Odkąd zaczęłam używać pianki łagodzącej do twarzy z Pharmaceris, moje codziennie rytuały pielęgnacyjne nabrały zupełnie innego wymiaru! Używam jej zarówno rano, jak i wieczorem - nie wyobrażam sobie, że mogłabym sięgnąć po coś innego. Ten produkt został mi polecony przez moją kosmetolog, która zrobiła dla mnie wiele, aby wyprowadzić moją skórę z tragicznego stanu trądzikowego. Teraz, po długiej walce, moja cera jest dużo lepsza, ale wciąż borykam się z problematycznymi obszarami, które łatwo się przesuszają, a czasem bywają zapchane.
Pianka z Pharmaceris idealnie radzi sobie z makijażem – wystarczą tylko dwie pompki, aby dokładnie umyć całą twarz. To niesamowite, jak skutecznie zmywa wszystko, co nałożone na skórę, więc mogę się ograniczyć tylko do niej podczas demakijażu. A co najważniejsze, po jej użyciu nie pozostaje uczucie ściągniętej skóry – wręcz przeciwnie! Moja cera staje się odczuwalnie miękka i nawilżona.
Formuła Immuno-Prebiotic naprawdę robi różnicę. Wspiera równowagę mikrobiomu mojej skóry, a D-pantenol i Glucam® doskonale dodatkowo ją regenerują i nawilżają. Po zastosowaniu pianki, moja skóra wygląda zdrowiej, jest bardziej elastyczna i jędrna. Co więcej, ma neutralny zapach, co sprawia, że korzystanie z niej jest czystą przyjemnością.
Pompka pod koniec użytkowania zostaje w dole, co utrudnia dozowanie, ale to niewielka niedogodność w porównaniu do efektów, jakie przynosi. Cena jest adekwatna do jakości produktu, a ja polecam kupić ją przez internet, bo wyjdzie najkorzystniej. Z całego serca mogę ją polecić każdemu, kto boryka się z problematyczną skórą!