Kremy z filtrem do ciała

Nivea Sun, Protect & Refresh Invisible Cooling Sun Spray SPF 30 (Niewidzialny chłodzący spray do opalania)

• 21 czerwca 2019 o 22:38
    Miłe zaskoczenie
    Na początku miałam pewne wątpliwości co do działania tego sprayu. Wydawało mi się że jednak krem będzie się lepiej sprawdzał. Ku mojemu zaskoczeniu mgiełka zdziałała cuda. Bardzo dobrze chroni przed oparzeniami słonecznymi i chłodzi skórę. Daje to przyjemny efekt odświeżenia i nawilżenia. Myślę że zastąpi u mnie krem z filtren.
  • 28 września 2018 o 19:42
    Lekka i przyjemna formuła
    Fajny i przyjemny produkt. Jeśli tak, jak ja nie tolerujecie tłustych olejków, kremów czy balsamów, to ten produkt jest dobrą odmianą i alternatywą. Wygodne, solidne i poręczne opakowanie. Dozownik nie jest ukierunkowany na delikatną mgiełkę, jednak krzywdy nie robi i da się z nim pracować. Można spokojnie spryskać ciało bez obawy, że coś się zachlapie, pobrudzi czy utłuści. Oczywiście po spryskaniu nie obejdzie się bez pomocy naszych rąk i rozsmarowaniu produktu, a szkoda wielka bo miałam nadzieję, że jakoś tego uniknę. Formuła bardzo przyjemna, nie jest ciężka i tłusta, chociaż wyczuwalna i lekko lepiąca. Całkiem ładnie się wchłania i rozprowadza. Na skórze daje efekt delikatnie błyszczącej się skóry. Nie podrażnia skóry, nie stosowałam na twarz więc nie wiem czy tam się sprawdzi. Dość trwały, ładnie chroni przed promieniowaniem, chociaż nie jest wodoodporny. Po kąpieli trzeba na nowo aplikować. Wydajność w porównaniu do kremów na pewno gorsza ale mnie pasowała w tym produkcie wygoda oraz mało lepiąca i tłusta konsystencja.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie i aplikacja
    • Nietłusta konsystencja
    • Dobra ochrona przeciwsłoneczna
    Wady:
    • Mało wydajny
  • 2 września 2015 o 15:21
    przeciętniak
    Z racji wykonywanego zawodu często eksponuje swoją skórę na słońce więc potrzebuje solidnej ochrony. Podoba mi się efekt chłodzenia skory w upalne dni. Błyskawicznie się wchłania, ale nie lubię przezroczystej formuły, poniewaz nie jestem do końca pewna w jakie części ciała wsmarowałam kosmetyk. Fajna i poręczna butelka. Cena natomiast wysoka, jak na tylko 6 pełnych zastosowań Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 2 września 2015 o 15:11
    Porażka
    Przede wszystkim ten produkt nie jest wodoodporny. Po każdorazowym wyjściu z wody trzeba było się ponownie smarować. Produkt szybko się wchłania przez co człowiek nawet dobrze nie wie, gdzie się wysmarował a gdzie nie. Na moim opakowaniu jest napisane, że niby jest wodoodporny ale że po wyjściu z wody należy za każdym razem obficie się posmarować a buteleczka wystarczy przeciętnie na 6 użyć. czyli jak każdego dnia wejdę 2-3 razy do wody to teoretycznie powinno mi to wystarczyć na 2 dni użytkowania. Do tego jest napisane, aby i tak unikać Słońca. Ciekawe. Daję 1/2 gwiazdki za to, że to miało być wodoodporne, a nie jest, przez co musiałam się co godzinę smarować po każdorazowym ochłodzeniu się w wodzie. Po to wzięłam wodoodporny produkt, aby nie musieć tego robić. Nigdy więcej produktów firmy Nivea. Plusy: - kształt butelki Minusy: - mało wydajny - zapach perfum babci - nie jest wodoodporny - drogi Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 18 lipca 2015 o 12:25
    Alternatywa dla tłustych kremów
    Nivea Sun, wodoodporny, przeźroczysty, chłodzący spray do opalania to świetny zamiennik dla znienawidzonych przeze mnie lotionów i balsamów. Strasznie irytujące były wszystkie emulsje do opalania, które trzeba było wcierać, brudzić ręce, ubrania. Wszystkie moje problemy znikły kiedy kupiłam produkt Nivea Sun w mgiełce. Prysk, prysk i gotowe. Czasem nawet nie rozcieram produktu tylko od razu psikam się nim cała (bez twarzy, dekoltu, karku, ponieważ tam preferuję ochronę 50+) i jestem gotowa na plażowanie. W warunkach miejskich też się spisuje, bo bez problemu psiknę sobie na odsłonięte partie ciała. Zalety: + nie brudzi, nie tłuści ubrań przy kontakcie, można śmiało wypryskać się przed wyjściem na miasto już w ubraniu + zapach jest delikatny, bardzo przyjemny (taki słoneczno-plażowy) + wygodne opakowanie z wypustkami na palce (nie wyśliźnie się z dłoni), dobry "psikacz"-produkt zużyjemy do końca, lekkie opakowanie z plastiku idealne na zabranie ze sobą + wodoodporny i SPF 30 + przyjemnie chłodzi Wady: - kosztowny, ale za wygodę aplikacji jestem w stanie kupować go co roku za te 40 złotych (ale lepiej szukać promocji) - jak wszystkie filtry najlepiej jest nakładać go jak najwięcej, więc nie jest wydajny (starcza na sezon letni, dozowany niezbyt obficie i tylko na odsłonięte partie ciała, na całe ciało kiedy plażuję idzie jak woda) Podsumowując polecam, szczególnie osobom, które gardzą wszelkiego rodzaju tłustymi kremami, czy lotionami. Używam tego produktu od: 1 sezon letni Ilość zużytych opakowań: 1 x 200 ml