Żele pod oczy

Oillan Balance Hydro-aktywny żel pod oczy 15ml

Besya
    19 maja 2020 o 13:07
    Niby nie bubel...
    ... ale nie wiem czy mam cokolwiek dobrego do powiedzenia na jego temat. Kupiłam ten żel by mieć coś względnie lekkiego na dzień, co nie będzie się rolować pod makijażem. No i się udało w sumie - nie roluje się ani nie jest ciężki, ale to wcale nie jest zaletą tego kosmetyku. Nie jest ciężki, bo równie dobrze mogłoby go tam nie być. Nie robi niestety nic, a jak produkt nie daje nam zadowalających efektów, to zwykle go trochę dokładamy. Kolejny błąd, żel się wtedy tak przeokropnie lepi, że potrafi lekko sklejać dolną powiekę ze skórą pod okiem, no koszmar! Niespecjalnie wiem jak mam zużyć ten produkt, bo nie lubię nic wyrzucać, ale zupełnie nie znajduję dla niego zastosowania, a już szczególnie tego, dla którego został stworzony
  • 18 listopada 2019 o 21:12
    Nic nadzwyczajnego
    Hydro aktywny żel od oczy nałożony po użyciu toniku Nivea sprawia, że skóra pod oczami piecze. A więc trzeba uważać jeżeli ktoś ma cerę wrażliwą i skłonną do alergii. Ma bezbarwą konsystencję, lepi się. Nie zauważyłam żeby co kolwiek zmieniło się poprzez stosowanie tego żelu. Produkt jest wydajny. Poprzez ten żel jestem zniechęcona do zakupu produktów o żelowatej konsystencji pod oczy.
    Wady:
    • piecze
    • lepi się
    • nie zauważyłam efektów
  • 23 listopada 2017 o 7:50
    Wybawiciel...
    Złapałam jakieś potworne uczulenie na powiekach i pod oczami. Piekło jak żywym ogniem. Skapitulowałam i udałam się po dwóch dniach takiego stanu rzeczy do lekarza. Dostałam antybiotyk do smarowania i wykupując receptę w aptece poprosiłam o jakiś hiper mega ultra delikatny krem pod oczy który ukoi, nie pogryzie się z antybiotykiem i nie będzie piekł. Babeczka poleciła mi ten specyfik. Zapłaciłam niecałe 13 złotych (polecam apteki słoneczne). W domu nałożyłam jak wchłonął się antybiotyk. I co? I ulga. Nawilżenie. Ukojenie. Poszłam spać, a rano wstałam już z prawie normalnymi oczami. Nadaje się z powodzeniem pod makijaż. Błyskawicznie się wchłania. Nawilża. Jest wydajny. Co prawda nie jest jakiś super bogaty i w moim typie, ale fakt taki że kremy które są bogate i w moimi typie w tej sytuacji szczypały i piekły jak żywym ogniem. Już samo to, że ten niepozorny żel ogromnie mi pomógł i przyniósł ulgę w sytuacji podbramkowej, kiedy nic tej ulgi przynieść nie chciało sprawia że darzę go sympatią i zaufaniem i z pewnością będzie zawsze w mojej kosmetyczce czy szafce w łazience. Polecam!
  • 31 maja 2017 o 20:45
    Polecam
    Żel pod oczy jest wg mnie dla osób po 20, które nie potrzebują aż tak bogatego żelu jeszcze. Żel ma konsystencję galaretowatą, o zapachu neutralnym. Bardzo dobrze nawilża, łagodzi zaczerwienienia oraz likwiduje cienie pod oczami. Jest lekki i przyjemny.
  • 22 marca 2017 o 23:31
    Całkiem przyjemny
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Próbkę tego żelu dostałam podczas zakupów w aptece. Szczerze mówiąc, jakoś nie bardzo mnie korcił,ale nadszedł dzień, że nie miałam się czym smarować pod oczami. Było to akurat latem, więc szczególnie obawiałam się próbować czegoś nowego - alergia, pyłki, słońce, lekkie przesuszenie...ale okazało się, że krem naprawdę przyjemnie nawilża i łagodzi i nawet ta jedna próbka sprawdziła się lepiej niż sławny All About Eyes Clinique. Nie powodował żadnych problemów z moim minimalnym makijażem (puder matujący+tusz). Nie powodował charakterystycznego dla wielu żeli ściągnięcia i klejenia. Myślę jednak, że nie kupię go - przede wszystkim dlatego, że na swoja skórę już prawie 30-letnią, chciałabym kłaść coś z bogatszym i lepszym składem. Ale do szybkiego nawilżenia i łagodzenia sprawdził się naprawdę super.

Zobacz także inne Żele pod oczy