Pomadki i szminki

Christian Dior Addict, Fluid Stick Pomadka w płynie

• 17 lutego 2016 o 16:24
    Przeciętniak
    Mam krótkie rude włosy i bladą cerę, więc generalnie potrzebuję mocniejszego make-upu niż reszta społeczeństwa. Nabyłam więc wyrazisty odcień pomadki nr 754 Pandore. Co do samego wyglądu pomadki - nie jest powalające, mogłoby być zdecydowanie bardziej eleganckie. Zapach - fajny i konsystencja też bez zarzutu, przyjemnie chłodzi. Bardzo lubię efekt jaki tworzy na ustach - coś jak tafla wody - niestety efekt nie jest długotrwały i pomadka szybko znika z ust Należy z uwagą aplikować produkt, bo gdy wyjedziemy poza kontur może nam się zrobić mała masakra, ale nie tworzy smug. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedna
  • 15 września 2015 o 9:13
    średni
    Mam 2 kolory: Whisper Beige (nudziakowy, lekko rudawy beż) i Intrigue (ciemna śliwka), kupiłam w promocji za niecałe 100zł. Piękne opakowania, jak to u Diora :) zapach lekko alkoholowy, ale mnie nie przeszkadza. Dość mocno kryjące. Na początku rzadkie, ale po chwili zastygają na ustach tworząc jakby szminkową powłokę. Trwałość kiepska, zostawiają ślady na wszystkim - tu powinni wprowadzić poprawki. Aplikator bardzo praktyczny - "serduszkowy" podobny do błyszczyków Glam Shine L\'Oreala. Nie kupię ponownie, bo zawiodłam się na trwałości tego produktu. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie dwóch
  • 25 kwietnia 2015 o 14:16
    Definitywnie produkt do poprawki…
    Moje pierwsze wrazenie po nalozeniu Fluid Stick’a? Farba…Dlaczego? Otoz ze wzgledu na konsystencje, efekt pokrycia/uczucia na ustach i zapach. Zaczne od konca: zapach jest slabo wyczuwalny, ale niestety nie jest to won np. owocowa, lecz wlasnie taki chemiczny zapach przywodzacy na mysl farbe/lakier. Zaraz po aplikacji usta pokryte sa mocna warstwa koloru z lustrzanym polyskiem. Usta wydaja sie wyraznie pelniejsze i soczyste. Niestety lustrzany polysk znika bardzo szybko, bo juz w ciagu godziny i to tylko w czasie po prostu mowienia, nie wspominajac o piciu czy jedzeniu…Pozostaje kolor, ktory sciera sie bardzo nierownomiernie po okolo dwoch godzinach…Podsumowujac: efekt ciekawy, ale bardzo krotkotrwaly… Moj kolor nr 753 OPEN ME to strazacka czerwien…Zakup dokonany pod wpływem chwili…Zarowno kolor jak i konsystencja produktu sprawiaja, ze aplikacji trzeba poswiecic szczegolna uwage. W przeciwnym razie katastrofa gwarantowana… Na szczescie aplikator jest miekki i wygodny. O zgrozo: nawet produkt precyzyjnie nalozony potrafi wyjsc poza obrys ust i odbic sie na zebach… Od razu po aplikacji nie mialam uczucia sciagniecia, natomiast po dwoch godzinach, kiedy widoczne sa jeszcze resztki produktu w postaci obrysu ust, poczulam wyrazne sciaganie i wysuszanie. Opakowanie: znajdzie chyba tyle samo zwolennikow co przeciwnikow…Osobiscie mam postawe zupelnie neutralna. Używam tego produktu od: kiedy został wprowadzony na rynek Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    elyon
    13 grudnia 2014 o 11:49
    ulubiony jesienny gadżet
    Uwielbiam ten produkt. Spełnia wszystko czego oczekiwałam od takiego produktu Utrzymuje się dłużej niż błyszczyk ale krócej niż szminka. Coś pomiędzy. Ja oceniam tylko kolor 575 wonderland. Pieknie wgryza się w usta, kiedy kolor troche zejdzie jest jak lepsza wersja moich ust Przepieknie błyszczy eleganckie opakowanie, bardzo wygodny aplikator którym mogę pomalować usta nawet bez lusterka ładnie nawilża, nie podkreśla suchych skórek trzeba nakładać na suche usta bo inaczej może się mazać Jestem bardzo zadowolona z tego produktu. błysk godny prawdziwej hybdyry ;) kolor po prostu mnie hipnotyzuje jest przepiękny :) Używam tego produktu od: dwa miesiace Ilość zużytych opakowań: kolor 575
  • 10 września 2014 o 12:36
    Gadżet
    Jestem bladolicym, farbowanym rudzielcem o dość niewyraźnej urodzie. Potrzebuję na co dzień ostrzejszego makijażu niż większość kobiet, by wydobyć z mojej twarzy, to co najlepsze ;) Dlatego też maluję usta tylko czerwieniami, fuksjami bądź ostrymi koralami i jak tylko zobaczyłam dwa piękne odcienie fluid sticków postanowiłam je mieć. Mówię tutaj o kolorach 575 Wonderland oraz 754 Pandore. Samo opakowanie nie robi na mnie większego wrażenia, górna jego część jest ładna, natomiast dolna - przezroczysta wydaje mi się nieco kiczowata. Produkt posiada miły zapach oraz przyjemnie chłodzącą, żelową konsystencje. Nie jest to szminka, którą można zaaplikować w biegu, tutaj potrzebujemy lustra i odrobiny uwagi, by nie wyjechać nieestetycznie poza kontur ust. Słyszałam, że ostrzejsze kolory są nieco lepszej jakości niż te jaśniejsze i faktycznie może tak być, bo moje szminki nie tworzą smug, o których pisały inne Panie. Efekt na ustach jest przepiękny. Usta lśnią niczym tafla wody, a kolor jest bardzo nasycony. Wyczuwam od początku aplikacji lekkie klejenie się warg, ale nie przeszkadza mi to zanadto. Niestety połysk znika dość szybko, co jest pierwszym minusem tego produktu. Pierwszy lepszy błyszczyk utrzymuje dłużej połysk niż fluid stick. Po tym jak blask zanika zostaje na ustach \'\'lip stain\'\', kolor jest już mniej nasycony i ściera się dość równomiernie w ciągu kolejnych dwóch godzin. Żałuję bardzo, że szminka nie wytrzymuje dłużej na ustach. Te dwie godziny, o których pisałam zakładają i tak brak picia, czy spożywania jakichkolwiek posiłków, bo tego fluid sticki nie wytrzymują. Mogłabym im to wybaczyć, ale dokonywanie poprawek nie jest proste, jeśli nie mamy dostępu do lustra i łazienki. Produkt nie jest na pewno wart swoich pieniędzy, ale i tak nie żałuję, że go posiadam, bo jestem kosmetyczną gadżeciarą. Natomiast kobietom, które szukają dobrej szminki polecam zwrócenie uwagi na pomadki marek Guerlain, Tom Ford czy Chanel, Dior niestety nie podbije waszych serc tym produktem. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszych dwóch