Bardzo przyjemna, ale cena jest zdecydowanie za wysoka.
Piankę otrzymałam w prezencie od chłopaka i szczerze mówiąc, na początku myślałam, że jakaś jego znajoma w pracy kupiła, nie odpowiadała jej i mój ją po prostu otrzymał/odkupił, bo dostajemy dokładnie taki produkt jak na zdjęciu, czyli plastikową butelkę. Zero kartonika, jakiegoś zabezpieczenia, zalakowania czy coś, sama plastikowa butelka. I nie, nie mówię, ze to źle, bo wiadomo - mniej papieru, lepiej dla środowiska, ale jestem bardzo tym faktem zaskoczona.
Opakowanie jest trwałe, lekko giętkie, co chroni przed ewentualnym pęknięciem przy upadku. Pompka chodzi dobrze, nie zacina się i nie pluje, jednak ostatnie ok.15 aplikacji już trzeba wykonywać wylewając bezpośrednio produkt z butelki, bo pompka nie dosięga.
Zapach do mnie nie przemawia, za bardzo perfumowany, bardziej dusząco-kwiatowy niż miodowy. Na szczęście nie jest bardzo wyczuwalny i męczący w czasie używania, więc nie przeszkadza.
Konsystencja jest płynna, lekko olejkowa, po kontakcie z wodą zamienia się w delikatną piankę, która jest bardzo przyjemna w użyciu. Pianka dokładnie oczyszcza twarz ze wszelkich zanieczyszczeń i resztek makijażu, jednocześnie nie podrażniając skóry. Cera po jej użyciu jest czysta, miękka i gładka, choć w swoich suchych miejscach (policzki) czułam delikatne ściągniecie, które wymagało interwencji toniku czy kremu.
Osobiście używam dwa naciśnięcia przy jednorazowym myciu twarzy i tak podwójnie codziennie wieczorem, i nawet przy takim stosowaniu wystarczyła mi na ok. pół roku, jest bardzo wydajna.
Przyjemny produkt, który dobrze oczyszcza cerę, a przy tym jest dla niej delikatny, ale szczerze mówiąc, nie przekonał mnie do ponownego sięgnięcia po niego, uważam, że choć jest bardzo dobry i w pełni zasługuje na ocenę 5 gwiazdek, to jednak cena jest zdecydowanie za wysoka. Znam piankę z lepszym efektem, przyjemniejszym zapachem i kosztuje połowę jej kwoty, więc nie widzę sensu w inwestowaniu w tę.
Zalety:
- trwałe opakowanie
- konsystencja
- przyjemna pianka
- doskonale oczyszcza
- cera jest miękka i gładka
- bardzo wydajna
Wady:
- pompka za wysoko się kończy i ostatnie aplikacje nie mogą być z nią przeprowadzone
- po jej użyciu czuję delikatnie ściągnięcie na suchych partiach twarzy