Podkłady

Sensai Sun Protactive Compact SPF30 Kompakt do twarzy z filtrem

suzi27
    23 kwietnia 2022 o 22:52
    Niesamowity
    Właśnie stałam się posiadaczką tego drogiego cuda. Nie kupilabym w regularnej cenie, ale mając okazję kupić jako wkład, nie zastanawialam się. Jest to podklad w kompakcie, który można stosować na sucho i mokro. Kupiłam z zamiarem stosowania jako bronzer, kolor najjasniejszy, czyli soft light. Nie wiem jak to możliwe, ale to naprawdę cudeńko, skusiłam się i nalozylam delikatnie na całą twarz, mocniej konturujac w miejscach przeznaczonych dla bronzera. Naprawdę niewiarygodne jak ten kosmetyk się nakłada, rozciera, żadnych plam, żadnego podkreślenia niedoskonałości, coś pięknego. Próbowałam też pędzlem, ale on jest tak miękki, pomimo, że jest w kamieniu, że zbyt dużo się go nabiera, robi się proszek, więc pozostanę przy gabce. To, co zaskakujące to, że naprawdę sprawdza się nałożony na twarz, jako podklad. Wygładza, twarz wygląda jak musnieta słońcem. Wg mnie to super alternatywa dla samoopolacza, a już dla lekko opalonej twarzy naprawdę ideał. Nie wierze, że osoby, które chcą uzyskać efekt delikatnie opalonej buzi beda niezadowolone. Czy warty ceny? I tak, i nie. Ja, na co dzień używam bardzo jasnych podkładów i lubię raczej mocne krycie, więc nie kupilabym za 240 zl, ale jeżeli ktoś ma ciemniejsza karnacje, lub jeśli szuka czegoś na lato, bo, np.: nie opala twarzy i chce dodać jej naturalnego koloru, wyrównać kolor z szyją i dekoltem, to strzał w 10. W każdym razie takiego cuda się nie spodziewałam. Zastosowanie wszechstronne, od podkładu, po 1 dniowy samoopalacz i bronzer. Poza tym w opisie jest informacja, że jest woodoodporny, faktycznie trzyma się na twarzy cały dzień, nie wytarl się nawet z nosa, gdzie u mnie po kilku godzinach podklad znika. Edytuje po 2 tygodniach używania i jeszcze bardziej jestem rozczarowana. Już zamówiłam kolor natural w bardzo atrakcyjnej cenie. Puder/podklad niesamowicie wygląda na twarzy. Zmieniam zdanie, że nie kupilabym w regularnej cenie, kupilabym ???? chociaż liczę, że jak już skończę te 2 kolory, to trafię na jakąś okazję.
    Zalety:
    • Efekt naturalny, bez podkreślenia niedoskonałości, satynowy, piękny kolor.
    Wady:
    • Cena, oj wysoka.
    kasinaa
    12 czerwca 2019 o 20:58
    Jako brazer ideał?
    Miałam okazje używać go przez jakiś czas gdyż dostałam go z odzysku , komuś nie pasował kolor numer 3 a u mnie spisał się na medal. Generalnie chciałam go używać zamiast podkładu niestety u mnie się średnio spisał. Nałożony bb wyglądał ok ale strasznie dużo pochłaniała go gąbeczka. Gąbka dołączona nie spisała się u mnie wcale a pędzel - cóż trudno go było trochę rozetrzeć i robiły się plamy a ja nie mam czasu na długi makijaz ???? natomiast miejscowo jako brazer spisuje się wyśmienicie . Chyba nigdy jeszcze niczym nie uzyskałam takiego pocałunku słońca który Uwaga! Trzyma się absolutnie idealnie od rana do nocy! Na nim pięknie wyglada każdy róż czy puder. Jest dosyć wydajny. I jeśli o mnie chodzi jest to brazer idealny natomiast jaki podkład nie zachwycił mnie. Moja cera jest po 40 bez większych problemów. Cena przeraża , nie wiem czy warto tyle wydać ma puder brazujacy w moim przypadku
    Zalety:
    • Piękny długotrwały efekt delikatnej opalenizny
    Wady:
    • Nie sprawdził się jako podklad
    obak
    28 września 2018 o 16:46
    CUDO!!
