Różowa tubka z białym zamknięciem na klik. Maska ma gęstą, kremową konsystencję o białym kolorze i neutralny perfumowany zapach, który nie utrzymuje się na włosach. 96% składników naturalnych w tym adaptogeny gotu kola i moringa (wzmacniają i chronią), kompleks olejkowy ze słodkich migdałów, pestek winogron, awokado i wiesiołka (regenerują i odżywiają) i witamina E (nawilża). Odżywka łatwo się nakłada na włosy i nie ma problemu z jej zmyciem. Po użyciu włosy są cudownie nawilżone, odżywione i wzmocnione. Są bardziej sypkie i lśniące, przyjemnie gładkie i miękkie w dotyku. Nie obciąża włosów i jest wielofunkcyjna. Zależnie od preferencji można używać jako maskę, odżywkę, czy odżywkę na końcówki. Wydajność jest całkiem dobra. Polecam.
    shewild
    16 maja 2024 o 15:41
    Dopiero z czasem ją doceniłam
    Długo zużywałam tę maseczkę. Jest ogólnie całkiem w porządku, ale sama nie nazwałabym jej "bogatą" - to raczej solidna odżywka, którą można spokojnie używać codziennie. Na początku jakoś mnie nie zachwyciła i używałam jej sporadycznie. Dopiero w ostatnich tygodniach do niej wróciłam i stwierdziłam, że w sumie jest porządna i dobrze dba o moje włosy. Z opisu na pewno można spodziewać się więcej, ale nie ma jej co przekreślać tylko popróbować różne sposoby używania. U mnie najlepiej spisywała się trzymana ok. 3-4 minut na włosach. Próbowałam trzymać ją dłużej, nawet w formie "kompresu" według zaleceń producenta, ale moje włosy wyglądały nawet lepiej po krótkim trzymaniu, więc zaniechałam długiego przesiadywania z maską na włosach. Kilka minut w zupełności wystarczy, żeby włosy były gładkie, świetnie się rozczesywały i były miękkie w dotyku. Do tego sypkie, lśniące i przyjemnie nawilżone. Często w ciągu dnia już czuję suchość na długości (plus do tego włosy potrafią mi się mocno plątać), a przy tym produkcie wyglądały całkiem fajnie nawet pod koniec dnia. Dużym plusem maski jest również to, że w ogóle nie obciąża włosów. Mam cienkie włosy, łatwo widać na nich jeśli maska lub odżywka jest zbyt bogata, bo szybciej robią się nieświeże i w dotyku są widocznie cięższe. Maska od Miya jest tego kompletnym przeciwieństwem i spokojnie mogłam ją nakładać nawet na włosy blisko nasady, nigdy nie spowodowała przeciążenia. Opakowanie maski to klasyczna tuba z elastycznego plastiku. Nie ma problemów z wydobyciem maski, pod koniec trochę ciężej, więc warto przeciąć tubę, bo na pewno skrywa się tam jeszcze sporo produktu. Maska ma postać białego kremu - gęstego, ale miękkiego i śliskiego w dotyku. Z łatwością pokrywa się nią pasma włosów i nie trzeba do tego wiele produktu. Nie spływa z włosów. Maska jest zaskakująco wydajna. Tuba ma 150 ml i myślałam, że po miesiącu ją zużyję, a posłużyła mi zdecydowanie dłużej. Zapach jest dla mnie raczej neutralny. Waniliowy, lekko pudrowy, zdecydowanie należy do słabszych zapachów i nie czuję go później na włosach. Myślę, że można go polubić. Mnie akurat jakoś szczególnie nie zachwycił, ale w żadnym stopniu nie przeszkadzał. Gdyby usunąć słowo "bogata" z opisu to myślę, że nazwa lepiej by odzwierciedlała to czym dokładnie jest ten produkt ;) Dość lekka, fajna odżywka, która pomimo swojej nieobciążającej postaci całkiem dobrze nawilża i świetnie wygładza włosy. Nie wiem czy kupię ponownie, bo w sumie podobnych odżywek jest całkiem sporo na rynku, ale dobrze mi się jej używało i szczerze mogę ją polecić.