Bronzery i pudry brązujące

L'Oreal Paris Glam Bronze, Duo Sun Powder Podwójny puder brązujący (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 maja 2021 o 19:00
    Lśniące 2 w 1
    Produkt jest bardzo wydajny, maluję się bronzerem codziennie i starczył mi na bardzo długo. Na co dzień do pracy maluję się szybko, biorę więc gruby pędzel i w przypadku tego produktu na pograniczu dwóch odcieni nabieram pędzlem i nakładam na kości policzkowe. Rano nie przykładam do tego wagi, choć bez bronzera się nie ruszam. Efekt podpasował mi idealnie. Lśniący bronzer to jest to. Wybrałam wersję dla blondynek i kolor podpasował mi idealnie. Odcień jest delikatny i nawet w pośpiechu nigdy nie zdarzyło nałożyć mi się go za dużo, zawsze dobrze współgrał z podkładem i skórą, fajnie się wtapiał. Na weekend lub na wyjście przykładam wagę do makijażu i tu używałam bronzer i rozświetlacz osobno. Żeby mieć mocny efekt trzeba pudru brązujacego dużo nałożyć, ale uważam, że nie da się nim zepsuć makijażu. Być może wersja dla blondynek jest taka delikatna. Rozświetlacz ma przepiękny kolor, tak mi się podobał, że używałam go również na powieki. Pudry są miękkie i łatwo się je aplikuje, są dość trwałe. Właściwie to nie mam się czego przyczepić. Polecam!
  • 19 października 2020 o 11:17
    Bez szału
    Lubię markę L’Oreal i w sumie miałam sporo ich produktów jednak to połączenie bronzera i rozświetlacza mnie nie porwało. Bronzer faktycznie daje pomarańczowy kolor, źle komponuje się z innymi produktami do makijażu a rozświetlacz jak dla mnie nie trwały. Generalnie jest wiele lepszych produktów w podobnej a nawet niższej cenie
    Zalety:
    • łatwo się nakłada,
    • opcja 2 w 1,
    • cena,
    • wydajny
    Wady:
    • bronzer źle współgra z innymi produktami do makijażu,
    • ma pomarańczowy odcień,
    • zarówno bronzer jak i rozświetlacz są nietrwałe,
  • 4 sierpnia 2020 o 19:08
    Trudno mi ocenić - ten produkt ani mnie nie porwał, ani nie wyróżnił się czymś szczególnym
    Duo Sun Powder zakupiłam na jednej z poprzednich promocji w Rossmannie. Dlaczego zdecydowałam się na ten produkt? Tego nie wie nikt! Chyba włączyło mi się promocyjne szaleństwo i wrzucałam do koszyka wszystko, nie analizując zbytnio, czy naprawdę tego potrzebuję. Wybrałam odcień dla brunetek (dobrze, że w zakupowym ferworze nie wzięłam wersji dla blondynek :D). Jeżeli chodzi o bronzer to jest taki... meh. Autentycznie to chyba najlepsze określenie. Z jednej strony fajnie się z nim pracuje. Jest dość miękki, łatwo się rozprowadza na twarzy, nie robi plam, więc raczej nie wyrządzi krzywdy. Nawet nieźle utrzymuje się na twarzy. Z drugiej strony kolor nie do końca do mnie przemawia, jest jakiś taki nijaki. I pigmentacja jest dość słaba. Niby okej, bo jak napisałam - nie zrobi nam krzywdy, ale jednocześnie, zwłaszcza w mocniejszym makijażu, ginie. A ja jednak lubię, gdy bronzer jest widoczny i dopełnia makijaż., jest taką wisienką na torcie. Ten to ewentualnie jest wisienką w torcie. Plus jest taki, że wygląda dość naturalnie. Tak czy inaczej, nie porwał mnie. Nie jest to najgorszy bronzer, jakiego używałam, ale do ulubieńców też nie mogę go zaliczyć. Taki przeciętniak, który nie zapadnie mi w pamięć, nie ma czegoś, co mogłoby go wyróżnić. Kolor rozświetlacza z kolei bardziej przypadł mi do gustu. Sama formuła też jest w porządku. Efekt jaki daje ten produkt jest dość subtelny, ale akurat w rozświetlaczu uznaję to jako zaletę. Tym niemniej, cały produkt jest dość drogi. Bronzer jest dla mnie przeciętniakiem, więc w zasadzie musiałabym zapłacić sporo pieniędzy za rozświetlacz. A dla przykładu Lovely Gold Highlighter daje lepszy efekt i jest o wiele tańszy. Podsumowując, choć rozświetlacz jest według mnie okej (przy czym "wow" nie ma), to jednak cena jest wysoka i ja na pewno nie kupię tego produktu. Czy polecam? Raczej nie. Myślę, że to kosmetyk z rodzaju tych, które testujemy i odkładamy głęboko do szuflady, po czym przypominamy sobie o nim wtedy, gdy jest przeterminowany (mimo że według producenta należy go zużyć w ciągu 24 miesięcy od otwarcia). Ja w każdym razie takie doświadczenie z nim mam... Daję trzy gwiazdki - ze względu na całokształt nie mogę więcej.
    Zalety:
    • oba produkty są dość trwałe - nie znikają w ciągu dnia
    • bronzer dobrze się blenduje, nie robi plam
    • ładny odcień rozświetlacza
    • rozświetlacz daje ładny, delikatny efekt
    Wady:
    • kiepski kolor bronzera
    • słaba pigmentacja bronzera
    • wysoka cena
    Xena87
    4 kwietnia 2020 o 21:01
    Uwielbiam bronzer, rozświetlacz nie dla mnie
    Używam wersji dla blondynek mimo że jestem brunetką o jasnej karnacji. Bronzer z zestawu jest najlepszy na jaki trafiłam. Bardzo dobrze się rozprowadza i stapia ze skórą, nie wygląda sztucznie. Natomiast rozświetlacz jest za bardzo żółty- kompletnie nie pasuje do mojej cery. Wadą jest pędzelek, który nie nadaje się do niczego. Pod koniec produktu niestety się kruszy.
    Zalety:
    • bronzer
    • naturalne wykończenie
    Wady:
    • pędzelek
    • rozświetlacz
  • 13 sierpnia 2019 o 21:46
    Dobry
    Całkiem dobry zestaw . Bronzer dla mnie był idealnie dopasowany (miałam wersję dla brunetek), fajnie podkreślał kości policzkowe, wysmuklał twarz, Jak dla osoby początkującej był idealny. Nie zostawiał plam, ładnie się blendował i stapiał ze skórą. Rozświetlacz ładnie rozjaśniał konkretne okolice, bardzo delikatny, nie nachalny.
    Drogeria Super-Pharm