    Kupilam, ale NIE z zamiarem stosowania jako bronzer, ale jako glowny-podrozny podklad do slonecznych krajow, stad niezbedny filtr. Mam najjasniejszy odcien, krory idealnie stapia sie ze skora. No wiec od poczatku. Podklad ma niesamowicie delikatna, kryjaca, pudrowa konsystencje o satynowym wykonczeniu. Skora po urzyciu wyglada olsniewajaco!! Gladka, koloryt wyrownany, skora promienna, satynowa. Jestem w szoku,!! Pomyslec, ze nie bylam przekonana do kompaktu z powodu ekstremelnie suchej skory. Uzywam razem z baza Sensai ( to cudo tez nie omieszkam skomentowac) i jestem zachwycona. Podsumowujac.. Sensai nadal i bez rozczarowan trzyma swoj bardzo wysoki poziom. Z tym pudrem nie mam zamiaru sie predko rozstac i zamiast towarzyszyc mi tylko w podrozy (jak planowalam) na stale zagoscil na mojej twarzy w codziennym makijarzu. Jedyne do czego sie przyczepie to opakowanie. Niby praktyczne, Jest lusterko, i odzielna przegordka na wysokiej jakosci gabke, male opakowanie w sam raz do torebki... ale niestety calosc wykonana z plastiku, co nie wyglada az tak szalowo jak zawartosc. To tylko szczegol, dla mnie liczy sie zawartosc nie opakowanie :)
    Zalety:
    • satynowa, kryjaca, pudrowa konsystencia bez efektu maski pokrytej maka!!
    • trwalosc (dllluuggooo bez swiecenia w strefie T)
    • idealnie stapia sie ze skora
    • Nie uczla
    • nie sypie sie
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Plastikowe opakowanie
  • 24 czerwca 2016 o 8:21
    Rewelacja
    Kupiłam ten produkt z zamiarem stosowania go jako pudru brązującego na całą twarz (opalam ciało, nie opalam twarzy, więc muszę czymś zniwelować różnicę w odcieniach skóry).. Jako brązer sprawdza się świetnie- ma bardzo naturalny kolor (mam odcień 03), żadnych marchewek, żadnych burych smutnych brązów. Idealnie dopasowuje się do koloru, jaki mam od szyi w dół. Wczoraj postanowiłam przetestować ten kompakt zamiast podkładu- nałożyłam na gołą twarz (na krem z filtrem). Po czym padłam na kolana. Efekt jaki uzyskałam jest bajeczny- piękna, aksamitna skóra, cudownie miękka i zmatowiona, a przy tym nie widać specjalnie, żeby coś na niej było. Wszelkie drobne niedoskonałości wyrównane, twarz ożywiona, zdrowa, promienna wręcz. Na lato rezygnuję z tradycyjnego podkładu, bo efekt, jaki daje Sensai Sun jest nie do podrobienia.
    Hiraska
    11 sierpnia 2014 o 10:20
    Pocałunek słońca
    Przez lata szukałam bronzera, który nada skórze lekkiej opalenizny, nie podkreśli porów skòry, nie spowoduje wysypu niespodzianek oraz nie będzie zmieniał koloru. Taki jest właśnie ten produkt. Ja posiadaczka skóry mieszanej i trądzikowej nie mogę opalać mojej facjaty, wiec po ostatnich tygodniach ciało mam ładnie opalone a twarz i szyja jest nieestetyczne blada. Postanowiłam rozejrzeć się za jakimś bronzerem, ten od razu wpadł mi w oko, pani w douglasie dobrała mi odcień 1, jednak nie kupiłam go od razu ( przy cerze trądzikowej wolałam go najpierw przetestować). Naprawdę wystarczy niewielka ilośc nałożona najlepiej pędzlem aby uzyskać bardzo ładny i co najważniejsze zdrowy koloryt skòry, wreszcie nie jestem trupio blada! Pudru można używać samodzielnie, ale ja najpierw nakładam mała ilośc fluidu, potem w miejsca niedoskonałości korektor i wtedy bronzer (ważne! Nie osiada się w kolektorze, więc nie musimy obawiać się brzydkich brązowych plamek). Filtr 30 bardzo dobrze się spisuje, dzięki temu zrezygnowałam z filtra pod podkład i nie zauważyłam jakiegokolwiek pogorszenia stanu skory, oraz zmiany jej odcienia. Bronzer był testowany w ekstramalnych warunkach, przeżył kilkakrotną kąpiel w jeziorze oraz upały, po kilku godzinach troszkę świece się w strefie T ale wystarczy bibułka matująca i mam spokój. Opakowanie solidne, pancerne i bardzo estetyczne, dołączona gąbeczka bardzo fajna do poprawek i dobrze znosi częste prania. Plusy: Wybór aż 4 kolorów Naturalny efekt na skórze Bardzo dobra trwałość Nie wchodzi w pory Nie ciemnieje Nie powoduje wysypu niespodzianek Filtr 30 bardzo dobrze chroni skòre Solidne opakowanie i przydatna gąbeczka Minusy: Jak to u Kanebo cena. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: W trakcie 1