Kremy BB, CC i DD

Holika Holika Face 2 Change, CC Cream SPF32/PA++ Wielofunkcyjny krem CC

• 26 kwietnia 2020 o 16:04
    Jeden z ulubionych
    To najlepszy krem cc jaki miałam. Skóra wygląda na świeżą i wypoczętą, pory są mniej widoczne. Utrzymuje się na twarzy całkiem nieźle, nawet latem, przy wysokich temperaturach. Jego największą wadą jest mały wybór kolorów.
    Zalety:
    • pięknie wygładza cerę
    • trwały
    • ma wysoki filtr SPF
    • bardzo wydajny
    • opakowanie jest higieniczne i praktyczne
    Wady:
    • kolory- dostępne są tylko dwa odcienie produktu i oba są raczej ziemiste
  • 27 kwietnia 2016 o 13:29
    Niewidoczne ulepszenie natury :)
    Kolejny kosmetyk tej marki zrobił na mnie wrażenie. W pierwszej kolejności zdecydowałam się na 5ml opakowanie w ramach przetestowania. Później żałowałam, że nie kupiłam od razu pełnowymiarowego opakowania, ale lepiej tak niż żałować pieniędzy. Krem ma lekką konsystencję. Po nałożeniu na twarz wydaje się być za jasny, by po minucie całkowicie dopasować się do koloru skóry. Wykończenie ma lekko błyszczące, ale myślę, że zależy to od rodzaju cery (ja mam cerę tłustą). W każdym razie efekt jest taki, że skóra ma jednolity kolor, zaczerwienienia są zniwelowane i wygląda jakby była naturalnie w dobrej kondycji. Nie widać go kompletnie na twarzy. Dzięki temu kremowi częściej robię sobie dni "bez makijażu" i nie przeszkadza mi nawet, że mam niepomalowane oczy. Dodatkowo krem jest komfortowy w noszeniu, bo skóra jest nawilżona. Nie zapycha porów, utrzymuje się kilka godzin (bez pudru), schodzi równomiernie, jakby się wchłaniał. Żeby nie było za pięknie produkt ma też dwie wady. Po pierwsze ma koszmarny zapach, który towarzyszy nam właściwie cały czas. Można porównać go do zapachu grzybów. Już się przyzwyczaiłam, ale początki były trudne. Po drugie dostępny jest tylko w sieci, więc trzeba uważać na podróbki. Polecam osobom, którym zależy na stonowaniu skóry i mega naturalnym, transparentnym wręcz efekcie. Osobom, które potrzebują delikatnego chociaż krycia odradzam.
  • 14 stycznia 2015 o 23:04
    Niesamowity!
    Marka Holika Holika jak zawsze mnie nie zawiodła. Doskonale wchłania się w skórę, nie ma efektu maski, bardzo długo i ładnie trzyma się na buzi. Idealny na lato z kremem UV, w zimie również się sprawdzi (z tłustym kremem pod spodem oczywiście ;)). Cena co prawda nie jest zbyt przystępna, ale warto, używam go od września a wciąż sporo jeszcze zostało w tubce. Dodatkowo opakowanie z pompką jest bardzo wygodne. Używam tego produktu od: wrzesień 2014 Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    rucula
    29 kwietnia 2014 o 17:35
    idealny
    Kremu używam od ... tygodnia a już mogę pochwalić! Mam wersję 2 - natural beige (z żółtym pigmentem). Ton mojej bardzo jasnej cery skłania się raczej ku pigmentom różowym, ale nie chciałam ryzykować efektu "porcelanowej maski" i uzyskać bardziej naturalny odcień, zwłaszcza że wraz z latem i słońcem pojawiają się u mnie piegi:) Opakowanie w formie tubki z pompką i zatyczką, bardzo wygodne. Krem idealnie się rozprowadza, w kilka sekund z białego zmienia się w beż, stapia się ze skórą i nadaje przepiękny i naturalny efekt rozświetlenia oraz zdrowego nawilżenia. Krycie zapewnia średnie, na pewno nie radzi sobie z bliznami, większymi krostkami czy mocno popękanymi naczynkami, ale to przecież nie jest przeznaczenie tego kosmetyku. Ma on ujednolicać koloryt, nawilżać i rozświetlać i to zadanie spełnia w 100%. Pięknie prezentuje się zarówno w świetle dziennym, jak i na imprezie. Dla fanek naturalnego makijażu absolutny KWC. Wielki plus za wysoki filtr. Krem kupiłam na e-bayu od koreańskiego sprzedawcy, w europejskich sklepach internetowych cena waha się od 20 do 25 euro. Ja zapłaciłam za 1 opakowanie ok. 12 euro, już z wysyłką i czekałam 7 dni, opłacało się! Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego