Podkłady

Vichy LiftActiv, Flexilift Teint Podkład wygładzający zmarszczki (stara wersja)

Vichy Liftactiv Flexiteint
Apteka Polska APTE.PL
Vichy Lift Active Flexi Lift 15 opal, 30 ML -5510243
Vichy Liftactiv Flexiteint podkład wygładzający zmarszczki, 15 Opal opal 30 ml
E-Glamour.pl
Vichy Liftactiv Flexiteint podkład do twarzy 25 Nude 30ml

• 27 lipca 2022 o 17:08
    Tu nawilży, tam wygładzi, żadnych zmarszczek nie zgromadzi :)
    Jako posiadaczka cery dojrzałej, postanowiłam w dniu kolejnych "dojrzałych urodzin" zakupić tym razem coś stosownie do wieku - Vichy Liftactiv Flexiteint, czyli podkład wygładzający zmarszczki. Oceniam odcień 15 - Opal, który wydawał mi się odrobinkę za ciemny, mimo jasnego odcienia. Najlepiej obrazuje to zdjęcie, na którym widać pomarańczowy kolor tuż po wydobyciu z pompki :/ Kolor ten jednak po roztarciu doskonale dopasowuje się do karnacji i wygląda na dobrany perfekcyjnie. Opakowanie to szklana buteleczka o pojemności 30 ml z klasycznymi napisami i logo Vichy. Pompka i korek w kolorze białym. Według producenta, produkt stworzony jest specjalnie dla skóry dojrzałej, która w wyniku procesu starzenia traci swoją naturalną jędrność i elastyczność. Jest zatem dla cery, na której pojawiają się coraz bardziej widoczne zmarszczki, czyli zmiany spowodowane upływem czasu ;) Jego działanie ma być na tyle aktywne, aby można było uzyskać efekt natychmiastowego wygładzenia i rozświetlenia. Ma też stymulować proces odbudowy włókien kolagenowych, wypełnieniać widoczne bruzdy i linie. Kosmetyk jest na bazie wody termalnej z Vichy i zawiera optymalne jej stężenie. Jest bezpieczny dla skóry wrażliwej oraz alergicznej jak moja. Super, pomyślałam, mój ci on będzie :) Podkład nieziemsko się rozprowadza. Jest delikatny jak aksamit. Paluszki suną po nim tak przyjemnie, że za każdym razem zamykam na chwilę oczy i się relaksuję :) Skóra po jego użyciu jest gładka i serio z mniejszą ilością widocznych zmarszczek. Po nałożeniu uzyskuję na swojej cerze natychmiastowe rozświetlenie. Ja niestety przy mojej mieszanej cerze muszę przypudrować strefę T i wtedy na kilka godzin tłumię ten efekt. Po tym czasie, podkład pod warstwą pudru pięknie się przebija i uzyskuję upragniony blur :) Wtedy wygląda chyba najkorzystniej na mojej cerze. Do końca dnia sprawuje się doskonale. Podkład bardzo dobrze nawilża skórę. Dzięki temu jest niezwykle komfortowy "w noszeniu". Krycie produktu jest średnie. Ja nakładam go zawsze, kiedy nie mam większych problemów z cerą. Osiągam wówczas efekt niezwykle wypielęgnowanej cery. Jest podkładem z kategorii lekkich jak piórko, ale mimo to, kamuflującym nierówny koloryt cery, naczynka czy drobne niedoskonałości. Wydajność produktu oceniam bardzo wysoko. Do wykonania swojego makijażu potrzebuję jedną pompkę z maleńką dokładką na nos i policzki. A moja twarz to niemały obszar do pokrycia, bo w kształcie kwadratu, czytaj garnka ;) Jedyny minus jaki dostrzegłam, widoczny zresztą na zdjęciu to taki, że mimo dużego zużycia podkładu, jego pokaźna warstwa osiada na ściankach i nie można go już wydobyć. Wolę takie opakowania, gdzie wyraźnie widzę i kontroluję zużycie produktu. Nie odejmuję za to gwiazdki, gdyż oceniam zawartość a nie zasobnik ;) Reasumujac, jest to podkład idealny do skóry dojrzałej, która potrzebuje wyraźnego odmłodzenia. Taki efekt uzyskuję właśnie dzięki podkładowi Vichy Liftactiv Flexiteint. Polecam, zwłaszcza w okresowych promocjach Super Pharm. Stacjonarnie można dobrać na spokojnie kolor.
