WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Peelingi do twarzy

Bielenda Magic Peel, Peeling gruboziarnisty do cery mieszanej i tłustej

• 21 kwietnia 2023 o 9:00
    Peeling gruboziarnisty
    Stan cery: mieszana, skłonna do podrażnień, lekkie przebarwienia, cera trądzikowa, skłonna do alergii DOSTĘPNOŚĆ – niestety już go nigdzie nie widzę OPAKOWANIE – opakowanie o dość standardowej objętości 8g SZATA GRAFICZNA – wizerunek kobiety SKŁAD – bardzo długi i średni WYDAJNOŚĆ – jedno opakowanie wystarcza spokojnie na twarz, szyję i dekolt ZAPACH – delikatny, przyjemny KONSYSTENCJA – nie jest zbyt gęsta, przyjemnie się rozprowadza po skórze i zmywa bez problemu EFEKT – cera bardziej promienista, ściągnięty martwy naskórek, skóra się nie lepi, nie jest przesuszona ZESTAW – nigdy nie widziałam PODRÓŻ – saszetka się mieści wszędzie więc nie ma problemu CENA – ok. 4 zł
    Zalety:
    • objętość
    • szata graficzna
    • efekt
    • podróż
    • skład
  • 28 listopada 2020 o 13:37
    Przypadł mi do gustu
    Jak dla mnie to świetny peeling, jeden z lepszych jakie dane było mi używać. Coś o mnie: jestem posiadaczką cery tłustej, mam problem z nadmiernym wydzielaniem sebum oraz dużą skłonnością do powstawania niedoskonałości, które pozostawiają po sobie przebarwienia. Mimo iż, moja cera jest tłusta to jest także wrażliwa i łatwo ją podrażnić nieodpowiednim peelingiem. Pierwszy raz go zastosowałam, kiedy moja buzia była zaczerwieniona i nieco podrażniona co było efektem stosowania maści Epiduo. Chciałam użyć maseczki nawilżającej, a miałam dużo martwego naskórka, więc postanowiłam przed nią użyć tego peelingu. Na początku kolor peelingu jest biały i drobinki też są takiego koloru i dość grube. Wydaje mi się, że jest ich odpowiednia ilość. Na opakowaniu jest napisane, aby masować skórę tak długo, aż kolor kosmetyku zmieni się. U mnie różnica koloru za każdym razem była nieznaczna. Po zmyciu moja buzia była gładka w dotyku, rozjaśniona i świetnie oczyszczona. Za pierwszym razem czułąm lekkie napięcie skóry przez to, że była podrażniona przez Epiduo, ale to uczucie zniknęło po zastosowaniu maseczki, co oznacza, że peeling idealnie przygotował skórę na odżywienie skóry. Kolejnego dnia buzia w dalszym ciągu była gładka. Podczas kolejnych trzech zastosowań już nie czułam napięcia skóry, bo buzia też już się zregenerowała. Ogólnie jedna saszetka wystarczyła mi na 4 zastosowania, ale przymierzam się do kupna kolejnych opakowań, bo naprawdę jestem bardzo zadowolona z efektu. Jedyny minus to właśnie opakowanie, nie znoszę saszetek, bo trudno mi je otworzyć bez nożyczek, a poza tym uważam, że takie małe opakowania są niepraktyczne i generują wyższą produkcję śmieci. Cena jest dość atrakcyjna, a dostępność wysoka. Szczerze polecam.
  • 30 września 2020 o 16:52
    Dobrze się sprawdza; fajny bajer ze zmianą koloru
    Zaintrygowała mnie zmiana koloru peelingu i właśnie dlatego się na niego skusiłam. Wystarczył mi na 2 użycia i jestem z niego zadowolona, choć lejąca się konsystencja pozostawia nieco do życzenia. Bardzo przyjemnie, nieboleśnie i nieinwazyjnie masował twarz. Przyjemnie pachniał. Po jego zmyciu skóra była bardzo gładka, miękka i wyraźnie oczyszczona.
    Zalety:
    • dobrze masuje twarz; po użyciu skóra jest gładka, miękka i wyraźnie oczyszczona; przyjemny zapach; wystarcza na 2 użycia; fajny bajer ze zmianą koloru
    Wady:
    • peeling nie jest gruboziarnisty, raczej średnio-; trochę zbyt lejąca się konsystencja
    vicia99
    2 marca 2019 o 20:49
    Miłe zaskoczenie
    Ku mojemu zaskoczeniu bardzo przyjemny peeling do twarzy. Średnioziarnisty, coś co lubię. Podczas masowania na twarzy bardzo przyjemne uczucie dzięki średniej wielkości ziarenkom. W czasie masowania zmienia kolor po określonym użytkowaniu dzięki czemu wiadomo kiedy został wykonany prawidłowo. Peeling gęsty i kremowy. Dobrze czyści skórę, nie wysusza czy nie podrażnia. Po umyciu przyjemne uczucie świeżości i delikatnej skóry.
    • odpowiednia ziarnistość
    • delikatna skóra po umyciu
    • bajer ze zmianą koloru w czasie korzystania
  • 4 listopada 2018 o 13:03
    Peeling na pewno niegruboziarnisty
    Używa od:próbka
    Bardzo przyjemny peeling, choć producent znacznie przesadza, szczycąc się tym, że jest on gruboziarnisty... To raczej tłustawy krem z małymi drobinkami, których też nie ma nie wiadomo ile... DZIAŁANIE Peeling to raczej lekka ździerka. Mimo wszystko świetnie oczyszcza i ściąga martwy naskórek. Podczas masowania jego kolor niemal natychmiast zmienia się z białego na zielony, ale to raczej zbędna funkcja. Po zastosowaniu buzia jest gładka i delikatna. Świeża i oczyszczona
    • Działanie