Odżywki do włosów

Schwarzkopf Essence Ultime Biotin Volume Conditioner Odżywka do włosów cienkich i bez objętości

• 6 stycznia 2019 o 15:22
    Niewydajna, droga, niewiele daje
    Wyczytałam u pewnej blogerki, że ta odżywka wpływa na porost włosów (przez dużą zawartość biotyny), mimo że nie ma tego na celu, więc postanowiłam ją wypróbować. Stosowałam ją jedynie na skalp, na długość jakąkolwiek inną. Spłukiwałam po paru minutach. Odżywka jest rzadka i bardzo niewydajna - przy stosowaniu na całą długość włosów zużyłabym ją przez parę myć. Nie zauważyłam szybszego wzrostu włosów ani żadnych innych super efektów. Minus za cenę.
  • 5 stycznia 2018 o 13:52
    tragedia
    Nie polecam. Włosy nie są uniesione lecz obciążone. Wyglądają na brudne, ochlapłe . Nie tego się spodziewałam. Chciałam również przestrzec innych użytkowników na rossman.pl ale nie mogę dodać opinii. Czy jest to w ogóle możliwe?
    Zalety:
    • spodobało mi się opakowanie i obietnica producenta
    Wady:
    • obciąża włosy, nawet gdy nakładamy niewielką ilość
    • brak puszystości
    • kłaki zmoczone na wietrze
  • 19 sierpnia 2016 o 21:32
    Polecam
    Jestem posiadaczką naturalnych włosów blond co za tym idzie mam cienkie włosy, więc potrzebuję objętości dla moich włosów. Po codziennym stosowaniu szamponu wraz z odżywką zauważyłam że moje włosy są miękkie w dotyku, są troszkę puszyste, ładnie odżywione i zadbane.
  • 21 kwietnia 2016 o 19:23
    Śmiech na sali
    Nie używałam, ale śmieszą mnie negatywne opinie o tej odżywce, że przesusza włosy i powoduje przyklap :) to jest odżywka proteinowa, a protein nie stosuje się na co dzień, bo przeproteinujemy włosy, czego efektem jest właśnie przesuszenie i przyklapnięcie... naprawdę radzę co niektórym czytać składy kosmetyków :)
  • 17 kwietnia 2016 o 14:21
    Boska!
    Odżywka sprawiała, że włosy były miękkie, gładkie, nie puszyły się i były odżywione. Cieszę się, że mogłam ją wypróbować i będę do niej wracać. Konsystencja: jest lekka, biała, nie jest zbyt wodnista, więc nie ucieknie. Działanie: trzymałam ją na włosach około pół minuty, po tym czasie spłukiwałam. Już podczas spłukiwania czułam jak włosy są gładkie i przyjemne. Nie miałam najmniejszych problemów by te włosy (jeszcze mokre) rozczesać. Do tego dobrze współgrała z kosmetykami nakładanymi chwilę przed suszeniem. Po wysuszeniu włosy były puszyste, przyjemne w dotyku i mogę pokusić się o stwierdzenie, że rzeczywiście zwiększyły swoją objętość. Odżywka nie obciążyła moich przetłuszczających się włosów, nie powodowała świądu ani nawrotu łupieżu. Polecam! Zapach: również podoba mi się, jest mocny, dla niektórych wyda się sztuczny i zbyt perfumowany, dla mnie na plus. Opakowanie: jest wygodne, można przekręcić dnem do góry. Warto przeciąć butelkę pod koniec używania, wtedy starczy kosmetyku jeszcze na dwa użycia. Plusy: - włosy zwiększyły swoją objętość, były puszyste - nie plątały się - pięknie pachnie - bardzo wydajna - nie obciąża włosów, nie spowodowała nawrotu łupieżu Minusy: brak.