    Drogeria Super-Pharm
  • 15 września 2019 o 17:01
    Jeden z lepszych podkładów jaki stosowałam...
    Vichy, LiftActiv, Flexilift Teint (Podkład wygładzający zmarszczki) dostałam w prezencie w zestawie z kremem do twarzy. Kosmetyk przeznaczony jest do skóry dojrzałej z funkcją liftingująco-przeciwzmarszczkową. Jako, że ciut brakuje mi do 40-stki, bez obrażania się, przyjęłam prezent i natychmiast przystąpiłam do testowania. Vichy, LiftActiv, Flexilift Teint (Podkład wygładzający zmarszczki) zamknięty jest w szklanej buteleczce o pojemności 30 ml. Opakowanie zawiera pompkę która dozuje ilość kosmetyku. Podkład ma dość lekką formułę, konsystencją jest rzadszy, co sprawia że lepiej rozsmarowuje się na twarzy. Podkład, jak już wspomniałam, dobrze się rozprowadza się na cerze. Początkowo bardzo się błyszczy, ale zaraz potem fajnie wtapia się w cerę. Mam wrażenie że kolorem dostosowuje się do cery, chyba że udało mi się dobrać idealny odcień ( bardzo ubogi wybór odcieni ! ). Nie dostaniemy tu matu, ale takie naturalne rozświetlenie skóry, przy jednoczesnym ukryciu niedoskonałości cery. Twarz jest naturalna i bardzo promienna. Podkład nie uwidocznia zmarszczek, dobrze je ukrywa ( wypełnia ). Nie zostawia efektu maski. Dobrze nawilża skórę, jednocześnie nie tłuści jej. Po kilku tygodnia regularnego używania, cera jakby nabrała blasku, stała się promienna i bardziej jędrna. Kosmetyk dosyć wydajny, nadaje się na każdą porę roku.
    • ujędrnia cerę
    • wygładza
    • nawilża
    • nie wysusza skóry
    • jeden z lepszych podkładów
  • 6 grudnia 2018 o 23:58
    Nawilżona i gładka skóra
    Produkt faktycznie nie podkresla zmarszczek, ładnie nawilża cere ale...mógłby sie trzymac dłuzej na skórze. Paleta barw wg mnie bardzo uboga. Brakuje czegos pomiedzy 15 opal a 25 nude. Wczesniej uzywałam Bourjois NOWY Healthy mix i i ten jest zdecydowanie lepszy.
    Zalety:
    • Nawilża
    • wygładza
    • nie podkresla zmarszczek mimicznych jak prawie wiekszość innych podkładów
    Wady:
    • Mógłby byc trwalszy ale generalnie jest ok
    Enzi
    9 września 2018 o 12:23
    Juz sie nie lubiny
    Kupilam ze wzgledu na dobre opinie i jestem zadowolona. Niby maly wybor kolorow, ale bez problemu mozna dopasowac odpowiedni kolor. Mam 25 Nude. Podklad jest bardzo plynny. Dosyc duzo sie wydobywa po jednym nacisnieciu. Wydaje mi sie, ze przez jego bardzo plynna konsystencje jest malo wydajny. W aptece internetowej cena niza o ok 1/3 od aptek stacjonarnych. Podklad ma ladny, delikatny zapach. Swiwtnie stapia sie ze skora i dopasowuje do kolory buzi. Nie robi smug, nie roluje sie. Nakladam beauty blenderem. Nie jest to podklad bardzo kryjacy. Jedynym minusem jest to, ze niekoniecznie sie dogaduje ze wszystkimi kremami. W duecie Neutrogena Hydro Boost jest ok, ale z innymi lubi sie bardzo swiecic. Edytuje opinie: niestety buzia bardzo szybko sie do niego przyzwyczaja i strasznie swieci. Kolejne warstwy pudru nie pomagaja. Skoncze i nie kupie wiecej.
    Zalety:
    • Super dopasowanie koloru, nie czuc go na twarzy, twarz wyglada zdrowo
    Wady:
    • Lubi sie po nim swiecic buzia
  • 6 listopada 2017 o 11:59
    HIT
    Najlepszy podkład jaki miałam.Jestem po 30-stce.Mam juz pierwsze zmarszczki. Ten podkład swietnie wygładza.Kolor najjaśniejszy jest ok.Jak go dobrze przypudruje trzyma sie cały dzień.Na promocji cena do przełkniecia.
    Zalety:
    • kolor
    • trwałośc
    • efekt
    Wady:
    • buzia lekko sie świeci
    Drogeria Super-Pharm