Pianki do mycia twarzy

Pharmaceris Puri-Sensilium

Bpjvx
    13 października 2024 o 0:06
    Nie dla mnie
    Większosc jak nie wszyscy są zachwyceni tą pianką, cóż nie wszystko jest dla każdego, mnie ona nie powala. Jest całkiem wydajna, zapach delikatny jakby mydła w kostce, sama w sobie również jest bardzi delikatna. Mam cerę tłustą, trądzikową i wrażliwą no i u mnie występuje lekkie ściągnięcie i zaczerwienienie, niestety, a byłam do niej pozytywnie nastawiona
  • 6 października 2024 o 16:25
    Cudowna pianka!
    Mam skórę normalną w kierunku suchej oraz trądzikową. Pianki od Pharmaceris używam tylko rano, kiedy moja skóra wymaga delikatnego oczyszczenia skóry. Opakowanie jest o pojemności 150ml, z dozownikiem klasycznym dla kosmetyków piankowych, który bezawaryjnie spienia produkt. Cena to ok. 37zł, lecz dzięki swojej lekkiej formule pianki, jest niesamowicie wydajny. Nie ma dodatku substancji zapachowych, dzięki czemu zapach jest niezwykle subtelny. Jest delikatny dla skóry - nie wywołuje alergii, nie podrażnia skóry ani oczu. Nie zapycha. Produkt przyjemnie się rozprowadza i się zmywa. Skóra jest dobrze oczyszczona z pozostałości wieczornej pielęgnacji i zanieczyszczeń. Nie jest odczuwalne ściągnięcie. W dotyku cera nie jest wysuszona, lecz jedwabista, sprężysta oraz mięciutka. Po żadnym preparacie używanym do tej pory nie miałam tak cudownej skóry zaraz po myciu! Jest to genialna pianka w atrakcyjnej cenie - powinna przypaść do gustu każdemu typowi skóry, ze szczególnym naciskiem na wrażliwą. Na pewno będę do niej wracać!
    Zalety:
    • wydajny
    • delikatny dla skóry i oczu
    • dobrze oczyszcza skórę, bez wysuszenia czy ściągnięcia; skóra jest niezwykle przyjemna w dotyku
    Wady:
    Surfjj
    26 sierpnia 2024 o 22:31
    Ulubiona pianka
    Ta pianka to absolutny hit ! Jedyna, po której nie ma uczucia ściągnięcia, po umyciu skóra jest miękka, wręcz wygładzona i przede wszystkim nie jest wysuszona. Po umyciu mamy wrażenie "ukojenia". Polecam absolutnie każdemu, u mnie to produkt sos Na zakup pianki zdecydowałam się, przez polecenie od przyjaciółki, jej z kolei poleciła ją pani w aptece. Kupując piankę miałam uszkodzoną barierę hydrolipidową, wysyp niedoskonałości, moja skóra była bardzo wrażliwa na kosmetyki, tylko ta pianka jej nie podrażniała i nie uczuliła. W połączeniu z odpowiednią pielęgnacją moja skóra wyglądała tak dobrze, jak jeszcze nigdy. Jeśli chodzi o wydajność - jak to każdy produkt kiedyś się kończy, u mnie nie kończy się szybko, przy czym nakładam ją na zwilżoną twarz i taka konkretna pompka to nawet za dużo.
    Zalety:
    • nie uczula i nie podrażnia
    • pozostawia skórę miękką
    • pomaga przy odbudowie bariery hydrolipidowej
    • cena ( ok 30 zł ) jak za takie działanie, jak najbardziej warto
  • 2 sierpnia 2024 o 9:59
    Ulubieniec przy oczyszczaniu twarzy
    Odkąd zaczęłam używać pianki łagodzącej do twarzy z Pharmaceris, moje codziennie rytuały pielęgnacyjne nabrały zupełnie innego wymiaru! Używam jej zarówno rano, jak i wieczorem - nie wyobrażam sobie, że mogłabym sięgnąć po coś innego. Ten produkt został mi polecony przez moją kosmetolog, która zrobiła dla mnie wiele, aby wyprowadzić moją skórę z tragicznego stanu trądzikowego. Teraz, po długiej walce, moja cera jest dużo lepsza, ale wciąż borykam się z problematycznymi obszarami, które łatwo się przesuszają, a czasem bywają zapchane. Pianka z Pharmaceris idealnie radzi sobie z makijażem – wystarczą tylko dwie pompki, aby dokładnie umyć całą twarz. To niesamowite, jak skutecznie zmywa wszystko, co nałożone na skórę, więc mogę się ograniczyć tylko do niej podczas demakijażu. A co najważniejsze, po jej użyciu nie pozostaje uczucie ściągniętej skóry – wręcz przeciwnie! Moja cera staje się odczuwalnie miękka i nawilżona. Formuła Immuno-Prebiotic naprawdę robi różnicę. Wspiera równowagę mikrobiomu mojej skóry, a D-pantenol i Glucam® doskonale dodatkowo ją regenerują i nawilżają. Po zastosowaniu pianki, moja skóra wygląda zdrowiej, jest bardziej elastyczna i jędrna. Co więcej, ma neutralny zapach, co sprawia, że korzystanie z niej jest czystą przyjemnością. Pompka pod koniec użytkowania zostaje w dole, co utrudnia dozowanie, ale to niewielka niedogodność w porównaniu do efektów, jakie przynosi. Cena jest adekwatna do jakości produktu, a ja polecam kupić ją przez internet, bo wyjdzie najkorzystniej. Z całego serca mogę ją polecić każdemu, kto boryka się z problematyczną skórą!
    Zalety:
    • faktyczne działanie
    Drogeria Super-Pharm
  • 21 lipca 2024 o 13:22
    Idealna dla skóry wrażliwej i podrażnionej
    Na zakup pianki zdecydowałam się w momencie, kiedy moja skóra była przesuszona i miała wyraźnie naruszoną barierę hydrolipidową. Dodatkowo była nieprzyjemnie ściągnięta i momentami przypominała szorstki papier. Dodam, że mam porowatą skórę i do pielęgnacji wybieram zazwyczaj produkty o delikatnych i lekkich formułach. Wszelkiego rodzaju olejki pogarszają tylko jej stan. W składzie pianki Pharmaceris A Puri-Sensilium znajdują się: Glucam®, D-Pantenol oraz formuła Immuno-Prebiotic a sam producent zapewnia, że pianka w 100% skutecznie oczyszcza, w 86% koi podrażnienia, ma wysoką tolerancję i skuteczność oraz, że jest przebadana klinicznie i dermatologicznie. Już po dwóch tygodniach stosowania pianki rano i wieczorem zauważyłam, że skóra się wycisza i staje się wyraźnie ukojona. Przesuszenie zamieniło się w przyjemną miękkość i poznikały wszelkie zaczerwienienia. Na skórze nie pojawiły się również żadne nowe zmiany. Jeśli chodzi o wydajność, to 2-3 pompki wystarczą na umycie całej twarzy. W miesiąc zużyłam jedno opakowanie i dokupiłam dwa kolejne. Zgodność z opisem producenta: w moim przypadku wszystko się zgadza. Zapach: neutralny. Stosunek jakości do ceny: piankę można kupić już od ok. 31-32 zł, dla mnie ok, ale moja skóra nie przyjmuje wszystkiego. Opakowanie: ok, wszystko działa jak należy.
    Zalety:
    • Delikatna formuła
    Wady:
    Drogeria Super-Pharm